Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Peker Kardeşlere 2. Operasyon
Balıkesir polisinin, Ayvalık ilçe merkezli 7 ilde suç örgütüne yönelik eş zamanlı düzenlediği "Karakutu" adlı operasyonda 47 kişi gözaltına alındı. Ortaya çıkarılan suç örgütünün liderliğini Sedat ve Vedat Peker kardeşlerin yaptığı iddia edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

  Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen cezaevinde tutuklu bulunan Sedat Peker'in kardeşi Vedat Peker'in 2006 yılı içerisinde Ayvalık ilçesine yerleştiği, bu tarihten sonra etrafına topladığı şahıslar ile birlikte suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, örgütün yaptırım gücü olan cebir, şiddet, tehdit, baskı, sindirme ve korku verme yöntemlerini kullanarak özellikle Ayvalık'ta gayrimenkuller satın aldığı, bu gayrimenkulleri birlikte hareket eden çalışanlarının üzerine tescil ettirip yasadışı yollardan haksız yere elde ettiği suç gelirlerini ise inşaat sektöründe akladığı ileri sürüldü.

Sedat Peker'in örgütü cezaevinden yönlendirdiğini değerlendiren polis, Vedat Peker'in kurduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon için harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 13 Şubat 2007 tarihinden itibaren, "Karakutu" (K) adlı projeli çalışmanın yürütüldüğü bildirildi. Teknik takiplerinde yapıldığı bu çalışmalar neticesinde, Vedat Peker'in Ayvalık ilçesinde bulunan bina, villa, arsa gibi gayrimenkuller üzerinde yoğunlaştığı, kardeşi Sedat Peker'in nüfuzunu kullanarak, sindirme ve korku vermek suretiyle vatandaşlardan değerinden ucuza gayrimenkuller satın aldığı, arsalarını vermeye mecbur bıraktığı ve bölgede bulunan şahısları yine aynı yöntemleri kullanarak faiz karşılığında borçlandırarak bir hakimiyet kurduğu ileri sürüldü.

Polisin titiz çalışması sonucu elde ettiği bilgilere göre suç örgütünün yasadışı yollarla elde ettiği gelirin tamamen yasalmış gibi gösterilerek elde edilen haksız kazancın aklandığı, Vedat Peker'in elebaşılığında kurulan suç örgütünün bugüne kadar 23 eylemde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.
19 kişinin tehdit, darp, silahla yaralama, dolandırılmak suretiyle mağdur edildiği, kurum ve kuruluşlarda çalışan bazı personelin kullanılarak suç örgütünün yapmış olduğu yasadışı faaliyetlerinin yasal gibi gösterilmesinin sağlandığı bu maksatla bazı belediye başkanları, devlet ve özel banka müdürleri ile kamu kurumlarında çalışan müdür ve memur seviyesinde görevlilerin kullanıldığının tespit edildiği açıklandı.

Bu tespitlerin ardından Vedat Peker'in elebaşılığında kurulduğu iddia edilen suç örgütünün çökertilmesi amacıyla 2 Şubat 2010 tarihinde saat 06.30'da Balıkesir (Ayvalık ilçesi) ile Ankara, Aydın, İstanbul, Manisa, Isparta, Kocaeli ve Eskişehir illerindeki 35 arama noktasında eş zamanlı arama faaliyetleri yapıldı. Bu operasyonlar neticesinde, 8'i kamu kurumlarında çalıştığı tespit edilen müdür ve memur seviyesindeki kişi olmak üzere toplam 47 kişinin yakalanarak şüpheli olarak gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonlar sırasındaki aramalarda ise çok sayıda doküman, çek, belge, kaşe, Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden alınan belgeler, hesapların tutulduğu çeşitli bankalara ait hesap cüzdanları, 3 adet ruhsatsız tabanca, 51 adet çeşitli çaplarda dolu tabanca fişekleri, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet bilgisayara el konuldu.

POLİS VEDAT PEKER'İ ARIYOR
Operasyon kapsamında, "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, yönetmek, üye olmak, örgütün faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık, darp, ölümle tehdit, silahla adam yaralama, işyeri kurşunlama, evrakta sahtecilik, rüşvet, zimmet, soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarını işledikleri iddiasıyla 52 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. 2008 yılında başka bir suçtan arandığından dolayı yurtdışına firar eden örgüt elebaşı Vedat Peker ile birlikte toplam 3 şüphelinin firar olarak arandığı, Sedat Peker ve bir başka şüpheli ile beraber 2 şüphelinin ise halen cezaevinde bulundukları bildirildi. Yakalanan 47 şüpheliden 20'si ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatı ile salıverilirken, gözaltında bulunan toplam 27 şüphelinin ise bugün Ayvalık ilçesinde adli makamlara teslim edildikleri bildirildi.
Sabah erken saatlerde adliyeye çıkarılan toplam 22 kişinin savcılık soruşturmalarının henüz tamamlanmadığı, adliyedeki işlemlerin devam ettiği bildirildi. Polisin, Vedat Peker ile birlikte toplam 3 firari şüphelinin yakalanması için başlattığı çalışmaların da sürdüğü kaydedildi.

06.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Peker Kardeşlere 2. Operasyon

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi