Şifrem?
218 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kur'an Öğrenen 700 Hanıma Sertifika Verildi
Kuran ziyafeti yaşandı. Müftülük tarafından düzenlenen törende il merkezindeki Kuran Kurslarını başarıyla tamamlayıp Kuran'ı Kerim okumayı öğrenen yaşları 15 ila 80 arasındaki 700 bayan kursiyer mezuniyet sevinci yaşadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Binlerce kişinin katıldığı törende Kuran ziyafeti verilirken bir yaşam hikayesi ise salondaki herkesi ağlattı.

Balıkesir İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen ile Kuran kurslarındaki öğreticilerin katıldığı Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'ndaki törende İl Müftülüğü'ne bağlı il merkezindeki tüm Kuran Kurslarının mezuniyet programı gerçekleştirildi. Kurs öğrencilerinin Kuran okuyup, şiirlerle süsledikleri törende slayt gösterisi, kurs hatıraları ve Din Görevlileri Derneği Tasavvuf Korosunun sunduğu konser ilgiyle izlendi. Toplam 28 kursun 40 sınıfla katıldığı programda vatandaşlara İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Kuran konulu kitapçık dağıtıldı. İl merkezinde bayanların katıldığı kurslardan yaklaşık olarak 700 kişi mezun oldu. Merkez ilçedeki kurslardan ayrı olarak önümüzdeki günlerde il merkezine bağlı köyler ve diğer hafızlık kursları ile beraber genel toplamda 55 kursun 83 sınıfında bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü bildirildi. Sadece il merkezindeki bayan sınıfların programında 700 kişi mezuniyet sevincini aileleri ve yakınlarıyla birlikte kutladı. Kapalı spor salonundaki töreni kursiyerler ile beraber 3 bine yakın davetli izlerken yaşanan mutluluk ve heyecan herkes tarafından paylaşıldı.

65 YAŞINDA KURAN ÖĞRENDİ HAYATI DEĞİŞTİ
Balıkesir'deki Kuran kursu mezuniyet töreninde duygulu anlar da yaşandı. Merkez Sütlüce Mahallesi'ndeki Ali Çetinkaya Kuran Kursunu başarıyla tamamlayan 65 yaşındaki Güler Esinbay isimli kadın kürsüde anlattığı yaşam hikayesiyle herkesi ağlattı. "Bugün benim doğum günüm" diyen Güler teyze, yapayalnız kaldığı hayatta Kuran öğrendikten sonra kendini adeta yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyledi. Büyüyüp yetiştikten sonra evlenip kendi ailesini kuran Güler Esinbay onlarca yıl sonra anne-baba olarak bildiği ailede evlatlık olduğunu öğrendiğini, evlilikten kısa süre sonra eşini kaybettiğini, daha sonra tüm hayatını ona yönlendirdiği biricik oğlunu büyütüp okuttuktan sonra öğretmen olduğunu ancak oğlunu da trafik kazasında kaybettiğini, öğretmenlik atamasının ölümünden 1 hafta sonra geldiğini, yıkılan hayatında ölü gibi bir yaşam sürerken Kuran ile hayata yeniden sarıldığını anlattı. İşte Güler teyze binlerce davetliyi gözyaşına boğan yaşam hikayesini şöyle anlattı;
"Bugün benim doğum günüm. Çünkü ben bugün yeniden dünyaya geldim. 60 küsur yıldır yaşıyorum, ama yaşayan bir ölü olarak. Tek çocuklu bir ailenin kızıydım hiç kardeş sevgisi tatmadım. Ama ailemden çok sevgi gördüm, sevgiyle büyütüldüm. 19 yaşındayken evliliğin ilk adımı olarak nişanlılığı sevdiğim genç ile yaşadım. Çok mutluydum, ne yazık ki bu mutluluğum çok kısa sürdü. Sevinci, hüznü birlikte yaşadım. Çok sevdiğim ailemin öz anne babam olmadığını beni evlat edindiklerini öğrendim. Dünyam yıkıldı, çok üzüldüm. Ama zamanla anne babamın sevgisi, şefkati, sıcak yuvam, bebeğimin dünyaya gelmesi bana yeniden yaşama sevinci verdi. 21 yaşımda çok sevdiğim eşimi amansız bir hastalık yüzünden kaybettim. 14 aylık oğlumla yapayalnız kaldım, çaresizdim. Beni büyüten, bana kucak açan fedakar anne ve babamın yanına geriye döndüm. Tek hedefim oğlumu okutmaktı. Oğlum Gazi Üniversitesini bitirdi, ilim irfan ordusunun idealist öğretmeni olarak mesleğini bir an önce yapmanın heyecanı ve sevinciyle tayinini beklerken elim bir trafik kazasında vefat etti. Vefatından 1 hafta sonra Kars Atatürk Lisesi'ne tayini geldi. Dünyam karardı, kolum kanadım kırıldı, Artık yaşamıyordum. Böylece yıllar geçti, sevgisiz., amaçsız, boş, yaşanmayan yıllar. Çok sevdiğim akrabalarımızın ısrarıyla Kuran kursuna yazıldım. Yaşım ileriydi, gençler gibi değildi, yapamam öğrenemem diyordum. Ama mevlit ve Yasin'lerde de Kuran bilmediğim için utanıyordum. İşte Kuran kursuna başladığım günü doğum günüm ilan ettim. Üzüntü, gözyaşı ile geçen yıllarım bitti, hayatım değişti. Kuran'ı öğrenmem, hayatıma tatbik etmem, Peygamber Efendimizin (S.A.V) sünnetlerini sabrın nimet ve mükafatını öğrendim. Beni hayata bağladı. İyi ki akrabam beni kursa gitmem için ikna etti. İyiki o güler yüzlü sabırla bıkmadan Kuran bilgilerini öğreten hocamızı tanıdık. İyi ki kardeş sevgisini bana tattıran arkadaşlarımı tanıdım. Ömrümün en verimli, en güzel senesini geçirdim. Kuran kursu bana bir terapi oldu, Allah'ın izniyle. Hocamın ve bana kucak açan arkadaşlarımın, bize bu imkanı veren devlet büyüklerimizin ve Müftülük çalışanlarının sayesinde Kuran'ı öğrendim. İleri yaşıma rağmen ben de Kuran okuyorum, Allah'ıma şükürler olsun. Ömrüm boyunca sebep olanlara dua edeceğim. Anneme, babama, oğluma ve bütün geçmişlerime hatim indireceğim. Çok mutluyum. Şimdi bir arzum daha var Allah kısmet ederse Kabe'ye gitmek. Bugün benim doğum günüm, çünkü Kuran'ı öğrendim, yeniden doğdum. Allah'ıma şükürler olsun. Burada bana Kuran'ı öğreten sevgili hocamın kızım yaşında olduğu halde ellerinden öpmek istiyorum. Hz. Ömer'in dediği gibi bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum, ben de bana Kuran öğreten hocamın 40 yıl kölesiyim."

Güler Esinbay'ın kürsüde anlattığı bu hayat hikayesi kapalı spor salonunu dolduran binlerce kişiyi ağlattı. Sahneden inen Güler teyzeyi sevgiyle kucaklayan kursiyerler gözyaşı dökerken sevince de ortak oldular. İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen ile birlikte diğer öğreticiler de ağlamaktan kendilerini alamadı. Yerine geçen Güler Esinbay'ın yanına gelen kurs öğretmeni Hatice Özer de gözyaşları içinde 65 yaşındaki öğrencisine sarılıp ellerini öptü. Hayatını anlatırken duygulandığını söyleyen Güler Esinbay, "Oğlum ben 65 yaşındayım, Kuran öğrendim. Hiçbir şey bilmiyordum. Biraz acıklı oldu ama hayatımı anlattım, filmlere konu olacak gibi" dedi.

Birbirinden renkli ve duygulu anların yaşandığı Bayan Kuran Kursları Mezuniyet Töreninde, merkez kuran kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Roman vatandaş Bahtiyar Kembıl da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sav) hitap edilmiş, "Arayı arayı" isimli şiiri okurken güzel sesiyle takdir topladı. Program, kursiyerlerin öğrenim gördükleri kurslardaki günlerini gösteren slayt gösteri, Kuran ve şiir okumalar ile yaşanan anıların paylaşıldığı söyleşilerle devam etti. İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, "Şu an 700 civarında bayan öğrencimiz var, bunlar 15 ve 80 yaş arasındaki öğrencilerimiz. Bir sene içerisinde Kuranı Kerim dersi, itikat, ibadet, ahlak ve Peygamberimizin hayatından ders aldılar ve bugün mezun olmayı hak ettiler. Bu sene içerisinde bütün kurslarımızda yüzüne ve hafızlık olmak üzere bin 500'e yakın öğrencimiz var. Kuran şifadır dedik, Güler teyzemizin hayat hikayesi de şifa bulduğunu anlatıyor, gerçekten çok duygulandık" diye konuştu.

09.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kur'an Öğrenen 700 Hanıma Sertifika Verildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi