Şifrem?
197 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Karesi Alışveriş Merkezi Hayata Geçiyor
Eski kapalı Salı pazarının bulunduğu yerde yapılması planlanan 'Karesi Alışveriş Merkezi' ile ilgili proje hayata geçiriliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'e yepyeni bir alışveriş merkezi kazandırılıyor. Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi Karesi Alışveriş Merkezi projesinin yapımı için düğmeye bastı. Ok, Karesi AVM'nin kat karşılığı yapım işi ihalesini Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) bünyesinde burulan şirket ile Zafer İlkkan ortak girişiminin kazandığını açıkladı. Karesi AVM'nin yapım işiyle alakalı protokol ise Başkan Ok'un makamında düzenlenen basın toplantısında imzalandı.

"BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Balıkesir Belediyesi Karesi AVM ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı İsmail Ok, ihalenin bu şekilde neticelenmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek tüm Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştireceklerini vurgulayan İsmail Ok, "Bugün hem belediyemiz hem Balıkesir halkı için çok önemli bir gün. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu projenin gerçekleşmesinde en önemli pay ve katkı BASİAD başkanı İsa beyindir. Kendileriyle daha önce yaptığımız görüş alışverişinde bu projenin BASİAD için sosyal bir proje olacağını ifade ettiler. Balıkesirli girişimcilerin neler yapabileceklerini göstermek için yapıyoruz deyip en güzel teklifi de onlar verdi. Balıkesir'de yaşayan, Balıkesir'in ekmeğini yiyen herkes Balıkesirlidir. Balıkesirli girişimcilerin ne yapabileceklerini göstermek adına yapılan bu girişimden dolayı çok mutluyum. Tüm Balıkesir'e hayırlı olsun" dedi.

İSA ÇELİK: "BALIKESİR'İ BALIKESİRLİLER İLE YAPACAĞIZ"
Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) başkanı İsa Tamer Çelik, Karesi AVM'nin kendileri için sosyal bir proje olduğunu, kendilerini Balıkesir kamuoyuna göstermek için de bir fırsat olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı İsmail Ok ile ilk defa 10 Mart 2009 tarihinde seçim döneminde tanıştıklarını anlatan İsa Tamer Çelik, Balıkesirli işadamları ve sanayiciler olarak artık kafalarını kuma sokmayacaklarını söyledi. Çelik, "O zaman başkanımız ile Balıkesir'de neler yapılabileceğini tartıştık. Tam bir buçuk saat bu konular üzerinde konuşup görüş alışverişinde bulunduk. Çok samimi geçen bir görüşme oldu. Balıkesir'i Balıkesirliler ile birlikte yapacağız dedik. Biz Balıkesirli sanayiciler olarak bunu sosyal bir proje olarak kabul ediyoruz. Balıkesir'in kazanması için her şeyi yapacağız. Artık kafaları kuma sokmak yok. İnşallah alışveriş merkezinin kurdelesini seneye bugünlerde keseriz. Süre 2 yıl ancak bir an önce bitirilmesi lazım. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

KARESİ AVM'NİN ÖZELLİKLERİ
Yıkılan eski Salı Pazarı'nın bulunduğu yerde yapılması planlanan Balıkesir Belediyesi Karesi AVM'nin özellikle gıda sektöründe ilgi gören bir ticaret merkezi olması bekleniyor. AVM yenilikçi mimarisi ve öncü tasarımıyla dikkat çekiyor. Toplam 15 bin 583 metrekare inşaat alanına sahip bulunan 2 katlı çarşıda 90 dükkan, 31 stant, çok amaçlı salon (650 metrekarelik bir zemin kat ve bununla ilişkili bir fuaye -dinlenmelik-), 2 idari ofis, sığınak, 95 araç kapasiteli kapalı otopark, 91 araç kapasiteli açık otoparka sahip olacak. Çarşının temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı bildirildi. Basın toplantısında verilen bilgilerde AVM 10 milyon 173 bin TL muhammen bedel ile ihale edildi. Toplamda 15 bin 900 metrekare inşaat alanına sahip olan Karesi AVM'nin 8 bin 800 metrekaresi faydalı alan.

25 Mayıs 2010 tarihinde yapılan ihaleye belediye tarafından 7 firmanın çağırıldığı, bunlardan 4'ünün teklif verdiği bildirildi. Kat karşılığı yapım işinin protokolü Belediye Başkanı İsmail Ok ile BASİAD A.Ş. ve Zafer İlkkan Ortak Girişimi adına dernek başkanı İsa Tamer Çelik tarafından imzalandı. Toplam 127 adet bağımsız bölümden oluşan Karesi AVM ile ilgili protokole göre Balıkesir Belediyesi'ne iki farklı ada ve parselden 4 + 63 olmak üzere toplam 67 adet bağımsız bölüm kalıyor. Müteahhit firmaya ise aynı şekilde 6 + 54 olmak üzere 60 adet bağımsız bölüm verildi. Kat karşılığı arsa ihalesinde belediyeye verilen bağımsız bölümlerin oranının yüzde 46,4 olduğu bildirildi.
Başkanlık makamındaki basın açıklaması ve imza törenine Belediye Başkanı İsmail Ok ile yardımcıları Tuna Aktürk, Argun Atıcı ve Yusuf Özenç, BASİAD A.Ş. ve Zafer İlkkan Ortak Girişimi'nden dernek başkanı İsa Tamer Çelik, inşaat mühendisi Kağan Fazıl ve mimar Korhan Çetinel katıldılar.

01.05.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

TUĞBA PALAMAR / balıkesir
yandaşlığı bırakmak lazım
Yapılan güzel şeyleri takdir etmek yerine sadece eleştirmek hiç güzel değil. Bunca yıldır neden yapılmadı o zaman çok çağdaştıda?
09.01.2012 13:24:14
murat / balıkesir
bişey çıkmaz
görüyoruz işte oldukları yerde sayıyolar sayın ok geldiğinden beri balıkesir kan ağlıyo kaann
03.02.2011 14:37:25
hayal / fransa/strasbourg
karesi avm
3 senedir hep konusuluyor hic bir kipirti yok hep lafta insallah gerceklesir
07.06.2010 04:05:43
sercan / balıkesıfr
balıkesır
balıkeısır bu yonetımle 3 yıl daha devam ederse kazanılmıs cagdaslıgımmız kaybedecegımız zamanla bırlıkte gerı kalmıslıga dogru yol alacagımız anlamına gelıyor
04.06.2010 00:39:04
misafir / istanbul
şaşırdım
hadi bakalım. sayın Ok, uykusundan uyanmış sanırım:)
03.06.2010 11:02:19
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Karesi Alışveriş Merkezi Hayata Geçiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi