Şifrem?
220 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sarıgül Körfezi Salladı
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi'nin Haziran ayında partileşerek ilk seçimde iktidar olacağını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ali Ekber Çiçek'i anma törenleri için Balıkesir'e gelen Sarıgül, TDH İl Başkanı Ender Biçki, TDH Edremit İlçe Başkanı Sait Tekin, TDH Havran İlçe Başkanı Beytullah Yılmaz ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. İstanbul'dan helikopterle Güre'ye gelen Sarıgül, kendisini karşılayan çok sayıda vatandaşa hitap etti. İlk seçimde Ankara'daki siyasi tablonun değişeceğini söyleyen Sarıgül, "İktidar, sürekli ve kalıcı bir iktidarın peşinde. Ana muhalefet ise, ebedi muhalefette kalmak istiyor. Siyaset koltuğu korumak için değil, ülkeye hizmet için yapılır" dedi.

Anma törenleri öncesi basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Sarıgül şunları söyledi:  "Türkiye Değişim Hareketi, sorunları çözmeyi, derde derman olmayı hedefliyor. Programımızı buna göre yapıyoruz. Ankara'nın gündemi, halkımızın gündemi değildir. Türkiye'nin yeni bir anlayışa, yeni bir enerjiye, yeni bir siyasete ihtiyacı var. Türkiye Değişim Hareketi bunun için var. Bizim bu ülke sınırları içerisinde ötekimiz yoktur. Aş için, iş için, bolluk ve bereket için yollardayız. İnsanın olduğu her yerde varız. Bütün illerde, bütün ilçelerde, birçok beldede örgütlü güç haline geldik. Ankara'da tabela asıp sonra taraftar arayan bir anlayışın sahibi değiliz. Önce halkımızdan izin aldık, şimdi gidip halkımızla birlikte tabelamızı asacağız. Biliyorum, ne zaman diye soracaksınız. Adımız Türkiye Değişim Hareketi. Haziran'a kadar hareketiz, Haziran'dan sonra bereketiz. İlk genel seçimde de iktidarız."

Sarıgül, "Türkiye daha iyi bir noktaya gitmiyor, onun içindir ki bizler sazımızla değil sözümüzle yollardayız. Ali Ekber dervişin arzuladığı, hiç kimsenin ezilmediği, hiç kimsenin horlanmadığı, hiç kimsenin öteki sayılmadığı bir Türkiye'yi gerçekleştirmek istiyoruz. Ali Ekber ustayı, onu çok sevenleri ile birlikte hepimiz bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Günümüzde zeytincimizin, turizmcinin, çiftçimizin durumunu biliyorum. Türkiye'deki mevcut siyasetçiler bu sorunlarla meşgul değil. Birisi sürekli kalıcı iktidar peşinde, diğeri sürekli muhalefet olmak istiyor. Siyaset koltuğu korumak için değil, ülkeyi yurttaşları korumak için yapılır. Türkiye Değişim Hareketi sorunları çözmeyi, derde derman olmayı hedef seçti.

Programımızı buna göre yapıyoruz. Ankara'nın gündemi halkımızın gündemi değildir. Bunu sizler de yaşıyorsunuz. Bizlerde görüyoruz, örnek olarak söylüyorum. Ankara'da, İstanbul'da hiç kimse farkına varmaz. Anadolu'da yerel gazetelerin, yerel televizyonların önemi büyüktür ve çok büyük sorunları vardır. Bu sektörde çalışan çok yetenekli arkadaşlar var. Onların sorunları vardı, herkes demokrasiden söz ediyor, ama demokrasi için yerel basın ne demektir. Hiç kimse bir şey söylemiyor, yapmıyor. Zeytincimiz, zeytinyağcımız dünyanın en iyisini yetiştiriyor, fakat dünya piyasasında nedense yokuz. Turizm mevsimi geliyor. Bu gerilim her şeyi engelliyor, korkuyoruz. Yereli bilmeyen geneli nasıl yönetecek? İşte bunun için Türkiye'nin yeni bir anlayışa,
yeni bir enerjiye, yeni bir siyasete ihtiyacı var.

Türkiye Değişim Hareketi bunun için var. Türkiye Değişim Hareketi bu ülkenin çare kapısıdır. Bu kapı bayrakla, hudutlarımızla sorunu olmayan herkese açıktır. Bizim bu ülke hudutları içinde ötekimiz yoktur. Bu bayrak altında yaşamaya karar vermiş aş için, iş için, bolluk bereket için yollardayız. İnsanın olduğu her yerde varız; bütün vilayetlerde, bütün ilçelerde, birçok beldede örgütlü güç haline geldik. Ankara'da tabela asıp sonra taraftar arayan bir anlayışın sahibi değiliz. Önce halkımızdan izin aldık, şimdi gidip halkımızla birlikte tabelamızı asacağız. Biliyorum, ne zaman diye soracaksınız? Adımız Türkiye Değişim Hareketi; yaza kadar hareketiz, yazın bereketiz. İlk seçimlerde inşallah iktidarız. Bizim partimizde delege ağalığı olmayacak. Partimize üye olan herkes söz sahibi olacaktır. Genel başkanın istediği milletvekili olmayacak, halkın içinden gelen halkın istediği kişiler milletvekili olacak. Ankara'da siyaseti değiştireceğiz. Kendi belirlediği delegeler ile genel başkanlık saltanatı sürülmeyecek. Ben başarısız isem aday olan herkes seçilme şansına sahip olacak. Bayanlar için ilk seçimde yüzde 30 kota uyguluyoruz, amacımız bayanları siyasete katılmasını sağlamaktır" dedi.

Bir soru üzerine Sarıgül, "Sarıgül tenekeden tayyare değil. Karşınızda bulunan Sarıgül boşa ateş etmez, karşınızda bulunan Sarıgül'ün makam ve mevki hırsı yoktur. Makam ve mevki hırsım olsa, Şişli Belediyesi elli vilayetten daha büyük bir belediye, o belediyeyi yönetiyorum ve ömür boyu da yönetirim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Erdal İnönü'den sonra makamı bırakıp vatandaşa inen kişi olacağım. Unutmayın, karşınızda Turhan Güneş'in, Orhan Elibol'un, Mustafa Üstündağ'ın talebesi var. Sarıgül nereden geldiğini biliyor, nereye de gittiğini biliyor. Her şeyin vakti saati var. Önce tarlaya tohumları ektik, Haziran'da hasat alma zamanı ve toplama zamanı" diyerek, iktidara yürüdüklerini söyledi.
Mustafa Sarıgül, daha sonra Güre'nin Tahtakuşlar köyünde bulunan halk ozanı Ali Ekber Çiçek'in mezarı başında yapılan anma merasimine katıldı. Törene Çiçek'in ailesi, sanatçı dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

26.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sarıgül Körfezi Salladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi