Şifrem?
76 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BESOB Başkanı Aşanel Oldu
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) 2010 yılı olağan genel kurulunda 3 adayın yarıştığı birlik başkanlığını yine Mesut Aşanel kazandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ekilmiş Restoran'da yapılan genel kurulda 636 kayıtlı delegeden 612'si oy kullandı. 611 oyun geçerli olduğu seçimlerde Mesut Aşanel 308 oy alırken rakiplerinden Turgay Kapan 250 oy, Hasan Yançıl ise 53 oy aldılar. Öğle saatlerinde başlayan kongreye merkez ve 18 ilçedeki esnaf odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kongrede söz alan delegeler birlik ve beraberlik mesajları verirken dilek ve temenniler bölümünde konuşan adaylar arasında ise söz düellosu yaşandı.

BESOB başkan adaylarından Balıkesir Bakkallar Odası Başkanı Hasan Yançıl verdiği radikal vaatlere rağmen rağbet beklediği ilgiyi görmedi. Yançıl konuşmasında üyelere diz üstü bilgisayar dağıtmayı vaat edince Mesut Aşanel, "Bütün üyelere laptop alacak derecede değirmenin suyu nereden geliyor?" diye sordu. Diğer aday Balıkesir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan da daha iyi ve şeffaf bir yönetim vaadinde bulunurken kendisini Mesut Aşanel'in yetiştirdiğini söyledi. Turgay Kapan Aşanel'in yanına gidip elini öperek saygısının her zaman süreceğini söyledi. BESOB genel kurulundaki başkan adaylarının ikiden fazla olmasının Mesut Aşanel lehine oyların bölünmesine yol açtığı, yarışın Aşanel ve Kapan arasında geçtiği, Hasan Yançıl'ın aday olmaması halinde Turgay Kapan'ın başkanlık seçimlerini kazanma ihtimalinin çok daha yüksek olduğu ifade edildi.

TECRÜBE KAZANDI
BESOB genel kurulunda konuşmalar, faaliyet ve denetim raporlarının okunup oylanması ve yönetimin ibra edilmesinin ardından geçilen seçim maddesinde oy kullanma önceliği ilçelere verilerek merkez sona bırakıldı. Kimlikleriyle birlikte seçim kurulu masasına gelip kayıt defterindeki isimleri teyit edilen delegeler oylarını sandığa atıncaya kadar salonun kamerasıyla görüntüye alındılar. Oyların kullanılmasının ardından seçim kurulu görevlilerinin tek tek saydığı zarflardaki oylar tasnif edildikten sonra sonuçlar açıklandı. 636 delegesi bulunan BESOB'da seçimlerde 612 delege oy kullandı.

Çift oy hakları bulunan kurul üyeleri seçimlerde sandığa iki zarf birden attı. Turgay Kapan da kurul üyeliği sebebiyle kendi listesine 2 oy attı. Seçimlerde kurul üyelerinin çift oy hakkı bulunması neden Oyların biri geçersiz sayılırken geçerli olan 611 oyun 308'ini Mesut Aşanel, 250'sini Turgay Kapan ve 53'ünü Hasan Yançıl aldı. Bir seçimi daha zaferle sonuçlandıran Mesut Aşanel büyük sevinç yaşarken delegelere teşekkür etti. BESOB kongresi olaysız bir şekilde sona erdi. Turgay Kapan'a destek veren Balıkesir'deki bazı oda başkanları, "Değişim Grubu" adı altında birleşip kulis faaliyetinde bulunurken, "eski kurt" olarak adlandırılan ve uzun yıllar oda ve birlik başkanlığı yapan Mesut Aşanel'in tecrübesinin gençler karşısında galip geldiği ifade edildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Mesut Aşanel başkanlığındaki BESOB yönetimi, Kazım Avcı, Necdet Erkan, Ahmet Dut, Hayati Seçen, Ali Acar, Fehmi Erdem, Hayri Özden ve Abdullah Temel'den oluştu. Denetim kurulunda Ali Madenoğlu, H. Levent Gürer, Fatih Palay, H. Ebru Erayman ve Necdet Berber yer aldı. Disiplin kurulu ise Adnan Gemici, Ömer Osman Kısa, Metin Ayer, Ramazan Malgır ve Cemil Saran'dan oluştu.

17.05.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BESOB Başkanı Aşanel Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi