Şifrem?
130 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşitme Engellilere Özel Acil Yardım Çağrı Merkezi
Sağır ve dilsizlere yönelik özel çağrı sistemi, 'acil yardım' müdahalelerinde yeni bir çığır açtı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve uygulamaya konulan sağır ve dilsizlere yönelik özel çağrı sistemi, "acil yardım" müdahalelerinde yeni bir çığır açtı.

Balıkesir İtfaiye Müdürü Mustafa Bayhan, yaklaşık 1 yıldır uyguladıkları özel çağrı ihbar hattının, "sağır ve dilsiz" olan işitme engelli vatandaşlar için geçerli olduğunu söyledi. Özel bir GSMoperatöründen aldıkları özel hat (0544 İTFAİYE) ile bu tür engelli vatandaşların olası bir yangın, patlama, asansörde kalma gibi yaşadıkları yardım gerektiren hallerde kendilerine cep telefonundan mesaj veya çağrı bırakabildiklerini anlatan Mustafa Bayhan, itfaiye müdürlüğünün bilgi işlem merkezinde kayıtlı olan bilgilerden gelen çağrının yerini tespit edip derhal harekete geçtiklerini söyledi.

İşitme engellilere yönelik bu uygulamanın ana fikrini özürlü çocukları olan bir vatandaştan aldıklarını belirten İtfaiye müdürü Mustafa Bayhan, hemen bir proje geliştirip uyguladıklarını söyledi. Balıkesir merkezde toplam 21 sağır ve dilsiz vatandaşın kendilerine kayıt yaptırdığını açıklayan Mustafa Bayhan, ilgili derneklerle temasa geçtiklerini, gereken duyuruları yaptıklarını, arzu eden bu şekildeki işitme engelli tüm vatandaşların itfaiyeye müracaat edip kayıt yaptırabileceklerini bildirdi.

İLK TATBİKAT BAŞARILI OLDU
Balıkesir itfaiyesinin işitme engellilere yönelik yardım çağrı hizmetinin ilk uygulaması bugün yapıldı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen tatbikatta itfaiye müdürlüğündeki cep telefonuna, "SD Cansu" koduyla kayıtlı işitme engelli bir çocuktan evde yangın çıktığıyla ilgili bir çağrı geldi. Çağrıyı alan itfaiye görevlileri bilgisayarda kayıtlı olan SD Cansu'nun adres bilgisine ulaştıktan sonra ekipleri yönlendirdi.

Gümüşçeşme Mahallesi Buncak Sokak'taki bir binanın birinci katında ikamet eden işitme engelli Cansu Altan isimli kız çocuğu sözde evde çıkan yangından itfaiye ekipleri tarafından salimen kurtarıldı. Tatbikat mahallede heyecana yol açtı. İtfaiye ekiplerinin kurtardığı küçük olay yerindeki çok sayıda basın mensubunu görünce heyecanlandı. Yangından kurtarılan küçük olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınarak tedavisi yapıldı.

TÜRKİYE'DE İLK
İtfaiye Müdürü Mustafa Bayhan, teşkilat olarak kendi bünyelerinde geliştirip uygulamaya koydukları sistemin başarıyla sonuçlanmasından memnun olduklarını söyledi. Bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Bayhan, kimseden bu şekilde bir çağrı almayı ummadıklarını, ancak, gerekli hallerde en kısa zamanda adrese ulaşıp gerekli müdahaleyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Şimdilik Balıkesir'de lokal olarak uygulanan işitme engellilere yönelik bu çağrı sistemi için GSM operatöründen alınan özel hattın Türkiye'nin her yerinden aranabildiği, dolayısıyla bu uygulamanın ülke genelindeki tüm sağır ve dilsiz vatandaşlara yönelik olarak 112 Hızır Acil ve 155 Polis İmdat hatları gibi yaygınlaşıp kullanılabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, Türkiye'de teknolojiyi kullanarak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Ok, "Bu bizim insana verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Engelli vatandaşlarımız hiç kimseye muhtaç olmadan acil durumlarda diğer vatandaşlarımızın sahip olduğu bu haklardan en az onlar kadar seri bir şekilde yararlanabileceğini göstermenin onurunu yaşıyoruz. Bu hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen bütün çalışanlarımızı kutluyorum. Bu uygulamanın ülkemizde örnek olması ayrıca bizim için övünç kaynağıdır" dedi.

22.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşitme Engellilere Özel Acil Yardım Çağrı Merkezi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi