Şifrem?
273 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Balıkesir ekonomi

-
2306098 Balıkesir haber ekonomi 319 inceleme

Türkiye Ekonomisi Pozitif Büyümeye Doğru İlerliyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türkiye ekonomisi, yılın başındaki negatif büyüme beklentilerine rağmen pozitif büyümeye doğru ilerliyor." dedi. 
23.10.2019
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Balıkesir'de
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hükümet olarak 17 yıldır eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda öncelik verdikleri engellilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.
28.09.2019
Süs Bitkileri Ülke Ekonomisine 120 Milyon Lira Kazandıracak
Balıkesir'in Edremit ilçesinde yapımına başlanan Süs Bitkileri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor.
05.08.2019
Vakıf Katılım Balıkesir Şubesi Açıldı
Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, şu anda 89 şubeyle 42 ilde hizmet verdiklerini belirterek, "Ana hedefimiz bunu yaygınlaştırmak. Bu yılı 91 şubeyle kapatacağız. Önümüzdeki yıl da 100 şubeyi aşmayı, ekonominin durumuna göre şube açmayı planlıyoruz." dedi. 
13.12.2018
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş
"Fahiş fiyattan satanlar, stokçuluk yapanlar Türkiye'nin yüz karasıdır" - "Bir taraftan fahiş fiyattan satanlar, bir taraftan 'daha da pahalansın' diye stokçuluk yapanlar, Türkiye'nin yüz karasıdır. Böyle milli bir mücadele verdiğimiz dönemde, bunların tolere edilmesi, bunlara müsamaha gösterilmesi mümkün değildir" - "Tespit edilen stokçular ya da fahiş fiyatlarda satanlar hakkında yasal işlemler yapılıyor. Gerekirse bu tedbirler daha da ağırlaştırılır. Mühim olan milletimizin üretim gücünün korunması, tezgahının dağıttırılmamasıdır. Bunu sağlayacak fiyat spekülasyonlarına Türkiye, asla göz yumamaz" - "İdlib konusunda Ruslar ile varılan mutabakat sonucunda İdlib'de orada hem göçün olmamasını sağlayacak hem de sivil insanların korunmasını sağlayacak bir plan üzerinde anlaşıldı. Ümit ederiz ki bu plan herhangi bir provokasyona meydan verilmeden başarıyla uygulanır ve Türkiye'nin İdlib özelinde ortaya koymuş olduğu bu insani diplomasi meselesi de bütün dünyaya örnek olur" - "Gerçekçi kararlarla Türkiye ekonomisinin daha da güçlü hale getirilmesi için bu saldırıları geride bırakacağız ve inşallah Türkiye yoluna güçlü bir Türkiye olarak devam edecektir. Bunun için hepimizin, bütün milletimizin bu operasyonlara, bu manipülasyonlara karşı uyanık olması herhalde önümüzdeki dönemin en önemli hususiyetlerinden birisidir"
26.09.2018
Bandırma Ticaret Borsasından UR-GE Eğitimi
Bandırma Ticaret Borsası (BTB) tarafından Ekonomi Bakanlığının desteğiyle, kanatlı sektöründe hizmet veren firmalara yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) eğitimi başladı.
28.06.2018
Zeytin Kara Suyu'nu Ekonomiye Kazandıracaklar
Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinde fabrika atığı olarak bilinen ve çevreyi tehdit eden "karasu", "Rhodolive Projesi" kapsamında mayalanıp ekonomiye kazandırılacak.
08.06.2018
Şeftali, İlçe Ekonomisindeki Yerini Büyükbaş'a Kaptırdı
Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki bir çok şeftali üreticisi, son yıllarda yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle bekledikleri verimi alamamaları ve artan et fiyatlarının etkisiyle büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yöneldi.
07.05.2018
Balıkesir Ekonomisini Kanatlı Sektörü Sırtlıyor
Türkiye'de geçen yılın rakamlarına göre ördeğin yüzde 24'ünü, etlik tavuğun yüzde 12'sini, yumurta tavuğunun yüzde 6'sını yetiştiren, tavuk etinin yüzde 25'ini üreten Balıkesir'in ekonomisini kanatlı sektörü sırtlıyor.
01.03.2018
Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"yla şehirlerin haritasını çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.
26.02.2018
Tarımsal Atıkları Elektrik Enerjisine Dönüştürüyor
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 60 milyon dolarlık yatırımla hizmete giren bir tesiste, Güney Marmara, Trakya ve Karadeniz'den toplanan ekonomik değeri olmayan çeltik sapı ile ağaç kökleri gibi tarımsal atıklar yakılarak enerji üretiliyor.
07.11.2017
Bandırma Ticaret Borsasının 'URGE Projesi'
Bandırma Ticaret Borsasının, Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edilen Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi'nin (URGE) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
05.10.2017
TÜGVA Balıkesir İl Temsilciliği Açıldı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, dünyada kişi başına milli gelire oranla en yüksek dış yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, ''Biz dünyanın en büyük ekonomisi miyiz? Dünyanın en büyük ekonomisi değiliz ama işte Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyanın gönlü en geniş milleti olduk elhamdülillah.'' dedi.
17.08.2017
Balıkesir'in Rekabet Düzeyi Ele Alınacak
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) işbirliği ile hazırlanan "İl Bazında Rekabet Endeksi" raporu, Balıkesir'de yapılacak toplantıda ele alınacak.
01.08.2017
Başkan Kafaoğlu Balıkesirspor'a Maaş Desteği
Balıkesir'in merkez Altıeylül İlçe Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiren TFF 1.Lig ekiplerinden Balıkesirspor'a 2 maaş bağışında bulundu.
08.06.2017
Balıkesir'de Benim Adım İyilik Projesi
Edremit ilçesinde kaymakamlık tarafından ekonomik durumları iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik hazırlanan Benim Adım İyilik Projesi kapsamında 100 öğrenci sinemayla tanıştı.
19.05.2017
Türkiye Teknoloji Buluşmaları Balıkesir'de Yapıldı
Turkcell ana sponsorluğunda TOBB ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğinde EticaretSEM tarafından organize edilen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları", Balıkesir'de yapıldı.
10.03.2017
Bilim, Ekonomi, Gelecek ve Siz Konferansı
Balıkesir'de "Bilim, Ekonomi, Gelecek ve Siz" konulu konferans düzenlendi.
01.02.2017
Susurluk Şeker Fabrikası Tekrar Faaliyete Geçiyor
Güney Marmara ekonomisinin can damarı konumunda bulunan ve son birkaç yıldır atıl durumdaki Susurluk Şeker Fabrikası’nın, tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde adımlar atılmaya devam ediliyor.
27.12.2016
Ericek Göleti Sulu Tarım ile Bölgeyi Canlandıracak
Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde Devlet Su İşleri tarafından yapımına başlanan Ericek göleti 6 yerleşim yerinde tarımsal gelirde artışlar ile göç olgusundaki ekonomik etkileri devre dışı bırakması bekleniyor.
04.11.2016
Balıkesir'de Çeltik Hasatında Sona Gelindi
Balıkesir’in Manyas ilçe ekonomisinin en önemli ürünlerinden olan çeltikte hasat sonuna gelindi.
13.10.2016
Çakırca, 'Vergi Affı Kobi'ler İçin Can Simidi Olacaktır'
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lerin ödeme sorunları yaşadığı bir dönemde gündeme gelen vergi affının ilçedeki esnaf ve sanatkârlarca büyük bir memnuniyet ve heyecanla karşılandığını belirtti.
04.08.2016
Sındırgı'da Hanımeli Çarşısı Açıldı
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için Sındırgı Belediyesince Şerif Paşa Meydanında Hanımeli Çarşısı açıldı.
01.07.2016
Nihat Zeybekçi'nin Kurduğu Firmadan Hırsızlık Yapan Şahıslar Tutuklandı
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kurduğu Turkuaz Tekstil’e ait fabrikadan bir miktar altın ve para ile etkisiz hale getirilen güvenlik görevlisine ait silahı alan ve Nazilli, Balıkesir, Denizli’de yakalanan zanlılar mahkemeye sevk edildi.
31.05.2016
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Balıkesir'de
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ne kadar güçlü olursanız olun ekonominiz güçsüz, girişimci yoksa dağılmaya mahkumsunuz. Onun için girişimcilik önemli" dedi.
07.01.2016
GMKA'ya Gıda Kümesi Desteği
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2. Kalkınma Kurulu yapıldı. Toplantıya 65 Kalkınma Kurulu üyesi katılırken, toplantıda Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile birlikte İmalat Sanayi ve Dış Ticaret Stratejisi ve Eylem Planı odak grup çalışması yapıldı.
06.01.2016
Kuzey Ege İncileri Projesi Dev Adımlarla Hayat Buluyor
Edremit Körfezi ilçeleri başta olmak üzere Menemen, Foça ve Yunanistan’ın Midilli Adası’nı da bünyesinde barındıracak olan "Kuzey Ege İncileri Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü; Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, projenin amacının bölgeyi ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanıtmak ve marka bir destinasyon haline getirmek ve böylelikle de bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlayarak, yöre ekonomisine ve istihdamına katma değer yaratmak olduğunu söyledi.
04.01.2016
Ticaret Odası Başkanı Kılkışlı, ’Eco Ccı Toplantısı’na Katıldı
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) ’20. Yürütme Kurulu ve 14. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.
29.12.2015
Yırcalı Tekrar DEİK Yönetiminde
Balıkesirli işadamı Rona Yırcalı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2105 genel kurulunda yönetime tekrar seçildi.
22.12.2015
Eğitim Destek Evi Çocuklara Fırsat Eşitliği Sağlıyor
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Belediyesi tarafından ekonomik durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hizmete giren Eğitim Destek Evi, 2015-2016 eğitim dönemi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
15.12.2015
Çevreci Denizciler Yine İş Başında
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu güne kadar çevrenin korunması ile ilgili pek çok projeye imza atan Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, şimdi de geri dönüştürülebilen atıkların toplanması ve ekonomiye kazandırılması konusuna dikkatleri çekmeye çalışıyor.
14.12.2015
Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Coşkuyla Açıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Hamdibey Mahallesi’nde yoğunlukla yaşayan Roman vatandaşlar sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel sorunlarının çözümlenmesi, için yeni bir dernek daha kurdu.
07.12.2015
Türkiye’de İlk Kez Otizmli Öğrenciler Kokulu Taş Ve Kokulu Çerçeve Üretmeye Başladı
Edremitin tek özel eğitim uygulama merkezi olan Hamiyyet-Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezi(Okulu) öğrencileri, Türkiye’de ilk kez kokulu taş ve kokulu çerçeve üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladılar.
02.12.2015
Zeytinin Atık Maddesinden Zeytin Ezmesi Yaptı
Dünyada ilk kez farklı bir zeytin sıkım metoduyla gerçekleştirilen zeytinyağı üretimi sonrasında, zeytin posasından zeytin ezmesi üretilerek atık ürün ekonomik bir ürün haline getirildi.
24.11.2015
Balıkesir 2.kent Sempozyumu Başladı
Balıkesir 2.Kent Sempozyumu başladı. 3 Gün sürecek sempozyumda çevre, ulaşım, doğal afetler, eğitim, kültür-sanat, tarih, kentsel koruma, kentsel dönüşüm, kent ekonomisi, tarım-hayvancılık ve sanayi, arkeoloji ve turizm, doğal kaynaklar ve yenilenebilir enerji konuları ele alınacak.
20.11.2015
Umut Kırtıl: 'Sürdürülemez Bir Ekonomi Devralmış Durumdayız.'
PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor’da kulübün borcunun olağanüstü genel kurulda söylendiği gibi 11 milyon lira değil, 27 milyon lira olduğunu açıklandı.
18.11.2015
Balıkesir’in Ekonomik Geleceği Tartışıldı
Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde 6. Balıkesir Ekonomik İstişare toplantısı gerçekleştirildi.
28.10.2015
BTO Başkanı Fahri Ermişler Ekonomik Durumu Değerlendirdi
Türkiye ve Balıkesir’in ekonomik durumunu değerlendiren Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, "Odamızın şuan aktif üye sayısı 4994 ve 2015 yılında 338 tane yeni kaydımız oldu.
14.10.2015
Burhaniyeli İş Adamları Midilli Fuarına Katıldı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bazı iş adamları, Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla bu yıl 3. sü düzenlenen Expo-Aegean 2015 Ticari-Turizm-Kültürel Fuarı’na katıldı. Fuar, her iki ülkenin katılımcılarıyla Lesvos adasının Midilli Şehrinde açıldı.
26.08.2015
Türk - Yunan Kültürel Sergisi Midilli'de Start Aldı
Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve Ege’nin iki yakasının dostluk gölüne dönüştürülmesi amacıyla bu yıl 3. sü düzenlenen Expo-Aegean 2015 Fuarı çerçevesinde düzenlenen Ticari Turistik ve Kültürel Sergi her iki ülkenin katılımcılarıyla açıldı.
24.08.2015
Türk-Yunan Turizm Forumu
Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek maksadıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Expo-Aegean 2015 Ticari Turistik ve Kültürel Fuarı çerçevesinde yapılacak Türk-Yunan Turizm Forumu’na her iki ülkenin işadamları ve sivil toplum kuruluşları katılmaya hazırlanıyor.
18.08.2015
Türkiye Beşiktaşlılar Federasyonu İçin İlk Adım Atıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ‘Beşiktaş Desek’ olan ‘Beşiktaşlılar Dernekleri Ekonomi Spor Eğitim ve Kültür Ortak Girişim Programı’ için 10 dernek bir araya geldi.
11.08.2015
Türkiye Beşiktaşlılar Federasyonu İçin İlk Adım Atıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ‘Beşiktaş Desek’ olan ‘Beşiktaşlılar Dernekleri Ekonomi Spor Eğitim ve Kültür Ortak Girişim Programı’ için 10 dernek bir araya geldi.
10.08.2015
Lokantalardan Atık Yağlar Ücretsiz Toplanacak
Balıkesir Lokantacılar Odası, şehir merkezinde bulunan lokantalardaki kullanılmış atık yağların ekonomiye kazandırılması için anlaşma yaptı.
30.07.2015
Sındırgı’da Yeni Geçim Kaynağı Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler
Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi ilçe genelinde bulunan Endemik türü bitkilerin ekonomiye kazandırılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığıyla ortak çalışma başlattı.
27.07.2015
Yunan Ekonomisindeki Son Kriz Kuzey Ege’yi De Vurdu
Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz Kuzey Ege’nin ekonomisini de olumsuz etkiliyor.
02.07.2015
Susurluk Yeni Otobandan Korkmuyor
Dinlenme tesislerinin ilçe ekonomisini ayakta tuttuğu Balıkesir'in Susurluk ilçesi, yeni yapılan İstanbul-İzmir otobanına karşı hizmet kalitesi ile mücadele edecek.
29.06.2015
Ayvalık Pazarı Yunan Turistlerle Hayat Buluyor
Ekonomik krizin yaşandığı Yunanistan’dan çok sayıda Yunan vatandaş, daha ucuz olduğu gerekçesiyle, başta giyim olmak üzere genel ihtiyaçlarını karşılamak üzere alışveriş için Ayvalık’a geliyor.
11.06.2015
Başbakan Yardımcısı Babacan Ayvalık'ta İncelemelerde Bulundu
Kısa adı GYODER olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklı Derneği zirvesi için Balıkesir’e gelen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ziyaret programı kapsamında Balıkesir’in turizm cennet Ayvalık’ı da gezdi.
07.05.2015
Misiad’ın Balıkesir Ekonomisi İçin Hedefleri Büyük
Memleketçi İşadamları Derneği (MİSİAD) Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirdikleri toplantıda, il genelindeki yöresel ekonomik değerleri mercek altına alarak, kentin ekonomik kalkınmasının en büyük unsurları olarak gördükleri bu değerlerin aslından ayrılmadan geliştirilebilmesi için düğmeye bastı.
06.05.2015
Toplam Kayıt: 174   Sayfa: 1/4 [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ] 
Balıkesir Önemli kişiler















Balıkesir Haber Başlıkları
eş zamanlı operasyon  millet kıraathanesi  Kasım Bostan  kayıp  Yunus Bozbey  AKP belediye Başkan adayı  Hadi Selimoğlu  sokak  maki  seyir terası  gazi  yumurta  çocuk  kapıdağ  zehirleme  denetim  Ekrem Yavaş  hazırlık maçları  CHP belediye başkanı adayı  ahmet efe  harun yüzüak  Hayvancılık  deniz  balık  orta doğu  Hemşire İntiharı  Nurettin Güney  Karesi belediye Meclis Üyesi Adayları  kuva-yi milliye  Sanayi Odası  Altıeylül Yeni Belediye Başkanı  kaçak  çit teli  futbol  Ziraat Odası  dolandırıcılık  ekimi  Recep Şeker  alkol  Konser  ceza  kedi yavrusu  bigadiç  kaçak balık  etkinlik  kahveciler odası  Edremit Halk Eğitimi Merkezi  yaralı  7 yaralı  Abdülhamid Erguvan  kazdağları  Kemal Yenigün  Bülent Başaran  huzur  yakalandı  transfer  karadenizliler  yıldönümü  Edremit Belediyesi  Emrah Ayyıldız  tren kazası  Cengiz Dikici  rum patriği  Mehmet ERDEM  kuluçka  festival  Refik Özbal  Kosgeb  ihracat  Güreş  güzel sanatlar  Küçüköy  yaya geçidi  kamil saka  uyuşturucu  milli  domates  radar  köpek  balıkesir haberler  sözleşme  Mehmet Siray  spor toto  Belediye başkanı adayı  jandarma  seminer  kaçakçılık  milli mücadele  Dilara ayan  silahlı saldırı  erdek  kamyon  Akp karesi belediye başkan adayı  zafer çakır  3 şüpheli  karesi adayı  ana metal  nüfus müdürlüğü  motosiklet  motor 

Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

Haber Arama
Kelime :
Tarih :
Kriterlerin En Az Birini Girin !

Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir ekonomi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi