Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bozbey Suskunluğunu Bozdu
Edremit Belediyesi eski başkanı Yunus Bozbey, bir yıldır borç şarkısı dinlediklerini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Entur Termal Tesisleri’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir yılı değerlendiren Bozbey, “Biz konuştuğumuzda rakamlarla gerçek rakamlarla konuşmak istedik. Bu nedenle bir yıl bekledik.”dedi.
Bozbey şöyle konuştu:

“2009 yılı denetim raporu keşke meclis toplantısında okunsaydı. Ama ne yazık ki gargaraya getirilerek mecliste okunmadı. Kalın denilerek okunmayan kitaptaki okunacak sayfa 2,5 sayfaydı. Borç miktarı ise şimdiye kadar 18, 34, 48 milyon oldu. Ödenen borç ise 7 oldu. 8 - 9 milyon TL. oldu. Ne hikmetse ortaya sabit bir rakam konmadı. Her açıklamada bu rakamlar değişti. Denetim komisyon raporunu da nereden aldım derseniz, müdür arkadaşlar zorda kalmasınlar, Ak Partili komisyon üyesinden aldım. 2008 – 2009 yılı benim dönemimde 9 milyon TL piyasa borcum varmış. Şimdi ise piyasa borcu 2009 - 2010 tarihinde 12 milyon TL olmuş. Meclis toplantısında 8 milyon borç ödendi deniyor. Ödendi mi ödenmedi mi bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”dedi.

Bozbey, “Kendilerinin hazırladığı veriye göre, 2 milyon borç artmış. Bir yıl içerisinde ne yapıldı. Hepimiz Edremit’te yaşıyoruz. Hiç yapılan bir iş yok ise bu kadar borç nasıl arttı. Yıl içinde 29 Mart’a kadar 3 ayda görev yaptığımız zamanı da hesapladım. Oda toplamda 17 milyon TL belediye binası ve içme suyu hariç borç bırakmışım. Bu borç aynı. 1 Ocak 2010 tarihi itibarı ile 19 milyon TL çıkmış. 22.03.2010 tarihi itibarı ile bu borç 18 milyon TL’dir. Bu 3 aylık dönemde bu borç 1 milyon TL. artmıştır. Kısaca borç kesinlikle azalmamıştır, tersine artmıştır. İller Bankası’na ödeme yaptım dense de oda yapılmamıştır. Bir 666 bin TL. ödenmiş. Birde 298 bin TL ödenmiştir. Bunların çoğunluğu da nüfus yoğunluğundandır. Edremit yolları benim dönemimde olduğu kadardır.

Taşıt iş makinesi kiralanması konusu da var. Ben 2008 yılında bu iş için 105 bin TL ödemişim. Yaptığım işler ortadadır. Yollar ortadadır. 01.01.2010 itibarıyla kiralamaya verilen meblağ şimdi 126 bin TL’dir. 21 bin liralık fazlalık vardır. Bu 1 yılda değil. 7 - 8 aylık rakamlardır. Tesis tanıtım ağırlama giderleri 01.01.2010 itibarı ile 328 bin TL.dir. Benim zamanımda 64 bin TL’dir. Aradaki fark 264 bin TL’dir. Baskı ve cilt herhalde matbaa çalıştırıyorlar, Edremit Belediyesi olarak. 127 bin TL’dir. Bizim zamanımızda ödenen rakam 28 bin TL.’dir. Belediye personel sayısı 220’ diydi. Şu anda 252’ye çıktı. 32 kişi fazla. Kırtasiye ve büro malzeme alımları benim zamanımda 68 bin TL. şu anda 214 bin TL’ ye yükselmiş, 146 bin TL’lik artış olmuştur. Yiyecek ve içecek alımı 69 bin TL. Bu dönem 121 bin TL.’dir. Bizim zamanımızda kadrolu olduğu için rakam 0’dır. Bu dönem geçici işçiye ödenen miktar ise 185 bin TL.’dir.

Sözleşmeli personel benim zamanımda 37 bin TL. Bu dönemde rakam 300 bin TL’ye çıkmıştır. Bu sözleşmeli personel Edremit Belediyesi’nin neresinde çalışıyor. Bu rakamlar 7 – 8 aya tekabül eden rakamlar. Yol yapımına harcanan rakamlar da ise ben 2008’den 3 milyon TL’lik yol yapmışım. Benim yollarım ortadadır. Bu dönem yapılan yol, ben göremedim. 936 bin TL yol parası olarak ödenmiş. Nereye yapıldı, onu bilmiyorum. Yalnız zift ve mıcır karıştırıldı. Ülkü yolu, Cennet ayağında ki yerlerden başka yer yapıldı ise ben bilmiyorum. Taşıt bakım onarım giderleri benim zamanımda 525 bin TL. Bu dönem ise 470 bin TL.‘dir. Ben burada sadece 54 bin TL fazla ödemişim. Bunu da söylerim. Sosyal Tesis bakım ve onarımları, sosyal tesis nerede var. Ülkü Tepe olabilir. Benim zamanımda 11 bin TL. Bu dönem 225 bin TL ödenmiş. Fark 213 bin TL’dir. Rakamlar ortada. Borç ödenmediği gibi borç artmıştır. Bizde borç yaptık ama dünya kadarda iş yaptık. Borçsuz devrettim dedi.

Borçsuzda kendisi devretmemiştir. Ed-Bel’den 3 milyon TL. Belediyeden de 2 milyon TL borçla devraldık. Yani toplam 5 milyon TL ile borçla devraldık. Bizde devrederken Ed-Bel’i 2 milyon borçla devrettik. Borç ödenmedi. Borç yapıldı. Şu anda Ed-Bel’de çalışan işçi arkadaşlarım 7–8 ay maaş alamadı. Temizlik işçilerinde çalışan arkadaşlarım 3–4 aydır maaş alamadılar, bunlar ne olacak. Benim son dönemimde oldu. Oda 2–3 aylıktı. 5 yıl içerisinde ödeyemediğim zamandı. Ed-Bel çay bahçelerini vermedi mi?. verdi. Oradan gelir elde edilmedi mi?. Edildi. Buradaki sıkıntı işçi sayısının artmasıdır. Ed-Bel’de bizim zamanımızda rakam 40 ise şimdi rakam 80 - 90’na çıkmıştır. Şu anda o arkadaşlara 3 ay ücretsiz izin verilmiştir. Peki bizim zamanımızda dernek vardı. Biz 2–3 ay ödeyemediğimizde gazetelere işçi kardeşlerimin maaşları ödenmiyor diye beyanatlar çıkıyordu. İşçi kardeşlerim zor durumda diye beyanat veren arkadaş şimdi nerede?. Altına koltuk verildi diye mi susuyor. Şu an işçiler kardeşi değil mi?. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bir yıl boyunca hakkımda borçlar ile ilgili bir ton söylenti çıktı. İşte durum ortada. Benim 1 yıl beklememin nedeni bu. Her yıl bu mali denetim raporu çıkmak zorunda. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem yine benim elimde. Yine ortaya çıkacak. Biz Edremit’te yaşıyoruz. Edremit’e yapılacak her türlü yatırım, çakılacak her türlü çivide biz vatandaş olarak memnun oluruz. Gurur duyarız. Önemli olan burada kavga değil, iftira değil, Edremit’e en iyi hizmet nasıl verilir. Onun kavgasının yapılması lazım. Bir yıl boyunca Edremit Belediye meclisi Yunus Bozbey’le yattı. Yunus Bozbey’le kalktı. Sonuç bir çivi çakmadan 2 milyon TL borç ilave edildi.

Edremit Belediyesi’nin bizim zamanımızdaki geliri 22 milyon TL. Bu dönem gelir ne 17 milyon TL. Ne olmuş 4,5 milyon TL. gelir azalmış. Nasıl azalır ya. 90 kuruştan suyun tonu şu an 120 kuruşa çıktı. Nasıl azalır gelir. Biz Kipa gibi bir yere ruhsatta vermedik. Daha detaylara inmiyorum. Burada özel kalemi var. Fen İşleri var. Hesap İşleri var. Sosyal İşler Müdürlüğü var. Burada ben size genel rakamları verdim. Borç artmıştır. Biz 11 milyon kredi almışık. Neresi için belediye binası için. Peki yazık değil mi o binaya. Neden geçilmiyor. Yunus Bozbey’in değil ki o bina. O bina Edremit halkının. Orası kötülenmemiş olsaydı, oranın otoparkı da iş yapardı, orası kiraya da verilirdi. Oradanda 4 milyon TL.’ye yakın gelir elde ederdi. İçme suyundan da 7.2 milyon TL gelir elde edilse, 11 milyon TL toplam girdi ile ana para çıkmış olurdu. İçme suyu ile ilgili bu suyu içmeyin ne demek. Bir belediye başkanı bunu diyemez. Demesi için elinde donesi olması lazım. Sağlık Grup Başkanlığı çeşmelerden 15 günde bir rapor alır ve belediyeye sunar. Uygun değil derse sen zaten bir belediye başkanı olarak o suyu veremezsin zaten. Benim düşüncem hazır su satanlara rant sağlamak için bu yapılmış olabilir diye düşünüyorum.

Kazdağları’nın suyunu Narlı kullanıyor. Altınoluk kullanıyor. Avcılar kullanıyor. Tahtakuşlar, Çamlıbel, Yaşyer, Dereli kullanıyor mu kullanıyor. Onların suyu temiz, Edremit Belediyesi’nin Kazdağı’ndan getirdiği su kirli. Eksikler olabilir. Hadi biz o kadarını yapmışız, sende eksiğini tamamlıyı ver, ne olur yani. Şükrü Tunar Kültür Merkezi yarım bırakılmadı mı?. Biz onun önünde ajanda açıp gösterdik mi?.İşte bunların yaptığı iş bu dedik mi?. Kuyruğa soktuk mu vatandaşı. Ne yaptık, tamamladık, vatandaşın hizmetine sunduk. Kötü mü oldu. Satılan yerlerde değerinden 3-4 misli fazlasına satılmıştır. Onunda gelen müfettişler tespitini yapmıştır. Değerinin çok çok üstünde satıldığı da sabittir. Bu güne kadar 11 tane müfettiş geldi. Alnımız açık. İki konuda soruşturmaya izin verilen konuları da söyleyeyim. Plan tadilatları ve dolmuş taksiler.

Onun dışında arazi satışı, ihaleler konusunda her hangi bir soruşturma yok. Mıcır mıcır davası diyorlar ya, orada halka verilen imaj Yunus Bozbey mıcırı ihale etti, mıcırı almadan parası ödendi şeklindedir. Olay da bu değildir. Mıcırı aldık. Parasını da ödedik. İhale onayında Fahrettin Kiremitçi isimli kişi dilekçe yazarak şikayet etmiş. İhalenin onaylandığı tarihte alan firmanın SSK’ya borcu varmış. Sözleşmede davet olur. Davetin 8. gününde firma sigorta borcunu ödemiş, 2 gün sonra ihaleyi onaylamışım. Yine o Fahrettin Kiremitçi’nin söylemiş olduğu şekilde B firmasını ben çağırmışım, sen girme kardeşim, ben A firmasına vereceğim demişim. Ondan sonra mahkemeye çıktık biz. Ancak Fahrettin Kiremitçi diye biri yok Edremit’te. SSK’ya borcu var mı diye yazı yazıldı. Borç yok. B firmasına demiş miyim yok. Dolmuş taksilerle ilgili Kadıköy ile protokol yapılmadı mı? Servis kurulmadı mı? hangi merci izin veriyor.”dedi.

Tuncay Kılıç’ın neden saldırı şeklinde gündem oluşturup sindirme politikası şeklinde kamuoyunun yanıltılıyor mu şeklindeki soru üzerine ise Bozbey,” Onu kendisine sormak lazım bilemem. Ama belki evinden belediyeye gidinceye kadar belediyeden çıkıp nereye gitse gidinceye kadar hep Yunus Bozbey’i görüyor, yollarda görüyor. Parkları görüyor. Yapılan işleri görüyor.”ondan sinirleniyor olabilir.” diye konuştu.

12.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bozbey Suskunluğunu Bozdu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi