Şifrem?
205 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yeşil Sahada Mezuniyet Coşkusu
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) bu sene 6 bin 500 mezun verdi. Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu mezuniyet töreninde renkli görüntüler yaşandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Atatürk Stadı'ndaki mezuniyet törenine Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan ile rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, binlerce aile ve mezun öğrenciler katıldı. Yeşil sahadaki mezuniyet heyecanını en fazla yaşayanlardan biri Balıkesirsporlu futbolcu Ali Öztürk oldu. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Ali Öztürk takımıyla şampiyonluk yaşadığı sahada şimdi ise mezun olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Merkezdeki törende Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Necatibey Eğitim Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Balıkesir Meslek Yüksekokulu mezuniyet diploması alırken bu yıl tüm bölümlerden toplam 6 bin 500 civarında öğrencinin mezun edildiği bildirildi.

Törende konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, üniversitenin 21. yüzyıl bilgi çağının tüm verilerini süratle yakalama çabası içerisinde olduğunu belirtti. Bugün itibariyle bünyesinde 9 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu, 12 araştırma ve uygulama merkezi bulunan üniversitede 800'ü akademik olmak üzere toplam bin 245 personelin görev yaptığını kaydeden Rektör Saylan, "Balıkesir Üniversitesi akademik personeli, idari personeli ve 30 bin öğrencisi ile büyük bir aile olup 1992'de kurulan 23 üniversite içinde ön sıralarda yer almaktadır.

2009 yılında 41 öğrenci ile eğitim-öğretime ve poliklinik hizmetlerine başlayan Tıp Fakültemizden sonra bu yıl da Veteriner Fakültesi ve Denizcilik Fakültesine öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamayı hedefliyoruz. Genç bir üniversite olmamız nedeniyle kampus alınımız tam bir şantiye görünümündedir. Altyapı çalışmalarımız hızla devam etmekte olup bu yıl Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin, Balıkesir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Merkezi Araştırma Laboratuarının ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelleri atılarak yapılanma çalışmaları hızla devam edecektir" dedi.

Mezun olan tüm öğrencileri kutlayıp mutlu ve başarılı bir hayat dileyen Rektör Saylan, öğrencilerin aileleri ile öğretim üyelerine de teşekkür etti. Belediye Başkanı İsmail Ok ve Vali Yılmaz Arslan da kısa birer konuşma yaparak mezunları kutladılar.

TÜRKÇE ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN ANKARA'YA MESAJ
BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitiren genç mezunlar, tüm arkadaşları gibi mezun olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşarken atamalardan daha doğrusu atamalarının yapılmamasından endişe duyduklarını belirttiler. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya mesaj gönderen Türkçe öğretmen adayı genç kızlar, "Buradan devlet büyüklerimize seslenmek istiyoruz. Bizim sesimizi duymalılar. Atamamız çok zor, iyi bir bölümde okuyoruz. Bu öğrencilerin bize ihtiyacı var. Biz en iyi eğitimi alıyoruz fakat atanamıyoruz. En iyi okulda okuyoruz, en iyi hocalardan dersleri görüyoruz. Ama en iyi hocalara layık bir Türkiye'yi hala emekliliği gelmiş hocalara bırakıyorlar ve gelişmemekle suçluyorlar. Baştakilerin bizi duymasını istiyoruz. Puanımız çok fazla, çok zorlandık, bizim atanmamız gerekiyor. Türkiye'de Türkçe öğretmenlerinin atanması gerekirken daha farklı bölümlere öncelik verilmesi en büyük hata. Eğer ana dilimiz Türkçe ise Türkçe gelişmeden kültürümüzün gelişmesinin hiç imkanı yok. Kültürümüz gelişmezse de hiçbir konuda gelişemeyiz. Büyüklerimizden Türkçe öğretmenliklerine öncelik verilmesini istiyoruz. Bugün buruk bir sevinç yaşıyoruz" diyerek taleplerini ve endişelerini ilettiler.

KEPLER HAVADA
Stadyumdaki mezuniyet töreninde bölüm birincileri ve diğer dereceye girenlerin diploma ve belgeleri verilirken sabırsızlanan binlerce öğrenci kendi aralarında keplerini havaya atmak isteyince programı sunan öğretim üyesi zor anlar yaşadı. Öğrencilerin lokal olarak kep fırlatmaları sırasında sahada bekleyen organizasyon görevlisi baloncular da zamanın geldiğini zannederek ellerindeki uçan balonları havaya bıraktı. Anonslarla öğrencileri ikna etmeye çalışan öğretim üyesi mezunlara önce ant içirdi. Daha sonra geri sayım ile keplerini aynı anda havaya fırlatan öğrenciler 4 yılın biriken ders stresini de üzerlerinden atmış oldular. Arkadaşlarıyla bol bol hatıra fotoğrafları çekilen öğrenciler törenin sona ermesinin ardından üniversitenin müzik topluluğunun çaldığı şarkılar eşliğinde oynayıp dans ederek gönüllerince eğlendi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı tören yaklaşık 3 saat sürdü.

BAŞÖRTÜLÜ MEZUNLAR TÖRENE ALINMADI
Bu arada, Balıkesir Üniversitesi'nin 2009-2010 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde binlerce öğrencinin yaşadığı mezuniyet sevinci bazı öğrenciler için buruk geçti. BAÜ yönetimi tarafından alınan karar ile başörtülü öğrencilerin törene katılmalarının, tören alanı olan stadyuma dahi girmelerinin yasaklandığı ileri sürüldü. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bir grup başörtülü öğrenci stada gizli girdiklerini bu yüzden tedirgin olduklarını söylediler. Gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmemelerini isteyen öğrenciler, "Mezuniyetten önce rektörlük ile görüştük, bize başörtüsüyle törene katılamayacağımız, hatta stada dahi alınmayacağımız bildirildi. Çok üzüldük" diyerek üzüntülerini ifade ettiler. Başı açık olan öğrenciler de arkadaşlarına başörtülerinden dolayı yapılan bu uygulamanın haksızlık olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

26.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yeşil Sahada Mezuniyet Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi