Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Afrodit Bakan Olmak İstiyor
Edremit'te yaptığı açıklamada politikaya atılmak istediğini belirten ünlü sanatçı Banu Alkan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın makamına göz dikti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'in Edremit ilçesinde gazetecileri kabul eden Banu Alkan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alkan, "Basına çok fazla açıklamada bulunmuyorum çünkü yaptığım açıklamalar çarpıtılıyor. Bu yüzden içimden geldiği gibi konuşacağım. Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Ancak Türkiye gibi güzel bir ülke göremedim, sadece Fransa'ya hayran kaldım. Bizim o kadar köklü bir kültürümüz var ki, farkında değiliz. Ülkemizde 3 bin antik kent var. Yine çok güzel örf ve ananelerimiz var. Bizim toplumumuz, evladı vatan için şehit olduğunda, 'Vatan sağ olsun' diyebilen, eşsiz yurt sevgisine sahip bir millettir" dedi.

Bu genel seçimlerde değil, 2015 yılında yapılacak seçimlerde milletvekilliğine aday olmayı düşündüğünü belirten Banu Alkan, "Kabinede kültür ve turizm bakanı olmak istiyorum. Başbakan'ımızın çalışmalarını çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Ülkemizin bağımsızlığı için canını ortaya koyan Atatürk'ün torunuyum. Ülkemiz için kim katkı sağlıyorsa kendilerinden Allah razı olsun" diye konuştu.

"SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"
Banu Alkan, "Körfezi çok seviyorum. Altınoluk'ta yazlığım var. Her yaz buraya gelip stres atıyorum. Ancak son yıllarda Altınoluk hızla betonlaştı. Daha önceleri Datça ile yarışan Altınoluk, maalesef biraz geride kaldı. Buraya ilk geldiğim yıllarda her yer zeytin ağacı doluydu. Ancak zeytin ağaçları kesilmiş. Sivil toplum örgütleri zeytin ağaçlarının kesilmesine büyük tepki göstermeli. Çünkü zeytin ağacı kutsal bir ağaçtır. Ben güzelliğimi düzenli uykuya, temiz havaya ve Havran'ın meşhur zeytinyağına borçluyum. Havran otantik yapısını koruyor, çok tarihi eser var" dedi.

"HÜLYA AVŞAR'IN KÜLTÜRÜ BİRAZ ZAYIF"

Banu Alkan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Hülya Avşar da Havranlı bildiğim kadarıyla. Son yıllarda Türk sinemasında çok fazla film çevriliyor. Ancak star oyuncu çıkmıyor. Komedi filmleri revaçta. Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar gibi oyuncular star oldu. Dizilerde ise iki isim öne çıktı. Kıvanç Tatlıtuğ ve Necati Şaşmaz. Ben sinema için genç kızlığımı verdim. Genç kızlık dönemimi yaşayamadım. Hayatım setten sete koşturmakla geçti. Çok güzel filimler çevirdik. Çok şanslıyım, çok değerli oyuncularla çalıştım. Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Ferdi Tayfur, Murat Soydan. Yine önemli yönetmenlerle çalıştım. Osman Seden, Şerif Gören, diğer yönetmenler ve prodüktörlerle çalışma şansı buldum. Serpil Çakmaklı ile hep rakip gösterildim. Benim kulvarımda rakibim yok. Sarışın sanatçılarda tekim, esmer sanatçılar arasında ise Türkan Şoray vardır. Şoray'ın 50 yıllık sanat yaşantısı var, benim ise 30 yıllık sinema yaşantım var. Türkan Hanım'la ikimiz Türk sinemasında efsaneyiz. Hülya Avşar çok zeki bir kadın, benim en ciddi rakibim. Ancak genel kültürü biraz zayıf.

Bugüne kadar 42 film çevirdim. Bütün kanallarda filmlerim hala daha ilgi ile izleniyor. Unutamadığım filmler 'Vahşi güzel' oldu. Çünkü o filmin çekimleri sırasında ölümden döndüm. Senaryo gereği ben havuzda sörf tahtasının üzerindeyim, çekimleri devam ediyordu. Bir anda şiddetli rüzgar çıktı. Elektrik direği tam havuza düşerken set ekibi direği yakaladı. Şayet direk düşmüş olsaydı kesinlikle ölürdüm."

"BEN HEP AŞIĞIM"
"Ben bir kişiye aşığım. Bunu Türkiye biliyor, o da Murat Taşdemir" diyen Banu Alkan, "Devamlı kendisi ile görüşüyoruz. Ben 11 yıldır televizyonlarda reyting rekorları kırıyorum. Son üç aydır televizyonlara çıkmıyorum. Çok şanslıyım. Allah dünyayı ayağıma serdi. Daha ne isteyebilirim ki? Şair Cemal Safi'nin şiirlerini çok seviyorum. Sanatçılar bu dünyadan göç ederken eserlerini bırakırlar. Ben de eserlerimi bırakacağım. Eserler 100 yıl da geçse hep gündemde olur. Bakın, Ayhan Işık 40 yıl önce vefat etti.
Hala filmleri izleniyor. Sanatçı hiçbir zaman unutulmaz, benim en büyük şansım insanların ilgisi ve sevgisidir" diye konuştu.
Alkan, yeni bir albüm hazırlığı içinde olduğunu, daha önceki albümünü çıkardığı plakçıdan çıkacak olan albümün adının "Aşk Kokusu" olacağını sözlerine ekledi.

02.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Afrodit Bakan Olmak İstiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi