Şifrem?
71 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Efsane İçin Koştular
Türkiye Atletizm Federasyonu, atletizmin yaşayan efsanesi olan Balıkesirli İsmail Akçay adına, 'İsmail Akçay Yarı Maratonu' düzenledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu yıl 3.'sü düzenlenen yarı maraton koşusuna 150'ye yakın atlet katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren yarı maratonun erkekler kategorisinde Ankara bölgesinden Bekir Karayel (1 saat 5 dakika 18 saniye ile), bayanlarda ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Meryem Erdoğan (1 saat 17 dakika 21 saniye ile) birinci oldular. Dereceye giren atletlerin madalya ve para ödüllerini yarışın start atışını yapan İsmail Akçay ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akfül tarafından verildi.

Balıkesir Atatürk Stadı önündeki çıkış ve varış noktasında düzenlenen törene yoğun katılım oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu'nu tarafından tertiplenen İsmail Akçay Yarı Maratonu'na Balıkesir Vali Vekili Ali Osman İşsen, Yardımcısı Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, milletvekili İsmail Özgün, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, GSM spor kuruluşları daire başkanı Nurettin Özenç, Fenerbahçe Spor Kulübü Atletizm Şube Sorumlusu ve Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanı Fikret Çetinkaya, milli atlet Halil Akkaş ile aralarında eski milli sporcuların da yer aldığı çok sayıda spor adamı ve atlet katıldı. İsmail Akçay'a destek için gelen Balıkesir'in ünlü Değirmenboğazı Spor Grubu üyeleri efsane maratoncu Akçay ile toplu fotoğraf çekilip üçlü çektiler.

Adına düzenlenen yarı maraton yarışıyla alakalı düşüncelerini aktaran İsmail Akçay, "Balıkesir'in adını duyurmak benim için çok önemli. Burada sevdiğim, saygı duyduğum kişileri bir arada topladığım için mutluluk yaşıyorum. Bu ortamı oluşturan sayın genel müdürümüzdür. Birçok programı arasında Balıkesir'e geldiği için kendisine teşekkür ediyorum. Uzun yıllar hakkıyla spor yaptım, bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladım. Ünlü birçok maratoncuya hem antrenörlük hem ağabeylik yaptım. Şu anki federasyon başkanımız Mehmet Terzi de benim öğrencimdir. O da zamanında benden sonra dünyanın en önde gelen maratonculardan biri olmuştur" dedi.

Yarışma için Bursa'dan gelen İlhan Koç isimli infaz koruma memuru kendisine İsmail Akçay'ı örnek aldığını, evden işe, işten de evine hep koyarak gidip geldiğini söyledi. İsmail Akçay7ın elini öpen infaz koruma memuru İlhan Koç, "Ben de İsmail ağabeyimizi örnek alıyorum. İşyerine koşarak gidip gelen bir infaz koruma memuruyum. Sivas'ta işyerine koşarak gidip gelirdim. Şimdi Bursa'ya tayin geldim orada da aynı işlemi yapıyorum, işe koşarak gidip geliyorum. 8 çocuk babasıyım çocuklarım da benden örnek alıyor. Bursa E Tipi Cezaevinde infaz koruma memuruyum iş yerime koşarak gidip geliyorum, 8 çocuğumun 5'i lisanlı sporcu" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜK YARIŞLARINDAN BİRİ OLACAK"
Atatürk Stadı önündeki çıkış çizgisinde yarışın startını bekleyen atletlerden daha sonra yarışın ikincisi gelen İstanbul Üsküdar Belediyesi'nden Bahar Doğan, "İsmail Akçay Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli atletlerden birisi. Ben bu yarışta olmaktan çok onur duyuyorum" diyerek duygularını ifade etti.

Aralarında veteranların da yer aldığı yaklaşık 150 atlet efsane maratoncu İsmail Akçay'ın verdiği start ile yarı maraton için çıkış yaptılar. Balıkesir'deki programa katılan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İsmail Akçay'a gecikmiş bir vefa borcu ödediklerini, bundan sonraki organizasyonların geleneksel müsabakaya dönüşeceğini belirterek İsmail Akçay Maratonu'nu Türkiye'nin büyük yarışlarından biri yapacaklarını açıkladı.

Yunus Akgül, "İsmail hoca bütün Türkiye'nin sevdiği ondan öte tanıdığı, bize olimpiyat dördüncülüğünü getirmiş büyük bir efsane bizim için. Gecikmiş bir borcumuzu ödüyoruz İsmail hocamıza. Bundan sonra geleneksel hale getireceğiz bu yarışı. Daha da fazla katılımla daha fazla ödüller vererek teşvik edeceğiz geleneksel hale gelecek. Türkiye'nin büyük yarışlarından bir tanesi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu yaptığımız İsmail hocaya bir vefa. Biz onu çok seviyoruz, bütün Türkiye seviyor. Bu yarışı büyüteceğiz, kafamızdaki düşünce o" diye konuştu.

HALİL AKKAŞ: "İSMAİL AĞABEY İÇİN MARATON KOŞACAĞIM"
Yunus Akgül'ün sarılarak sevgisini gösterdiği İsmail Akçay ise son derece duygulandığını belirterek Gençlik ve Spor Genel Müdürü'ne teşekkür etti. Yaşayan efsane İsmail Akçay adına düzenlenen organizasyona izleyici olarak katılan milli atlet Halil Akkaş, spor yaşamında hiç yarı maraton ve maraton koymadığını, ancak İsmail Akçay için ilerleyen yıllarda bunu yapmak istediğini söyledi.

Milli atlet Halil Akkaş, "Türk sporuna büyük ağabeylik yapmış olan sayın İsmail Akçay adına düzenlenen bu organizasyona izleyici olarak katılmaktan çok mutluyum. Türk sporunun yaşayan efsanesi, herkes tarafından saygı gören bir ağabeyimiz. Öncelikle bizim de bu başarıları yakalamamızdaki en büyük etkenlerden bir tanesi, kendisi öncülük yapmıştır. Türk sporuna büyük hizmetleri olmuştur. Şu anda yarı maraton ve maraton koşmadım, ama ilerleyen yıllarda söz veriyorum bu yarışı koşup İsmail ağabeyin hatırı için kazanacağım" dedi.

MADALYA VE PARA ÖDÜLÜ DAĞITILDI
Toplam mesafesi 22 km olan, "İsmail Akçay Yarı Maratonu" koşusunu erkeklerde Bekir Karayel (Ankara) 1 saat 5 dakika 18 saniye ile birinci, Erkan Kuş (İzmir) 1 saat 5 dakika 30 saniye ile ikinci ve Fatih Bilgiç 8Kocaeli) 1 saat 6 dakika 20 saniye ile üçüncü olarak tamamladı. Bayanlarda ise Meryem Erdoğan (Kocaeli) 1 saat 17 dakika 21 saniye ile birinci, Bahar dğoan (İstanbul) 1 saat 18 dakika 24 saniye ile ikinci ve Nilay Esen (Hatay) 1 saat 20 dakika 18 saniye ile üçüncü olarak bitirdi. İlk üçe giren atletlere madalyadan başka 2 bin 500 TL, 2 bin TL ve 1,500 TL nakit para ödülü verildi. İlk üçlerden sonra 10'uncu yarışmacıya kadar dereceye giren diğer atletlere de çeşitli miktarlarda para ödülü verildi.

27.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Efsane İçin Koştular

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi