Şifrem?
128 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Madenler Çıkarılmalı Ama Çevre de Korunmalı
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) meclisteki maden yasasının Balıkesir için büyük önem taşıdığını bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Açıklamada maden yasasının sınırlarının özellikle zeytinlikleri de içine alacak doğal hayatın daha derinliklerine doğru genişletilmesine çalışılırken bir yanda da söz konusu topraklar üzerinde yaşayanların bu gelişmelere karşı tezleri ile set çekmeye çalıştıklarına dikkat çekildi. BTO başkanı Mahmut Yavuz, "Dikkatli bakıldığında Balıkesir için gerçekten önemli bir konu olduğu anlaşılmaktadır. Madenler mutlaka çıkarılmalı, ama çevre de mutlaka korunmalıdır" dedi.

BALIKESİR MADEN ZENGİNİ
BTO'nun açıklamasında Balıkesir'deki yer altı kaynaklarıyla ilgili yapılan araştırmanın sonucu da kamuoyu ile paylaşılıyor. Buna göre Balıkesir yer altı kaynaklarına bakıldığında 3 altın sahası, 3 antimuan sahası, 5 bakır-çinko-kurşun sahası, 2 civa sahası, 3 demir madeni sahası, 5 kaolin sahası, 3 kil sahası, 1 kireç taşı sahası, 1 krom sahası, 1 kükürt sahası, 3 manganez, 1 manyezit sahası, 1 molibden sahası, 3 perlit, 1 talk, 1 volfram, 2 vollastonit sahaları ile birlikte dünyanın çok önemli Bor rezervi, geniş linyit kömürü sahaları, Türkiye mermer rezervinin yüzde 30'unun üzerindeki bölümüne sahip. Tüm bu doğal kaynakların yanında Balıkesir'in her köşesinden termal zenginlik fışkırdığı, iİ genelinde 15'den fazla termal kaynak bulunduğu bildirildi.

MADENLER ÇIKARILSIN, ÇEVRE DE KORUNSUN
BTO'nun madenlerle ilgili açıklamasında çevre ve doğal hayata da dikkat çekildi. Sadece Balıkesir bölgesinin değil dünyanın en önemli doğal zenginliklerinden biri olduğu vurgulanan Kaz dağlarının havası ve tarihi, mitolojisi ve barındırdıkları ile yaşam verip nefes aldırdığı kaydedildi. Yeraltı zenginliklerinin pek çok ülkede bulunmaması sebebiyle Balıkesir'deki maden sahalarının yabancıların iştahını kabarttığı belirtilen açıklamada, madenlerin çıkarılmasının şart olduğu ancak çevre ve doğanın da mutlaka korunması gerektiği ifade edildi. BTO Başkanı Mahmut Yavuz, "Yabancıların İşte bu ikilem arasında madencilerin zengin toprakların zenginliklerini çıkarma isteği (istihraç) ve doğal hayatın sunduklarından geçimlerini sağlayanların bölgelerini koruma istekleri karşı karşıya geliyor. İki görüşün de bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli olduğu açıktır. Madenler de çıkarılmalıdır, çevre de korunmalıdır. Bunun mutlaka iki tarafı da memnun edecek bir yolunu bulmak zorundayız. Son yıllarda elinde maden arama ruhsatı olan pek çok kişiyi görmekteyiz. Ruhsat verme işinde dikkatli davranılmadığı açıktır. Öncelikle madenlerimiz ülkemizin zenginlikleridir. Yabancılara verilen izinlerde Balya'da Fransızların faaliyette bulunduğu dönemdeki gibi çıkan zenginliğin yüzde 2'si bizim yüzde 98'i çıkaranın olgusu ile zenginliğin Fransa'ya, çevre kirliliği ve atık sorununun Türkiye'ye kalmış olması gerçeğinin bizlere bir şeyler öğretmiş olması gerekirdi. Yer altı zenginliklerimiz pek çok ülkede olmamasından dolayı yabancıların iştahını kabarttığı açıktır. Öncelikle yer altı zenginlikleri mümkün olduğu kadar Türk müteşebbisler tarafından değerlendirilmelidir. Bunun yanında Kaz dağları gibi bulunmaz bir doğal zenginlik de mutlaka korunmalıdır. Zenginlik olacak, altın çıkaracağız diye Kaz dağlarını yok ederseniz doğanın alacağı intikamı çıkarılan altınların hepsini harcasanız yine de ödeyemezsiniz. Kaz dağlarında altın var ise zaten çok uzun yıllardan beri orada duruyor. Ülkenin hayati meselesi değil. Bırakalım biraz daha oldukları yerde kalsın. Zaten çıkarılması planlanan zenginliğin ne kadarı ülkemize kalacak orası belli değil" diye konuştu.

07.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Madenler Çıkarılmalı Ama Çevre de Korunmalı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi