Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kamu-Sen Dayak İddialarını Kınadı
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, bir gazetede köşe yazarlığı yapan üyelerinin kendisine belediye başkanı tarafından dayak atıldığı iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, 'Bu olayı esefle kınıyoruz' dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Otel Basri'deki protokol töreninden sonra düzenlediği basın toplantısında konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, yerel bir gazetenin köşe yazarı olan Birleşik Emekliler Derneği Başkanı Rahmi Göçer'in belediye başkanının makamında dayak yediği iddialarının açıklığa kavuşması gerektiğini bildirdi. Hüseyin Yurdakul, "Bu konuyu ben özellikle duygusal olarak paylaşıyorum. Çünkü Rahmi bey o gün benim Dursunbey'e tayinimle ilgili bir yazı yazmıştı. Bir insanı siz makamınıza davet ediyorsunuz, o insan kapıya çarpıyor. Nasıl kapıysa? Bir insanın hem gözüne, hem dudağına, hem sırtına zarar veren bir kapı. Rahmi beye yolda rastladım ve hastaneye ben götürdüm. O gece valimiz, emniyet müdürümüz defalarca aradı, ama ben sayın belediye başkanı ve ekibini hiç görmedim, telefon da etmediler, gelmediler de. Türkiye Kamu-Sen olarak bu olayı normal karşılamamız, bir yere sığdırmamız mümkün değil. Esefle kınıyorum. Sayın başkanın özür dileyerek bu yanlışın bir nebze olsun düzeltilebileceğini umuyoruz. Sayın İsmail Ok'u Birleşik Emekliler Derneği Başkanı Rahmi Göçer'den özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

"BASIN YAZAR"
Kamu-Sen başkanı Hüseyin Yurdakul, köşe yazarı Rahmi Göçer'in kendisiyle ilgili kaleme aldığı yazıdan dolayı yumruk yediğini ileri sürerek bundan dolayı ayrıca üzgün olduğunu belirtti. Basının her şeyi yazabileceğini söyleyen Yurdakul, "Basın her şeyi yazar. Belediye Başkanımızın böyle bir şeyle alakası yok ise çıkar basın toplantısı düzenleyip açıklama yapar basın bunu da yazar. Ben sendikacıyım, tayinim çıkar veya durur. Çıkması normal değildir ama bizim gibi aktif olan sivil toplum teşkilatlarının başkanları her zaman tayinler ve tehditlerle karşı karşıyayız. Ben Belediye Başkanımızın böyle bir tayinin arkasında olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Ama bunun yolu böyle olmamalı. Basın önüne çıkıp toplantı yapar ve tekzip edersiniz. Benim tayinim çıktığında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı beni aradı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili beni aradı. Ama sayın Ok, Belediye Başkanımız ve ekibinden hiç arayan olmadı" diyerek sitemde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nde görev yaparken Dursunbey ilçesine tayin edilmesinin gerekçesinin daha önce Balıkesir Şehit Aileleri Derneği'ne yapmış oldukları ziyarette sarf ettiği sözlerinin gösterildiğini söyledi. Ayrıca mesailere geç gelip erken gitme yüzünden de kınama cezası verildiğini belirten Yurdakul, "4688'e göre sendika başkanlarının sendikal faaliyetlerle uğraşma hakkı vardır, ben idari izinli sayılırım. Ama bunu hiçe sayarak yaptığımız faaliyetlerden dolayı bizi baskı altına almaya çalıştılar. Bir kınama cezası verildi, başmüfettiş gitmeden arkasından bir başmüfettiş daha geldi. Benim ve 3 temsilcimin tayini çıktı. Teşkilatım ilgili makamlarla görüşüyor. Bu yanlışın bürokratik kademeden veya çok güvendiğimiz hukuktan geri döneceğine inanıyoruz" diye konuştu. Türkiye Kamu-Sen basın toplantısında sendika şube başkanları ile Birleşik Emekliler Derneği başkanı olan dayak iddialarının sahibi yazar Rahmi Göçer de hazır bulundular.

14.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kamu-Sen Dayak İddialarını Kınadı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi