Şifrem?
211 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Ülkü Ocakları'ndan 'Ayin' Tepkisi
Edremit'te faaliyet gösteren Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, son günlerde Ayasofya'da ayin yapılması girişimlerine ilişkin yazılı ve sert bir basın açıklaması yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ülkü Ocakları Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Pulat açıklamasında, "Son yıllarda Türkiye ve Türk Milleti üzerine çeşitli oyunlar oynanmakta olduğu gözlemlenmektedir. Oynanan oyunların bir kısmı da son aylarda şiddetini arttırmış bulunmaktadır. Türk milletinin değerlerine ters düşen bu gelişmelerin okyanus ötesi kaynaklı tahrik edici misyoner faaliyetleri olduğu aşikardır.

Yüz yılı aşkın bir süredir kapalı olan, Trabzon Sümela Manastırı/Kilisesi, Türkler tarafından Rum Pontus Devleti’ne son verildiği tarih kabul edilen 15 Ağustos 2010 tarihinde, Yunanistan ağırlıklı fakat Amerika başta olmak üzere dünyanın her tarafından gelen Hıristiyanların ibadetine/ayinine açılmıştır. İstanbul Fener Ortodoks Patriği Bartelemeos tarafından yönetilen âyine katılanlar arasından (az sayıda da olsa) tişörtleri ve pankartları ile Pontus’u hatırlatarak gerçek niyetlerini dışa vuran kişiler çıkmıştır. Hatırlanacağı üzere 29 Mart 2007 tarihinde Hükümet’in izni ile 1915 yılından beri kapalı olan Ahtamar Kilisesi/Manastırı restore edilerek müze olarak törenle açılmıştı.

Müze olarak kullanılacağı ifade edilen bu kilisede 19 Eylül 2010 Pazar Günü, 'Haç Takma Töreni' yapılacaktır. Meşhur Hıristiyan Misyoner teorisyenlerine göre bir yerin Hıristiyanlaşması için üç nokta önemlidir. Bunlardan biri, orada Kilise açmak ve varolanları cemaat olmasa da ihya etmek; diğeri o kiliseleri ayakta tutacak o milletten insanları Hıristiyanlaştırmak, üçüncüsü de o kültürün içine Hıristiyan değerlerini yerleştirmektir. Günümüz Türkiye’sinde bunlar adım adım uygulanmakta, Müslüman-Türkleri Hıristiyan yapabilmek için dış ve iç bütün 'misyonlar' harfiyen tatbik edilmektedir. Vuku bulan hadiseleri inanç ve ibadet hürriyeti ve demokrasi gibi efsunlu kelimeler ile değerlendirmeye imkân yoktur. Çünkü tarih tekerrür etmektedir.

Tarihin aleyhimize tekerrür etmesini önlemek için aziz milletimize ve yöneticilerimize, bu konuya dikkat çekmeleri hususunda çağrıda bulunuyoruz. Bununla beraber, ülkemizde asırlardır inanç ve ibadet hürriyetlerini herhangi bir baskıya maruz kalmadan tatbik eden gayri-müslim vatandaşlarımıza da bu oyunların figüranı olmamaları için itidal çağrısında bulunuyoruz. Bugün 17 Eylül 2010 ve ABD ile bazı Avrupa ülkelerinden aldıkları cesaretin şımarıklığı ile bir takım provokatör kişiler tarafından Türkiye’ye karşı modern bir Haçlı zihniyeti canlandırılmak istenmektedir. Bu modern haçlı zihniyetinin liderliğini de ABD yönetiminin nazarında itibarı olduğu ileri sürülen Yunan asıllı dolar milyarderi Chris Spirou yapmaktadır. Yunan milli faaliyetlerinin savunucusu olarak kendini tanımlayan Spirou’nun, 18 Haziran 2007 tarihli haftalık Greek News dergisine amacını şöyle açıkladığı ifade edilmektedir: 'Ayasofya; Dünyada’ki tüm Hıristiyanların ibadet edebileceği bir ‘katedral kilise’ haline dönüştürmek tek amacımdır.

ABD Kongresi’nde girişimleri resmen başlattım.' Spirou, Ayasofaya’yı ‘katedral kilise’ haline çevirerek hem Yunan idealini ve hem de 1453’ten bu yana kapatamadıkları Türk milleti ile hesaplaşmayı kendi lehlerine gerçekleştirmek arzusunda olduğunu ayan beyan ortaya koymuştur. Dünyada hoşgörünün, barışın ve huzurun olması güçlü bir Türkiye’ye ve irade sahibi bir yönetime bağlıdır. Bunun için herkes görev ve sorumluluklarının bilincine varmalıdır.

Hiç kimse Türk hoşgörüsünün sınırını zorlamaya kalkmamalı, hiç kimse Türk Milleti ve Türkiye üzerine hesap yapmaya yeltenmemeli ve Türk Milletinin sabrını test etmemelidir! Asırlık birlik ve beraberliğimizin yanı sıra, hoşgörü geleneğimizin bazı nifak tohumları tarafından baltalanmasına müsaade edilmeyecektir.

Ayasofya; 557 yıldan beri Türk Milletinin kutsalıdır, İstanbul’a vurduğu mührüdür ve İstanbul’u Türk’ün vatan kılan en önemli simgedir. Ayasofya açılacaksa Cami olarak açılmalıdır ve en azından Kurban Bayramı Namazı kılmak için açılmalıdır. Bu durum; hem Fatih Sultan Mehmed’in ruhunu hem de ecdadın ruhunu şad edecektir. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un, 'Sahipsiz bir memleketin batması haktır, Eğer sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır' dizelerinden feyz alarak, Atatürk’ün “Ey Türk Gençliği!” nidasıyla emanet ettiği bu vatanın her karış toprağına ve her değerine sahip çıkmak gerektiğini hatırlatmayı Ülkücü Gençlik olarak görev bilmekteyiz" dedi.

21.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Ülkü Ocakları'ndan 'Ayin' Tepkisi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi