Şifrem?
149 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremitliler Hıdrellez Şenliğinde Coştu
Edremit, tarihinde ilk kez 'Hıdrellez Şenlikleri'ne ev sahipliği yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediyesi ile Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’nin ortak organizasyonu ile ilçe tarihinde ilk kez ‘1. Edremit Hıdrellez Şenlikleri’ gerçekleştirildi. İlçenin, Şehit Hamdibey heykelinin de bulunduğu ve isminin de verildiği Şehit Hamdibey Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliklere, ilçede yaşayan Roman vatandaşlar damgasını vurdu. Şenlik programının genel organizasyonunu Edremit Belediyesi üstlenirken, etkinlik programlarını da tamamen Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği gerçekleştirdi.

Gecenin açış konuşmasını yapan dernek başkanı Tufan Zımba, Edremit Belediyesi’ne minnettar olduklarını söyleyerek. Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve ekibine teşekkür etti. Roman kültürünün ülkedeki tüm çevrelerce benimsendiğini vurgulayan Zımba, “Biz Roman vatandaşlar, toplumun sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif tüm alanlarında başarılarımız ile kendimizi ispatlamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin Müslüman fertleri arasındayız. Bazen, bazı ortamlar da dışlanıp hor görülsek de, hepimiz aynı toprakların çocuklarıyız. Bu kültürün yok olmaması için dernek çatısı altında çalışmalar kaydediyoruz. Toplumumuzun her kesiminde olduğu gibi Roman kesiminde de çürük elmalar tabiî ki bulunuyor. Bir çürük elma var diye bütün sepeti çöpe atmak hiç de hakkaniyetli bir davranış olmaz. Bu şenliklerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“BU GECE ROMAN AÇILIMININ KAPANIŞ GECESİ”
Ülke genelinde siyasi çevreleri ve TBMM’yi meşgul eden ‘Açılım’ tartışmalarına ‘Roman Açılımı’nın da eklenmesinin ardından, ‘Roman’ vatandaşlarca tepkiyle karşılanan ‘Roman Açılımı’ tartışmaları Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın da konuşmalarına yansıdı.

Dernek Başkanı Tufan Zımba’nın ardından sahneye gelerek konuşma yapan başkan Tuncay Kılıç, “Roman Açılımı’ diye bir tartışma çıkarttılar ve Roman vatandaşlarımızı kızdırdılar. Biz bugün bu şenlik gecemizde, ‘Roman Açılımı’na inat, birliktelik ve dostluk örneği sergiliyoruz. Bu memlekette açılım falan olmadı ve olamaz. Bu gece açılımın kapanış gecesidir. Ayrıca, Edremit ilçemizin, Kuvvay-i Milliye döneminde yaşayan ilk Kaymakamı Şehit Hamdibey, Roman vatandaşlarımızın yaşadığı İbrahimce Mahallemizdendi. Ayrıca, adını kültür merkezimizde yaşattığımız ve kalplerimizde olan ünlü bestekar ve dünyanın kabullendiği klarnet üstadı Şükrü Tunar da, ilçemizin insanı ve Roman’dı. Roman kültürü bölgemizin tarihinde vardır ve bu kültürü yaşatmaya çalışan derneğe destek olmaktayız. Bu dayanışma ve dostluk, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilecek olan Hıdrellez Şenliklerimiz ile pekiştirilecektir” diye konuştu.

BAYRAM ŞENPINAR HAYRANLARINDAN KOPAMADI
Konuşmaların ardından, sahneye ilk olarak sanatçı Zeki Gül çıktı. Gül, seslendirdiği Türk Sanat ve Türk Halk Müziği şarkılarıyla izleyenlerin ulaklarının pasını sildi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği şenlik organizasyonuna Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve Belediye Meclis Üyeleri eşleriyle birlikte tam kadro katılım gösterdi.

Daha sonra sahneye sanatçı Gül çıktı. Gül, diz üstü eteği ile gençlerin yüreklerini hoplatırken, seslendirdiği yüksek tempolu şarkılarla Roman vatandaşları oynattı. Gül’ün ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı İlhan Altın’ın sahne performansı ise, tüm izleyicilere yansıdı. İlhan Altın, zaman zaman sahneden aşağı inerek şarkılarını halkın içinde okudu. İlhan Altın, şarkı aralarında yaptığı espriler ve sempatik tavırlarıyla hayranlarını kendine bağladı. İlhan Altın, sahneyi beklenen ünlü sanatçı ve bestekar Bayram Şenpınar’a bıraktı ve Şenpınar’dan önce sahneye çıkan kişi ise, Şenpıhhar’ın oğlu oldu. Bayram Şenpınar’ın oğlu, kendi bestesini seslendirirken, kendisini sahne kenarından izleyen babası Bayram Şenpınar duygulandı.

Alkışlar ve tezahüratlarla sahneye çıkan Bayram Şenpınar, kendi bestelediği ve onlarca sanatçının hala okuyarak albümlerine kattığı birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Şenpınar, ilk şarkısının ardından Edremit Belediyesi’ne ve derneğe teşekkür etti. Roman vatandaşlar tarafından çok sevilen Şenpınar, gecenin sonunda Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ile dernek başkanı Tufan Zımba Tarafından çiçek yağmuruna tutuldu. Şenpınar, başkanlara ve Edremit halkına teşekkür ederek sahneden ayrıldı. Roman vatandaşlar, gece boyunca şarkılar eşliğinde oyunlar oynadı ve gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

06.05.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremitliler Hıdrellez Şenliğinde Coştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi