Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye'de Festival Heyecanı
21. Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’nin 9, 10, 11, 12 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleştirileceği öğrenildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 21. kez gerçekleştirilecek. Ünlü tiyatro sanatçıları Erdal ile Gürdal Tosun anısına organize edilen 21. Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’nin program akışının kamuoyuna açıklanması için basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Fikret Akova, bu yılki etkinliklerin dolu dolu geçeceğini müjdeledi.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda sabah saatlerinde başlayan toplantıyı çok sayıda basın mensubu izledi. Festival programının en önemli katılımcısının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklayan başkan Akova, “Bu yılki festival programımızı anlatan davetiye kitapçıklarında Burhaniye’mizin tarihi, turistlik ve kültürel tanıtımını da yaptık. Belediyemizin düzenlediği, ilçemizin ve tüm Körfez bölgesinin en büyük ve kapsamlı kültür sanat organizasyonu olan Burhaniye – Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali 21. kez gerçekleştirilecektir.

Her yıl genellikle Temmuz ayı içerisinde yapılan ve 3 – 5 gün süren organizasyonda Türkiye’nin bir çok ünlü yazar, şair, ressam, tiyatro ve ses sanatçısı da yer almaktadır. Gelenek içinde bir gelenek daha oluşturarak festivalimizi son 6 yıldır ülkemiz ve Burhaniye için önemli bir değer ifade eden saygın insanlarımızın adı ve anısına ithaf ediyoruz. Bu yıl da gelenek içinde geleneğimizi sürdürerek, festivalimizi Erdal ve Gürdal Tosun kardeşlere adadık. Bu vesile ile değerli hemşerilerimiz Necdet ve Gürdal Tosun’u rahmetle anarken, Erdal Tosun’u da festival konuğumuz olarak ağırlamaktan büyük bir onur duyacağımızı belirtiyorum. Dünden bu güne ve bu günden geleceğe akıp giden yıllar boyunca festivaller yaşanır ve gelenek sürer. Diyerek tüm hemşerilerimiz ve konuklarımıza sağlık, esenlik ve neşe içinde festival günleri diliyorum” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI DOLU DOLU
Festival programının geniş anlatımını yapan Belediye Başkanı Fikret Akova, “9 Temmuz Cuma günü start alacak olan festivalimiz, saat 19.30’da İskele Mahallesi Yağcı Zeytinyağı Fabrikası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı sergi ve stant açılışları ile başlayacaktır. Daha sonra, saat 20.30’da Öğretmenler mahallesi Kadın Kültür Evi’nde Nebiye İşçen’in kırkyama ve nakış sergisi açılacaktır. Ardından, saat 21.00’da Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu’nda ‘Moğolar’ grubunun ücretsiz gençlik konseri yapılacaktır. Festivalimiz aslen 10 Temmuz Cuma günü saat 18.00’de başlayacak olup, yapımı tamamlanan Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilecektir. Açılışın ardından, saat 18.15’te gençlik ve kültür merkezinden başlanıp, Atatürk Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü düzenlenecektir. Ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 18.30’da Kıvılcım Erdem’in sunumuyla festival açılışı yapılacaktır. Açılış töreni, festival komitesi adına benim tarafımdan Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Karşıyaka Belediyesi Bando Takımı eşliğinde yapılacaktır. Daha sonra konuşmalar yapılacaktır.Burhaniye Halk Oyunları Ekibi de gösteriler yapacaktır. Aynı gün Ören gezinti yolunda saat 19.30’da sergi ve stant açılışları gerçekleştirilecektir. Saat 20.00’de Ören gezinti yolunda Burhaniye Halk Oyunları, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Bale ve Roman Dans Grubu gösterileri sunulacaktır. Saat 21.00’de Öğretmenler Mahallesi Öğretmen Meydanı’nda aynı gösteriler sunulacaktır. Saat 21.00’de İskele Yat Limanı’nda Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve halk oyunları gösterileri ücretsiz olarak sunulacaktır. Saat 21.00’de 9. Necati Ender Fotoğraf Yarışması ödülleri, Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu’nda sahiplerine verilecektir. Saat 21.30’da aynı yerde Erdal ile Gürdal Tosun ve Anıları filmi gösterimi yapılacaktır. Bu programa konuk sanatçı olarak Olgun Şimşek de katılacaktır. Programın konuşmacıları ise, Erdal Tosun, Erkan Can, Şebnem Sönmez, Engin Günaydın ve Serhat Özcan” dedi.

“PANELLER FESTİVALE ANLAM KATIYOR”
Festival programında yapılacak olan panellerin programa anlam kattığını ifade eden başkan Akova, “Saat 22.30’da aynı yerde Uçurtmanın Kuyruğu adlı tiyatro gösterimi yapılacaktır. Tiyatronun sanatçıları İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’dır. Festival programının 2. günü olan 11 Temmuz Pazar günü saat 13.00’da Ören Mahallesi etkinlikleri kapsamında, mahalle meydanında İzmir Karşıyaka Ezgim Kültür ve Sanat Derneği Üstüp Halk Oyunları Ekibi halk oyunları gösterisi yapacak. Saat 15.00’te Ören Mahallesi Çapari Kafe’de ‘Zeytin ve Maden İlişkisi’ konulu panel yapılacak ve panelde Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, UZK Başkanı Mustafa Tan ve Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt konuşmacı olacaklardır. Saat 17.00’de Ören Pidasus isimli otelde ‘Körfezimizin Turizmde Geleceği ve Balıkesir Körfez Havaalanı’nın Körfezimize Getirileri’ konulu panel yapılacaktır. Konuşmacılığı ise TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy yapacaktır. Saat 18.30’da ‘Hukuku Savunmak’ konulu panel ve imza günü Ören manolya Çay Bahçesi’nde Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç tarafından düzenlenecektir. Öğretmenler Mahallesi etkinlikleri kapsamında, saat 12.00 ile 18.00 arasında Öğretmenler Mahallesi’ndeki Burhaniye Belediyespor Lokali’nde Tek Devreli İkili Briç Turnuvası yapılacaktır. Saat 16.30’da Öğretmenler Mahallesi Öğretmen Meydanı’nda Balıkesir Kafkas Halk Oyunları Ekibi gösteri yapacaktır. Saat 18.30’da aynı yerde ‘Doğ Güneşim Doğ’ adlı sokak tiyatrosu yapılacaktır. Geriş Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 14.00’da mahalle meydanında İzmir Karşıyaka Ezgim Kültür ve Sanat Derneği Üsküp Halk Oyunları Ekibi gösteri yapacaktır. Yunus Hacıahmet Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 15.00’te mahallenin kahveler önünde Burhaniye Halk Oyunları Ekibi gösteri yapacaktır. Bahçelievler Mahallesi Etkinlikleri kapsamında saat 15.30’da mahalle pazarında halk oyunları gösterimi yapılacaktır. İskele Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 21.30’da İskele Yat Limanı’nda sunuculuğunu Kıvılcım Erdem’in yaptığı Anadolu Ateşi gösterisi ücretsiz olarak yapılacaktır. Cumhuriyet Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 14.00’te Cumhuriyet Mahallesi kahveler önünde Burhaniye Halk Oyunları Ekibi’nin halk oyunları gösterisi sunulacaktır. Öğretmenler Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 15.00’da Öğretmen Meydanı arkasında sünnet şöleni gerçekleştirilecektir.

Saat 15.307de Öğretmenler Mahallesi’nde Karadeniz Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi olacaktır. Ören Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 16.00’da Ören Selina adlı çay bahçesinde ‘Yeni Dünya Düzeni’ konulu paneli konuşmacılar Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Erdal Atabek ve Serdar Kızık sunacaktır. Saat 18.00’de Ören Manolya Çay Bahçesi’nde ‘Enerji Üretiminin Çevresel Etkileri ve Toplumsal Maliyeti’ konulu panel yapılacaktır. Panelin konuşmacıları Atılım Üniversitesi’nin Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Yılmazer, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Taner Sıtkı Uyar’dır. Saat 20.00’de Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu’nda sunuculuğunu Mahir Sönmez’in yapacağı ve Akdeniz Flamenko Dans Topluluğu’nun da katılımıyla ‘Miss Burhaniye – Ören 2010 Güzellik Yarışması’ ile müzik ve dans gösterileri gerçekleştirilecektir. İskele Mahallesi etkinlikleri kapsamında saat 21.30’da Burhaniye Belediye Başkanlığı’nda sunuculuğunu Kıvılcım Erdem’in yapacağı Kültür Bakanlığı Sivas THM Korosu’nun ücretsiz konseri yapılacaktır. Konserde, Zahide Özdemir, Özlem Kızıltaş ve Sait Döşkaya sahne alacak ve etkinlikler sona erecektir” diye konuştu.

03.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye'de Festival Heyecanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi