Haberin gerçek dışı olduğunu belirten Sabri Uğur yaptığı yazılı açıklamada yerel gazeteyi ve haberi yapan gazeteciyi kınadı.
Sabri Uğur basın açıklamasında 2 Eylül 2010 tarihli bir yerel gazetenin kendisi hakkında yayınladığı başkanlık dönemiyle alakalı iddialarının doğru olmadığını, araştırılmadan yapılmış bir haber olduğunu belirterek hukuki haklarını saklı tuttuğunu bildirdi. Haberin gerçeği yansıtmadığı, taraflı ve gazetecilik anlayışına sığmayan, şahsını ilgilendiren haberle ilgili basın açıklaması yapma gereği doğduğunu belirten Sabri Uğur açıklamasında şunları kaydetti; "Kulaktan duyma beyanlar esas alınarak ve gerçekler araştırılmaksızın Arıtma ve Bilgi İşlem ile ilgili işlerin çok daha ucuza yaptırıldığı, aradaki farkın sadece şirketlere değil aradaki başkaca kişilere verildiği iddia edilmektedir. Bu konu ile ilgili olarak her türlü hukuki hakkım saklı kalmak kaydıyla kamuoyunu aydınlatacak bazı açıklamalar yapmak gerekmiştir.
Öncelikle, sadece ihaleyi yapan birim isimleri yazılmak suretiyle bir karşılaştırma yapmak yerine ihale konusu edilerek ihale kapsamında yaptırılan işlerin ayrıntılı olarak karşılaştırılması gerekmektedir. Zira Bilgi İşlem ile ilgili şu anda yaptırılan işlerin alt yapısı (donanım, yazılım, saha bilgilerinin toplanması, verilerin güncellenmesi, verilerin bilgisayar ortamına aktarımı, elektronik ortamda vatandaşlara hizmet sunulması, vs.), dönemimde yapılan ihale ile oluşturulmuştur. Önceki ihale kapsamında kentli servisi işletilmesi, çağrı merkezi kurulumu, çağrı merkezi işletilmesi, saha bilgilerinin güncellenmesi, motorize saha ekibi, donanım temini, vb. işler bulunmakta iken şu anki ihale kapsamında bu işler bulunmamaktadır. Söz konusu ihale kapsamında alt yapı çalışmasının yapılabilmesi için 33 personel istihdam edilmekte iken şu an sadece kurulan sistemin işletimi için 2 personel istihdam edilmekte olup bakım ve destek hizmetleri için çalıştırılan personel sayısı 3'ten 2'ye düşürülmüştür. Görüldüğü üzere, sistemin alt yapısının oluşturulması için yapılan işler şu anda sadece sistemin işletilmesi için yapılan işlerden çok daha kapsamlı olduğu gibi maliyeti de yüksektir. Kaldı ki, kapsam dışında ihale bedelini etkileyen başkaca alınan mal veya hizmetin kalitesi, verimliliği, süresi, vs. unsurlar da bulunmaktadır. Aynı hususlar, arıtma tesisi ile ilgili de geçerli olup ihale konusu edilen işlerin kapsamı ve niteliği belirtilmeksizin ihale bedelleri ile ilgili karşılaştırma yapılması yanlış kanıların oluşmasına sebep olmaktadır. Ayrıca haberde "Sadece bu iki kalemde yıllık zararın 11,8 milyon-TL." olduğu belirtilmiştir. Taraflı davranarak vatandaşı yanlış bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış işbu haberde ihale süreleri nazara alınmadan sözde bir zarar miktarı belirlenmiştir. Yukarıda açıklanan sebeplerle, herhangi bir zarar söz konusu olmamakla birlikte bilgi işlem işleri için belirtilen 1.350,00-TL.(ki gerçek rakam 1.300,00-TL'dir) yıllık ihale bedelidir. Haberde, belirtilen rakam aylık ihale bedeli imiş gibi birtakım matematiksel hesaplamalar yapılarak vatandaşın yöneticilere olan güvenini sarsacak ve şahsımı karalayacak bir infial ortamı yaratılmaktadır. Ayrıca, bahsi geçen ihaleler olağan Sayıştay teftişleri esnasında incelenmiş olmasına rağmen herhangi bir usulsüzlük, fazla ödeme ve kamu zararı tespit edilmemiştir. Bu gerçekler nazara alındığında doğru ve tarafsız haber yapmakla yükümlü bir yerel gazete ve gazetecinin gerçekleri araştırma gereği bile duymadan şahsımla ilgili yanlış ve taraflı haber yayınlamasını esefle kınıyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
07.09.2010