Şifrem?
186 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BAÜ'de Rektörlük İçin İlk Aday İrfan Ay
Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) rektörlük için adaylığını ilk açıklayan isim Prof. Dr. İrfan Ay oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ekim ayında yapılacak 6. dönem rektörlük seçimlerinde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Ay, rektörlük görevine talip olduğunu açıkladı.

Rektör adaylığıyla alakalı bir açıklama yapan Prof. Dr. İrfan Ay, üniversitenin sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bildiğini, üniversite camiasını iyi tanıdığını, kendi hazırladığı sitesinde üniversitenin sorunlarını ayrı dosyalar halinde sunarken bir taraftan da çözüm yollarını anlattığını kaydetti.

BAÜ Rektör adayı Prof. Dr. İrfan Ay, "Ben bu üniversiteyi sorumluluk sahibi olan çalışan arkadaşlarımla yönetme taraftarıyım. Benim yönetici ekibim işini severek yapacaktır. Asık suratlı, tafra yapan, kapris yaparak, baskı kurarak ve adaleti çiğneyerek yöneticilik yapan elemanlardan olmayacaktır.

Üniversitede hiçbir hoca ve elemana önyargı ile yaklaşılmayacak, her arkadaşımın kabiliyeti ölçüsünde faydalanılmaya çalışılacaktır. Verilen görevde suiistimal yaptığı tespit edilen öğretim üyesi veya idari kadroda memur, iyice araştırılıp soruşturulmadan sorunun kaynağı tespit edilmeden hakkında işlem yapılmayacaktır.

İşini iyi yapan herkes yaptığı işe göre yasalar çerçevesinde taltif edilecektir. Bizden, dinci, dinsiz, solcu, sağcı, komünist, faşist gibi boş laf suçlamaları duymayacaksınız. Bunu yapanlarla işimiz olmayacak. Biz, üniversiteyi, üniversiteye somut katkısı olan, çalışkan ve insanca davranışları önde planda olan arkadaşlarla işbirliği yaparak yöneteceğiz. Olumlu eleştirilere açık olacağız, ama kasıtlı, yıkıcı eleştirileri asla kaale almayacağız, işimize bakacağız.

Çalışma ilkelerim dinamizm, katılımcılık, şeffaflık, dürüstlük, adalet, hukuka saygı, demokratik ve çağdaş değerlere bağlılık şeklinde olacaktır. Üniversitenin çok önemli olan 3 ayağını eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal aktiviteler olarak özetleyebiliriz. Eğitim-öğretimde şu an mevcut tüm teknolojik olanakları (datashow-CD ekran-per de-vs.) tüm okullardaki sınıflar için hocalarımın kullanımına hazır etmeyi düşünüyorum. Hocalarımdan da kendilerini yenilemelerini, çağa ayak uydurmalarını, müfredatlarını Bologna sürecine göre ayarlamalarını isteyeceğim.

Sürekli yenilenmenin pratiğe dökülmesi için çalışacağım. Araştırma - geliştirme konusunda çalışmalarını pratikte işe yarayan çalışmalar yapmalarını isteyeceğim, bu üniversiteye AB, TÜBİTAK, DPT, Bakanlık veya benzeri kuruluşlardan katkı sağlamış veya sağlayacak her hocama şu anki durum için, BAP projelerinde üniversite bütçesinin durumuna göre 5 bin ila 7 bin 500 TL ekstra para verilmesini sağlayacağım. Bu bir vaattir" dedi.

SAYGIN VE NİTELİKLİ BİR ÜNİVERSİTE VİZYONU
Prof. Dr. İrfan Ay, sosyal aktivitelerin bir üniversitede olup bitenlerin halka duyurulmasında en önemli etmenlerden biri olduğunu söyledi. Bu konuda geçmişteki idarecilik tecrübesine güvendiğini anlatan İrfan Ay, "Geçmişte idareciyken gösterdiğim beceriyi rektör olduğumda da göstererek Balıkesir Üniversitesi'ni 20 yıllık idari tecrübemle bulunduğu yerden çok daha ileriye götüreceğime inanıyorum.

Bunun için, saygın ve nitelikli bir üniversite vizyonu için, kurumsal aidiyet duygusu olan bir üniversite için, özgür akademik ortamı olan bir üniversite için, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, içinde bulunduğu kentle barışık, kaynak oluşturma becerisine sahip, Balıkesir'e çok yönlü katkılar sağlayabilen bir üniversite yapmak için, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, vatanını seven, demokratik ve laik, üniter devlet yapısından taviz vermeyen, milli değerlerine saygılı ve özgür düşünceli insanlar yetiştirecek bir üniversite için altıncı dönem rektör adayı oldum. Bana inanan veya inanacak olan tüm arkadaşlarımın desteğini bekliyorum" diye konuştu.

İRFAN AY KİMDİR?
BAÜ Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Ay, 1954 yılında Kandıra doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamlayan İrfan Ay, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden 1974'de mezun oldu. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Makine Anabilim dalında yüksek lisans için giden irfan ay, 1976 yılında yüksek makine mühendisi olarak mezun olmuştur.1 976 yılında Kale kalıp fabrikasında atölye şefi olarak çalıştı. Askerlik görevini tamamlayan Ay, 1977'de BAÜ Makine bölümüne asistan oldu.

1980 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde doktoraya başlayan Prof, Dr. İrfan Ay, 1985 yılında doktorasını tamamlayıp Yrd. Doç. Dr. unvanını aldı. Daha sonra BAÜ'DE 2000 yılında doçent, 2007 yılında profesör olan evli ve 2 çocuk babası irfan Ay, İngilizce biliyor. 20'si idari 32 yıldır Balıkesir Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde görev yapan Prof. Dr. İrfan Ay, SKS daire başkanlığı (vekaleten), Edremit MYO kurucu müdürlüğü, Fen Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi dekan yardımcılığı, Balıkesir Üniversite Vakfı müdürlüğü, Makine Bölüm Başkanlığı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcılığı ve Balıkesir MYO müdürlüğü (devam ediyor) görevlerinde buldundu.

01.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

aydın karagöz / balıkesir
balıkesir için çok isabatli
irfan hocam bilgisiyle insancıl tarafıyla mükemmel bir bilim adamıdır.balıkesir için canıyla başıyla çalışacagını adım gibi biliyorum.balıkesir üniversitesi için bulunmaz bir nimet hocam bu yolda tüm kalbimiz sizinle,inşallah başarılı olursunuz
04.09.2010 20:45:37
Samet Ağrıoğlu / Balıkesir
Üniversitenin vizyonu değişecek
Daha isabetli bir aday olamazdı herhalde. Gerek bilgisiyle gerek tecrübesiyle gereksede yönetici vasfıyla üniversitemizin benim gözümde incisi irfan Ay dı zaten. Hocam başarılarınızın devamını dilerim. Inşallah sizi layık olduğunuz bu mevkide göreceğiz...
03.09.2010 12:13:21
murat türker / izmir
yakışır:)
Mesleki anlamda çok başarılı bir hoca olduğu ortada! ama özgeçmişine okuyunca çok merak ettim. 1985 ile 2000 yılları arasında hangi akademik çalışmayı yapmış?Yabancı dili okuldaki diğer hocalar gibi çakma İngilizce mi? Bir de koca ülkede adam kalmamış mı BESYO`ya mühendisten müdür yapmışlar???
02.09.2010 09:36:30
ilker eker / sakarya
Sevindim
İrfan Hocam`ın böylesine büyük ve sevindirici adımını kutluyorum. Çünkü dürüst ve işini iyi bilen bir rektör bir üniversite için en gerekli olgudur. Ne bir siyasi destek ne de başka bir desteği arkasına almadan tek başına yola çıkan ve bu yolda başarı gösterebilecek tek kişi olabileceğine inanıyorum ve güveniyorum. İçinde bulunduğumuz ülke şartlarında tarafsızlık ilkesini benimsemiş ve siyaseti diğerleri gibi dayanak olarak görmemiş İrfan Hocam`a tebriklerimi ve başarılarımı sunarım desteğim sizinledir.
02.09.2010 03:06:28
hasan ali tüzün / edremit
isabetli çok iyi bir karar
irfan hocam çok iyi bir ilim adamı olmakla birlikte insan olarak mükemmel biridir. vatanı ve ülkesi için canını tereddütsüz vercek biridir.başarılar dilerim
01.09.2010 22:30:33
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BAÜ'de Rektörlük İçin İlk Aday İrfan Ay

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi