Şifrem?
158 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de büyük bir coşku ile kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çocuklar gösterilerin sergilendiği stadyumu şölen yerine çevirdi. Tribünlerdeki binlerce aile beraberindeki çocuklarıyla gösterileri beğeniyle izledi. Son derece başarılı olan çocuklar gösterinin sonunda vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı ile hatıra fotoğrafı çekildi.

MİNİK VALİ MAKAMA ALIŞAMADI
Balıkesir'deki kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra önemli makamlar temsili olarak çocuklara devredildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamları için görevlendirilen çocuklar ayrı bir heyecan yaşadı. Balıkesir Valisi olarak makamı Vali Yılmaz Arslan'dan devralan Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlköğretim Okulu 6-A şubesi öğrencisi Çağdaş Ulus Ağca, daha önceden hazırladığı bir metni okudu.
   
   

Yılmaz Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ile sohbet eden küçük vali emniyet müdürü ve gençlik spor müdürü ile görüştü. Vali Ulus Ağca, pazar günü oynanacak Balıkesirspor maçıyla ilgili takım hakkında bilgi almak için Balıkesirspor Kulübü Başkanını arattı ancak kulüp başkanına ulaşılamadı. Talimat vermek üzere aradığı İl Emniyet Müdürüne, "efendim", Gençlik ve Spor İl Müdürüne, "müdürüm, öğretmenim", Vali Yılmaz Arslan'a da, "öğretmenim" şeklinde hitap etmesi herkesi güldürdü. Meyve suyunu içip okullar ve sahipsiz çocuk ve gençlerin sosyalleştirilip topluma kazandırılmasını isteyen Ulus Can valiliğe alışamadı. Soruları cevaplayan Can, vali olmanın heyecan verici olduğunu, bu makamın büyük bir güç olduğunu ve bunun şehrin yönetiminde en etken güç olduğunu söyledi. Temsili Vali Can, ileride bilim adamı olmak istediğini söyledi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ziyaret ve temsil görevinde bulunan çocukların 23 Nisan bayramlarını kutlayıp çeşitli hediyeler verdi.

DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİ, ÖĞRENCİ ANDINI BAŞARIYLA OKUTTU
Balıkesir Atatürk Stadı'ndaki törenlerde ise adeta renk cümbüşü yaşandı. Mill Eğitim Müdür Abdurrahim Köksal'ın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptığı törende havanın açık ve güneşli olması çocukların 23 Nisan coşkusunu ikiye katladı. Şeref tribününde yerlerini alan vali, garnizon komutanı ve belediye başkanına yöresel kıyafetli kız öğrenciler birer çiçek buketi verdiler.

Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti ve Belediye Başkanı İsmail Ok, tören aracının üzerinde saha içinde dolaşarak tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Çocuklarıyla birlikte tribünleri dolduran binlerce aile yanlarında getirdikleri şemsilerle güneşten korunmaya çalışırken baloncular günün anlamına uygun olarak renkli görüntü oluşturdu. Sahada birbirinden güzel dans ve halk oyunları gösterileriyle büyük beğeni toplayan çocuklar finalde Türkiye haritası üzerinde birlik ve beraberliği temsil ederek anlamlı mesajlar verdi. Bayram törenindeki en anlamlı görüntülerden birisi ise henüz 8 yaşındaki Down sendromu öğrencinin herkese öğrenci andı okutması oldu. Burhan Erdayı İlköğretim Okulu özel alt grup 2. sınıf öğrencisi olan Mehmet Özcan isimli engelli öğrenci sahada gösteri grubuna öğrenci andını başarıyla okuttu. Tribünlerden büyük alkış alan engelli öğrenci sevincini ve mutluluğunu öğretmenleriyle el çakarak paylaştı.

Gösterilerin sonunda sahada inen vali ve beraberindekiler Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Aydın ve onun başkanlığındaki tertip komitesinde yer alan öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerin yanına gidip gösterilerinden dolayı kutlayan vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı etraflarını saran çocuklarla neşeli sohbetler yapıp günün anısına toplu halde hatıra fotoğrafı çekildiler. Vali Yılmaz Arslan'ın ilköğretim 2. sınıfa giden oğlu Erkan Can Arslan da bayramı babasıyla birlikte izledi. Tribünlerde sahadaki çocuklarını heyecanla izleyen aileler de büyük bir mutluluk yaşadı. Renkli görüntülerin yaşandığı stadyumda bayramı annesiyle birlikte izleyen 23 aylık Göksu Öztoprak biberonuyla süt içerken objektiflere yakalandı. İlgi odağı haline gelen Göksu bebek bayramın maskotu oldu.

23.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de 23 Nisan Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi