Şifrem?
163 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Adil Çelik 2009 Yılını Değerlendirdi
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, 2009 yılının genel bir değerlendirmesini yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 İktidar olarak ile yaptıkları yatırım ve devam eden çalışmalarla alakalı bilgiler veren Adil Çelik, kendi belediye dönemlerinde açılıp sonra seferlerin yolcu talebi olmadığı için kalktığı Balıkesir Havaalanı'nı yeniden yapılacak bir düzenlemeyle uçuşlara açacaklarını, Körfez Havaalanı'nın ise Haziran ayında uluslar arası uçuşlara açılacağını bildirdi. Çelik, Balıkesir merkez havaalanıyla ilgili fizibilite çalışmalarının sürdüğünü, Atlas Jet ve diğer firmalarla görüşmelerin sürdüğünü, işlem tamamlandığında uçuşların Pazartesi ve Cuma günleri şeklinde düşünüldüğünü kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, bir simit kafede düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetelerin imtiyaz sahibi, genel yayın yönetmeni ve temsilcileriyle bir araya geldi. Çelik, 2009 yılını değerlendirdiği toplantıda gündemdeki bazı konuları gazetecilerle müzakere ederek analizlerde bulundu. Çelik, daha önceki toplantılarda da özellikle dile getirdiği bir konunun yine altını çizdi. Balıkesir'in 2009 yılında ödediği vergi dilimine karşılık aldığı kamu maaşları ve yatırım ödenekleri olmak üzere aldığının daha fazla olduğunu söyleyen Çelik, 1 milyar 163 milyon lira vergi vs. ödeyen Balıkesir'in genel bütçeden toplam 1 milyar 319 milyon lira aldığını, bununla ilgili aslan payının AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur, İsmail Özgün, Ayşe Akbaş, Ali Osman Sali ve Cemal Öztaylan'a ait olduğunu söyledi. Çelik, Balıkesir'le ilgili 2 önemli projenin devam ettiğini, bunlardan 6,5 milyar dolarlık İzmir--Balıkesir-İstanbul otoyol projesi olduğunu, diğerinin ise yap, işlet, devret modeli ile kurulan Manyas Sağ Sahil projesi olduğunu söyledi. Ekonomik kriz sebebiyle bu projenin öz kaynaklar ile tamamlanmak zorunda olduğu belirtildi. Projenin tamamlanmasıyla PH yani "altın havza" olarak adlandırılan Manyas-Gönen ovasının sulamasının yapılacağını, proje bedelinin 253 trilyon lira olduğunu açıkladı.

"BALIKESİR'E SAHİP ÇIKTIK"
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, kendileri göreve gelinceye kadar geçmişte maalesef bu şehre birilerinin önderlik edemediğini, bu sebeple de ilin ylatırımlardan mahrum kaldığını anlattı. Balıkesir'in hinterland olarak özellikle de siyasetçiler açısından çok çetin, zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Çelik, "Balıkesir ili olarak potansiyelimiz çok büyük. Her şeyimiz var, ama bugüne kadar Balıkesir 'Züğürt Ağa' gibi hep yokluk çekmiş. AK Parti olarak bizim politikamız iş kurup, istihdam oluşturacak bütün yatırımları desteklemek, arkasında olmaktır. Yatırım öyle tabela asıp beklemekle olmaz. Balıkesir'in en önemli sorunu direkt olarak işsizliktir, bu da yatırımcının önünü açmakla giderilecektir" dedi.

YARASALAR İÇİN 3,5 TRİLYON LİRA HARCANDI
Adil Çelik, karşılıklı sohbet ve soru cevap yeklinde geçen basın toplantısında Havran Barajının da tamamlandığını, su tutulmaya başladığını anlatırken yarasalarla ilgili bir soruyu cevaplarken hukukçu kimliğiyle espri yaptı. Yarasaların yapay mağaradaki tünel sebebiyle algıladıkları hava değişimi yüzünden kaçtıkları sözlerine Çelik, "Yarasaları mahkeme kararı ile geriye mi getirelim?" dedi. Çelik, yarasaların barındığı eski mağaranın sular altında kalması sebebiyle yuvasız kalmamaları için yapılan yeni mağarayla ilgili olarak 3,5 trilyon lira harcandığını açıkladı. Çelik, baraj bölgelerinde sulanacak alanların en az 3 bin, 3 bin 500 dönümden başladığını hatırlattı.
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü için yeni bir bina yapılacağını, bununla beraber Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de sağlık müdürlüğüyle birlikte yeni bir hastane binasına kavuşacağını, ihalenin bu yıl yapılacağını söyledi. Eğitime de büyük önem verdiklerini belirten Adil Çelik, İl Özel İdaresi tarafından her ilçeye bir anaokulu yapılacağını belirtti.

SAVAŞTEPE VE MANYAS İLÇELERİ ZORUNLU HİZMET BÖLGESİ OLUYOR
Adil Çelik, Balıkesir'de yaşanan en önemli sorunlardan birinin de öğretmen ve doktor kadrolarıyla bunlarla ilgili özellikle ilçelerde yapılan veya yapılamayan görevlendirmeler olduğunu söyledi. Balıkesir il merkezindeki okullarda çok sayıda öğretmenin görev yapmadığını, "depo öğretmenliği" yaparak mesailerinin boş geçtiğini, aynı şekilde sağlıkta da doktor atamalarında sorun yaşandığını bildirdi. Bunun çok ciddi sorunlara yol açtığını kaydeden Başkan Çelik, Balıkesir'in Manyas ve Savaştepe ilçelerini, 2Zorunlu hizmet bölgesi" kapsamına alındığı, bununla ilgili çalışmanın bitmek üzere olduğunu açıkladı. Kamuoyunda, "şark hizmeti" olarak bilinen Balıkesir'deki mecburi hizmet bölgesinin Dursunbey ve Sındırgı ilçesinden sonra Manyas ve Savaştepe ile beraber 4'e yükseleceği bildirildi.

MÜTEAHHİT CEZAEVİNE TESLİM ETMİYOR
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Adil Çelik, Kepsut L Tipi Cezaevi'nin bitirildiği halde neden faaliyete geçirilemediği sorusuna, bunun müteahhitten kaynaklanan bir durum olduğunu söyledi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürü'nün yakında Balıkesir'e gelerek bazı incelemelerde bulunacağını belirten Çelik, Kepsut ilçesindeki L tipi cezaevini müteahhidin teslim etmediğini söyledi. Kayalar İnşaat'ın yaptığı L tipi cezaevi inşaatında ödenek sorunu yaşandığı, firma yönetiminin işçilerine aylardır maaş ödemesi yapmadığı, bu sebeple de işçilerin cezaevi inşaatında iş bıraktığı biliniyordu. Geçtiğimiz aylarda Kepsut L Tipi Cezaevi inşaatında çalışan bir işçi maaşını alamadığı için intihara kalkışmıştı. Çelik, bu sorunun yakın zamanda çözülmesi için girişimde bulunduklarını da kaydetti.

"KARNE NOTUMUZ İYİNİN ÜZERİNDE"
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, BAÜ Tıp Fakültesi'nin daha düne kadar hayal edilirken bugün yeriyle, öğrencileriyle, hastanesiyle faal olduğunu, büyük önem verdikleri Tıp Fakültesi için rektörlükten ne talep edilirse derhal yerine getirdiklerini vurguladı. Üniversitenin imkanlarının fazla olduğunu ve bir sıkıntı bulunmadığını anlatan Çelik, Veterinerlik Fakültesi'nin devam ettiğini, Ziraat Fakültesi kurulması için de girişimde bulunacaklarını, Balıkesir'e Ziraat Fakültesi'nin de mutlaka açılması gerektiğini kaydetti. Adil Çelik, "Biz günlük düşünmüyoruz. Öngörülerle, stratejik planlar yaparak hareket ediyoruz. Balıkesir'e bu fakültelerden sonra en az 3-4 tane de enstitü gerekli. Balıkesir'in doğrudan yüzde 57'si, dolaylı olarak yüzde 80'i tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Tarım Bakanlığı birçok destek ve fırsat sağlamasına rağmen çiftçimiz karşısında canlı örnek istiyor. Bu noktada ben üniversitemize görev düştüğüne inanıyorum. Çiftçilerimizi alıp bu konularla ilgili olarak eğitecek, uygulamaları gösterip anlamasını sağlayacak. Bizim AK Parti olarak Balıkesir'e sahip çıkma noktasında siyasi karnemiz iyinin üzerinde sayılır" dedi.

BALIKESİR KÜÇÜK TÜRKİYE
Balıkesir'in merkezi, dağlık bölgesi, adaları ve körfeziyle adeta Türkiye'nin küçültülmüş halini temsil ettiğini söyleyen Adil Çelik, "Balıkesir Türkiye'nin bir prototipidir. Ancak, kendi gücünün farkında olmayan bir il maalesef" diyerek yapılması gereken çok iş olduğunu, çok çalışılması gerektiğini, kastedilecek çok yol bulunduğunu ve Balıkesir'in değerinin iyi anlaşılıp buna göre sahip çıkılması gerektiğini, AK Parti olarak tam da bunu yaptıklarını ifade etti. Adil Çelik, Balıkesir Belediyesi'nin şu andaki Katı Atık Projesi'nin 25 milyon AVRO maliyetli bütçeye sahip olduğunu, ancak projenin bu haliyle çok yanlış, yüksek maliyetli ve sürdürülebilir olmadığını belirtti. Çelik, AK Partili Sabri Uğur'un Belediye Başkanı olduğu son 10 ay ile MHP'li İsmail Ok'un başkan olduğu ilk 10 aydaki İller Bankası ödeneğini kıyaslayarak MHP'li Başkan İsmail Ok döneminde eski başkan Sabri Uğur'dan daha fazla para gönderildiğini belirterek hükümet uygulamasında bir ayrımcılığın söz konusu olmadığını, belediyeye talep etmeleri halinde her zaman destek olacaklarını ifade etti. Çelik, 2009 yılı sonu ile 2010 yılının başında Balıkesir'de 8 bin 600 kişinin istihdah edildiğini aktardı. Basın toplantısında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ve AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Yusuf Hocaoğlu da hazır bulundular.

11.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Adil Çelik 2009 Yılını Değerlendirdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi