Şifrem?
164 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

21 Kişilik Bilişim Suçu Şebekesi Çökertildi
Balıkesir ile birlikte İstanbul, Aydın, Muğla ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlükleri tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen 'Bilişim 2' kod adlı operasyonda 21 kişilik bir bilim suçu şebekesi çökertildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hackerlerden satın aldıkları bilgilerle sahta kredi kartı yapan şebekenin kolay paraya dönüşebilen eşyalar satın aldığı ve kazandıkları paraları eğlence mekanlarında harcadıkları tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 25 Şubat 2010 ile 24 Ağustos 2010 tarihleri arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde; resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” suçlarıyla ilgili yürütülen ve özellikle Ege ve Marmara bölgesinde sahte kredi kartı üreten, kopyalayan, kullanan, şahıslara yönelik başlatılan “Bilişim 2” kod adlı operasyonu çerçevesinde önceki gün Aydın, Muğla, Gaziantep illeri ile Söke ve Didim ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Örgütün faaliyetlerini delillendirilmesi amacıyla yapılan yakalamalar sonucu şahısların ikamet, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 2 adet kart kopyalama cihazı, 1 adet kart yazıcısı cihaz, 58 adet şeritsiz boş kart, 64 adet manyetik şeritli pvc kart, 22 adet yabancı bankaya ait kopya kart, 2 adet kart yazıcı şeridi, şeritler üzerinde yapılan incelemede 269 kredi kartı bilgisi, 1 adet kart okuyucusu, yurt içi kopya kartlar, çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgisi, mail order formları, kimlik fotokopileri, 5 adet laptop bilgisayar ve 20 adet hard disk ele geçirildi.
6 aydır devam eden planlı operasyonlar sürecinde İstanbul, Balıkesir, Muğla ve Aydın illerinde yakalanan örgüt yöneticisi ve üyelerinden 10 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Örgütün faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalarda başkalarına ait kredi kartlarını, kart okuyucular vasıtasıyla kopyalamak suretiyle kişilere ait bilgileri çaldıkları, ele geçirilen bu bilgilerden kopya kartlar üretildiği, yurt içi ve yurt dışı kişilere ait kredi kart bilgilerin bir kısmını yine yurt dışında bulunan hackerlerden satın aldıkları, bir kısım bilgilerin ise internet yoluyla kendilerinin temin edildiği tespit edildi. Örgütün, kopyaladıkları kredi kartlarıyla, ziynet eşyası, tekel ürünleri, kontör, cep telefonu ve laptop bilgisayar gibi çabuk paraya dönüştürülebilen malzemeler alıp satarak nakit paraya çevirdikleri, elde edilen paraları ise turizm ve eğlence merkezlerinde harcadıkları anlaşıldı.

SON OPERASYONDA 11 KİŞİ YAKALANDI
Bilişim suçu şebekesine yönelik son olarak 24 Ağustos 2010 tarihinde Aydın, Muğla ve Gaziantep illeri ile Söke ve Didim ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde 11 şüpheli daha gözaltına alındı.
Bu kişilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise; 2 adet kart kopyalama cihazı, 1 adet kart bakiye sorgulama cihazı, 89 adet kredi kartı, 3 adet laptop bilgisayar, 5 adet masaüstü bilgisayar, 5 adet pos cihazı bilgisayar, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri elde edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler güvenlik önlemleri altında Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlıların adliyeye sevk edilmesinin ardından suç delilerinin bulunduğu çok sayıda klasörde polis ekipleri tarafından adliyeye götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

27.08.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 21 Kişilik Bilişim Suçu Şebekesi Çökertildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi