Şifrem?
91 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Referanduma Hayır Diyenlere Anlam Veremiyorum
Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin değil, topyekün milletin bir çalışması olduğunu belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 'Bazı siyasi partilerimiz bu konuda propaganda yaparak, vatandaşlarımızın 'hayır' demeleri için çalışıyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Tarih bunu çok ilginç değerlendirir' dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bakan Mustafa Demir, çeşitli incelemeler ve ziyaretler yapmak üzere Balıkesir'e geldi. Balıkesir İl Özel İdaresi önünde Polis Mangası tarafından karşılanan Bakan Demir, Valilik, Kadostro Müdürlüğü ve Tapu Sicil Müdürlüğü, Balıkesir Belediyesi ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ve AK Parti'yi ziyaret etti.

Vali Yılmaz Arslan'ı da ziyaret eden Bakan Demir, geleneksel mimari ve yöresel yapı malzemelerinin bilimsel bir çalışmayla kullanılması konusunda üniversitelerle iş birliği yaptıklarını ve verimli sonuç aldıklarını ifade etti. Aynı uygulamanın Balıkesir'de de başlatıldığını ifade eden Demir, "İl Özel İdareleri, Bayındırlık ve İskan Müdürlükleri ve meslek odaları ile üniversitelerin katkılarıyla kırsal bölgelerde özel yapıları kullanıma kazandıracağız. Balıkesir'de de başlattığımız uygulamayla bu tür projelere mimarlık ve mühendislik desteği vereceğiz. Mimarlık fakültesi öğretim üyelerinden de yararlanacağız. Türkiye'deki geleneksel mimari ve malzemeler böylece kırsalda hayata geçmiş olacak. Babalarımızın yaptığı binaları evlatları olarak güvenli şekilde kullanacağız" dedi.

Vali Yılmaz Arslan, Bakan Demir'e Balıkesir kolonyası ve Yağcıbedir halısı hediye etti.

Balıkesir Belediyesi'ne de ziyarette bulunan Bakan Demir'i Başkan İsmail Ok kapıda karşıladı. Başkan Ok, belediyeye ilk defa bir bakanın geldiğinin altını çizerek, "Balıkesir'de sayenizde bir ilki yaşadık. İlk defa buraya bir bakan geldi. Bu da sizin farkınızı ortaya koyuyor. Her zaman bir isteğiniz olursa emrinizdeyiz. Allah böyle görevlerde bulunan değerli bakanlarımıza, valililerimiz ve milletvekillerimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

BALIKESİR-EDREMİT DUBLE YOLU TALEBİ
Balıkesir - Edremit güzergahındaki duble yolun bir an önce hazır hale getirilmesini isteyen Ok, yapılacak duble yolun kısa sürede bitirilmesinin Balıkesir için çok iyi bir hizmet olacağını ifade etti. Bakan Demir, Balıkesir'e İller Bankası, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğü, Yapı İşleri Müdürlüğü ve Teknik Araştırma Genel Müdürlüğü'nü incelemek için geldiğini söyledi. Tapu Sicil Müdürlükleri'nin çok nezih bir ortama taşınacağını vurgulayan Demir, "Vatandaşlarımız artık çok etkin ve verimli bir hizmeti almış olacak.

Balıkesir'de Kadastro Müdürlüğü ile ilgili çok nezih bir ortam oluşturmuşlar. Tapu Sicil Müdürlüklerimizdeki yenileme ve çalışmalar 2011 yılında tüm Türkiye'de tamamlanacak. Balıkesir'de kadastro çalışmaları tamamlandı. 2B ile ilgili tespit çalışmaları da tamamlandı. Şu an tescilleri yapılıyor. Daha önce yapılmış olan kadastroları, 2011 yılının sonuna kadar tüm kadastro bilgilerini sayısal ortamda, elektronik ortama aktarabilecek şekilde yeniden yapılacak. İller
Bankamız; İl Özel İdareleri ve yerel yönetimlere her türlü altyapı ve üst yapı proje çalışmalarında destek veriyor. 2009 yılında 900 milyon lira verilen kredilerin toplamını 2010 yılı için 2 milyar olarak hedefliyoruz. Altyapı ve üst yapı projelerini talep etmesi durumunda belediyelerimize kredi veriyoruz. İller Bankası artık çok güçlü ve aktif. Şu veya bu parti diye ayrım yapmıyoruz. Gelen projeler anında desteği görür" şeklinde konuştu.

Belediye ziyareti sonrası Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nde de incelemeler yapan Bakan Mustafa Demir, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkilerden bilgi aldı. Son olarak AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Demir, burada partililere seslendi. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, "Herkes tatildeyken bakanımız Balıkesir'e geliyor ve hangi hizmetlerin verileceğini yerinde görüyor. Balıkesir'de İller Bankası kanalıyla gerçekleştirilen çok büyük hizmetler var. Son olarak Balıkesir Belediyesi İller Bankası'ndan 5 milyon TL'lik bir kredi aldı. Bu parayla asfalt çalışmalarını yapıyor. Belediyemiz MHP'li de olsa şehrimize hizmeti ön planda tutuyoruz. Hizmet için siyasi ayrım yapmıyoruz. Ben şahsım ve partim olarak bakanımız Mustafa Demir'e tüm emekleri ve hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

BAKAN DEMİR'DEN REFERANDUM YORUMU
Referanduma yönelik 'hayır' propagandasını yapan siyasi partilere anlam veremediğini keydeden Demir, "Anayasa değişikliği, AK Parti'nin çalışması değil, topyekün milletimizin çalışmadır. Bazı siyasi partilerimiz bu konuda propaganda yaparak, vatandaşlarımızın hayır demeleri için çalışıyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Tarih bunu çok ilginç değerlendirir. Ey millet sizin için çok güzel şeyler oluyor. Ama bunu AK Parti yaptığı için buna 'hayır' denmesi ilginç. Bunun açıklaması mantıklı değil. Gelecek kuşaklar için bu referanduma 'evet' dememiz gerekiyor. Bu 73 milyonumuzun meselesi. Türkiye nereye gideceğini çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

26.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Referanduma Hayır Diyenlere Anlam Veremiyorum

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi