Şifrem?
158 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Posta Trenini Geri İstiyorlar
Balıkesir-Kütahya arasında sefer yapan ve özellikle bu güzergahtaki köylülerin hizmetinden yararlandıkları posta treninin seferden kaldırılması vatandaşların büyük tepkisine yol açtı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir ve Kütahya'dan gelip Balıkesir Gar'ında toplanan 50 civarında vatandaş posta treninin yeniden sefere konulmasını istedi. 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla sefere konulan ve 70 yıldır aralıksız çalışan Balıkesir-Kütahya arasındaki 72615 / 72616 sefer sayılı posta treninin, "poz" yani bakım çalışması gerekçe gösterilerek seferden kaldırıldığı bildirildi. 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle seferden kalkan posta treni için mücadele başlatan Balıkesir ve Kütahya'nın özellikle köylerinde yaşayan vatandaşlar devlet yetkililerinin seslerini duymasını istediler.

Balıkesir Gar'da bayrak asıp basın açıklaması yapan köylülerin taşıdığı, "Kalemimiz mücadelemiz, Bizler tren mücadelesinin yalınayak neferleriyiz" ve "Kimseyle yoktur alıp veremediğimiz bizim tek isteğimiz posta trenimiz" yazılı dövizler içerdikleri anlamlı mesajlarıyla dikkat çekti. Eylemi düzenleyen 7 kişilik tertip komisyonunun başında bulunan emekli PTT müdürü Mehmet Ali Özcan, iktidar ve muhalefet milletvekillerini duyarsızlıkla suçladı. Özcan, "Bu trenin mazisi çok farklıdır. Vefat eden Balıkesir milletvekili Hüseyin Kalkan bu trende su satarak tahsilini yaptı. Bugün milletvekilleri bizim gibi Balıkesir'de ikamet etmiyorlar. Ankara'dalar, Ulaştırma Bakanlığı çok mu uzak ki gidip görüşme yapmıyorlar? Biz posta trenimizi istiyoruz. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" dedi.

Ahmet Uslu isimli yaşlı vatandaş da açıklamada görüşlerini ve tepkisini dile getirdi. Trenin seferden kalktığının ertesi günü imza toplayıp dilekçe ile Devlet Demiryollarına müracaat ettiğini anlattı. Demiryolları Afyon 7. Bölge Müdürlüğü'nden gelen yazılı cevapta ise posta treninin gelirinin giderini karşılama oranının yüzde 7 olduğu için zarar sebebiyle seferden kaldırıldığı bildirildi. Köylüler ise bu zararın ortadan kaldırılıp hatta kar bile edebileceğini kaydettikleri posta treninin haftada sadece 2 gün (cumartesi ve pazar günleri) sefere konulabileceğini, bunun bile kendileri için yeterli olacağını sözlerine eklediler. Balıkesir-Kütahya posta treninin güzergahında 31 istasyon ve 150 yerleşim birimi bulunduğu, şimdi yüzlerce vatandaşın bu hizmetten mahrum bırakıldığı belirtildi.

Posta treni sayesinde köylerine gidip tarlalarını ekip biçtiklerini anlatan kadınlar da trenlerinin yeniden sefere başlatılmasını istedi. Zehra Yaşar isimli kadın, "Bu hizmet zamanında bize Atatürk'ün talimatıyla getirilmiş. Günlük 25 kuruş yevmiye ile kayaları parçalatmış bu tren buraya gidecek demiş ve hizmeti getirmiş, Allah razı olsun. Ama şimdi bu haklarımızı elimizden almış oldular, biz trenimizi istiyoruz" dedi. Marziye Uçar isimli kadın da, "Ben 65 yaşındayım, kendimi bildim bileli bu tren var. Biz bütün işimizi posta treni sayesinde görüyorduk. Şimdi çok mağdur durumda kaldık" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Balıkesir Gar'ındaki protesto eylemi olaysız sona erdi. Protestocular arasındaki bir kişi yapılan konuşmalar sırasında duygulanıp birden bağırmaya başladı. Çevredekilerin eylemlerine destek vermemesine tepki gösterip ağlayan şahsı arkadaşları ve sivil polisler güçlükle yatıştırdı. İstasyonda perona bağladıkları bayrağı ve dövizleri alan vatandaşlar alkış yaptıktan sonra sessizce dağıldı. Protestoyu organize eden emekli PTT müdürü olduğunu söyleyen Mehmet Ali Özcan bu protesto gösterisinin yalın bir halk eylemi olduğunu vurguladı.

19.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Posta Trenini Geri İstiyorlar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi