Şifrem?
242 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Efsane Başkan Yeniden CHP'ye Katılıyor
Edremit'e bağlı Güre beldesinin efsane Belediye Başkanı Kamil Saka, istifa ettiği partisi CHP’ye referandum yaparak yeniden katılma kararı aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Beş dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Belediye Başkanlığı yapan Kamil Saka, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde partisinden aday gösterilmemiş ve yerine CHP, Kamil Saka'nın bir akrabası aday göstermişti. Ancak bu durum ilçe halkının tepkisine sebep olmuş, Kamil Saka da bunun üzerine bağımsız aday olarak seçimlere gitmişti. 29 Mart akşamı seçim sonuçları açıklandığında gülen kişi eski başkan Kamil Saka olmuştu. Yüksek bir oy oranı ile yeniden Belediye Başkanı seçilen Kamil Saka, Türkiye'de 6 kez peş peşe Belediye Başkanı seçilen kişi olarak tarihe geçti.

ESKİ PARTİSİNE KATILMA KARARI ALDI
Bir yılı aşkın bir süredir bağımsız olarak Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve halk arasında ‘Efsane Başkan’ olarak anılan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, geçtiğimiz ay CHP Liderliği koltuğuna Kemal Kılıçdaroğlu’nun oturmasıyla birlikte CHP’ye yeniden ilgi duymaya başladı.

Kılıçdaroğlu’na güvendiğini söyleyen başkan Kamil Saka, Kılıçdaroğlu ve ekibinin destekçisi olma düşüncesini halka arz etti. Dün akşam saatlerinde Güre Belediyesi Afrodit Turistlik Termal Tesisleri salonunda halkla buluşan Belediye Başkanı Saka, konuyu referanduma açtı. Kendisini 6 kez üst üste Belediye Başkanı seçen halka minnet borcu olduğunu söyleyen Saka, onların onayı olmadan CHP’ye katılmasının mümkün olmadığını söyledi. Konuyla ilgili ayrıntılı biçimde açıklamalar yapan başkan Saka, “Beni siz buraya taşıdınız. Sizlerin güveni, sevgi ve ilgisi benim için en üst seviyededir. Gün artık derlenip toparlanma, faşizm ve şeriata karşı mücadele etme günüdür” dedi.

“BİZ BU YOLA HEP BİRLİKTE ÇIKTIK”
Vatandaşların karşısında tüm açıklığıyla konuşan başkan Kamil Saka, bazı Gürelilerin duygulanmasına neden oldu. Sözleri zaman zaman alkışlarla kesilen Saka, “CHP’ye geçiş konusunda daha önceden de harekete geçebilirdik. Geçen hafta ilçe başkanımız bana telefonla ulaştı ve beni CHP’ye davet etti. Net bir cevap vermedim ve bu konuyu sizin oylarınıza sunmak istedim. Çünkü biz birlikte bu yola çıktık ve böylesine önemli kararları da birlikte almalıyız diye düşünüyorum. Biz hiçbir zaman ben olmadık. Biz, biz olduğumuz için başarıya ulaştık. Acele etmeliyiz. Çünkü CHP’nin genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gün sonra bölgemize geliyor. Bu zamana kadar karar vermeliyiz” diye konuştu.

Dikkat çekici konuşmasıyla vatandaşların gönlünde bir kez daha yer edinen Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, daha sonra halkın görüşlerini aldı. Referanduma katılan vatandaşların hemen hemen hepsi başkan Saka’nın CHP’ye katılmasını istedi.

“BİR ŞANS DAHA VERELİM VE GÖRELİM”
Güre halkının görüşleri ve istekleri doğrultusunda CHP İlçe Başkanı Av. Mahmut Ceylan ve yönetiminin partiye katılma teklifini olumlu yönde değerlendireceklerini açıklayan başkan Kamil Saka, “Siz vatandaşlarımızın görüş ve düşünceleri, daha öncede dediğim gibi benim için birinci önceliktedir. Madem ki, siz de benim düşündüğüm gibi düşündünüz ve görüşlerinizi beyan ettiniz, ben de bu teklifi şu birkaç gün içinde sonuçlandıracağım. Birkaç güne kadar parti rozetini genel başkanımızın elinden alacağız. Daha sonra da genel başkanımızın ziyaretleri sırasında onu sizlerle de görüştüreceğiz. Bu kararın, Güre’mize, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman, her fırsatta şu görüşü savunuyoruz; Bu örgütün tüm yöneticilerinin üyeler tarafından seçilmesinden yanayız. Çünkü vatandaşlar yoksa yönetimler de yok olur. Kararımız hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

06.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Efsane Başkan Yeniden CHP'ye Katılıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi