Şifrem?
93 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tüyler Ürperten Cinayetin Tüm Detayları
Balıkesir'de, 25 gündür kayıp olan 3 gencin cesedinin bulunmasının ardından tespit edilen dördüncü cesede de ulaşıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ceset arama çalışmalarına Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma timleri de destek verdi. Cumhuriyet savcısının nezaretinde gerçekleşen çalışmalar 8 saat sürdü. Üzeri kaya ve taş parçalarıyla örtülü olan Mehmet Durna isimli kayıp şahsa ait ceset, ölüm çukurundan gece yarısı çıkarılabildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün başarılı çalışmaları sonucu tespit edilen dördüncü cesede de bulunduğu çukurdaki su tahliye edildikten sonra ulaşıldı.
Balıkesirli kayıp 3 gencin 25 gün sonra cesetlerinin bulunmasıyla ortaya çıkan seri cinayetlere bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Balıkesir'de kahvehane işlettiği öğrenilen Mehmet Durna (40) isimli şahsın da cesetleri bulunan 3 gençten 4 gün önce, yani 5 Ocak 2009 tarihinde kaybolduğu ortaya çıktı.

Kayıp 3 gencin ailelerinin başvurusu üzerine başlatılan soruşturma neticesi aydınlatılan cinayet olaylarında Mehmet Durna'nın da öldürüldüğü, Durna cinayetinin Samet, Ercan, ve Serkan isimli gençlerin öldürülmesi olayıyla ilgili olmadığı ancak cinayetleri işleyenlerin aynı şüpheliler olduğu bildirildi.

Balıkesir'in Ertuğrul köyü ile Dallımandıra köyü sınırındaki dağlık alanda define için kazılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura cesetlerin üst üste gömüldüğü anlaşıldı. Gözaltındaki şüphelilerden, "Sarı Mustafa" lakaplı Mustafa İ.'nin olay yerinde yer gösterme yapması sonucu kazılan çukurdan bir önceki gün, "Arap Serkan" lakaplı pazarcılık yapan Serkan Özmen isimli gencin cesedi çıkarılmıştı. Şüpheli Mustafa İ., ifadesinde define aramak için daha önceden kazıldığı anlaşılan çukura önce Mehmet Durna isimli şahın öldürülüp gömüldüğünü, üzerini de büyük kaya ve taşlarla doldurup ağaç dallarıyla kapattıklarını, birkaç gün sonra da Serkan'ın cesedini bunun üzerine aynı şekilde gömdüklerini anlattı. Katil zanlılarından Mustafa İ.'nin soğukkanlı olduğu gözlendi. Olayla ilgili yakalanan "Çarli" lakaplı M.E.Ç., "Sarı" lakaplı M.İ., S.F., A.Ç., Z.Y. ve K.D. isimli 7 şüphelinin Asayiş Şube'deki sorguları sürüyor.

EKİPLER ZOR ANLAR YAŞADI

Dağ başındaki ceset çıkarma çalışmaları sırasında polis ve sivil savunma ekipleri güç anlar yaşadı. Gündüz vakti başlayıp gece yarısı sona eren ceset bulma ve çıkarma çalışmaları aralıklarla yağan kar ve dondurucu soğuk sebebiyle aksadı. Gündüz yapılan aramalara, iş makinesi ve yardımcı ekip olmayınca savcı talimatıyla ara verildi. Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yardım talebi üzerine olay yerine gelen arama ve kurtarma timinin gelmesiyle birlikte çalışmalar akşam saatlerinden itibaren kaldığı yerden devam etti.

Ancak saatler geçtiği halde olay yerine getirilen M.İ. isimli şüphelinin gösterdiği çukurdaki cesede bir türlü ulaşılamadı. Ola yerine istenen kepçe savcının son anda karar değiştirmesiyle geri çevrildi. Görevliler kazma, kürek ve el yordamıyla kar yağışı altında devam ettikleri çalışmaların neticesinde Mehmet Durna'nın cesedine ulaştı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Vahdettin Taşkıran'ın bizzat yönettiği çalışmalar sırasında şüpheli M.İ. çukurdaki cesedin yerini tarif ederken soğukkanlı haliyle dikkat çekti. M.İ.'nin Ertuğrul köyünden olduğu ve uzun yıllar bu bölgede çobanlık yaptığı, dağlık araziyi çok iyi bildiği öğrenildi. Nihayet 8 saati bulan çalışma neticesinde Mehmet Durna'nın cesedi de 1 gün önce Serkan Özmen'in cesedinin bulunduğu çukurun yaklaşık 2 metre altından çıkarıldı.

Çalışmalar esnasında saatlerce görev başında olan ekipler acıkınca karınlarını bisküvi ile doyurmaya çalıştı. İstihbarat müdürü çalışan ekiplere kendi elleriyle bisküvi yedirip açlıklarını yatıştırmaya çalışırken, dondurucu havada üşüyen ekipler ellerini olay yerini aydınlatan ışıklara tutarak ısınmaya çalıştı.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Balıkesir'e yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Ertuğrul-Dallımandıra köylerinin sınırında, İncesu mevkii adı verilen dağlık bölgedeki define çukurundan çıkarılan son ceset de savcının talimatıyla otopsi için Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Mehmut Durna isimli şahsın Balıkesir'de kimsesinin bulunmadığı, polislerin Bursa'daki bir yakınına ulaştıkları, cesedin bu sabah otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, seri cinayetlerle ilgili operasyonlarını sürdürüyor. Dün gece yarısı çıkarılan dördüncü cesedin ardından daha da genişletilen soruşturma kapsamında, gözaltındaki 7 şüpheliden başka olaylara karıştığı değerlendirilen bazı şahısların daha arandığı, yakalanmaları için operasyonlar yapıldığı öğrenildi.

CİNAYETLERİ, "ALO 155" İHBARI ÇÖZDÜ
Edinilen bilgiye göre, seri cinayetler "Alo 155 Polis İmdat" telefonuna yapılan bir ihbar ile aydınlatıldı. 9 Ocak tarihinden itibaren haber alınamayan Samet Erkutoğlu, Serkan Özmen ve Ercan Altuntaş isimli 3 gencin arandığı sırada aileler de konuyu ulusal bir televizyon kanalının sabah programında gündeme getirmişti. Kayıp gençlerin bulunması için Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'de özel bir ekip oluşturuldu. Serkan, Samet ve Ercan'ın çevresindeki arkadaşları ile görüşüp ifadelerini alan polis, nihayet kayıp gençlerin son telefon görüşmelerini teknik takibe aldı. Önemli aşama kaydeden polis ekipleri, 19 Ocak 2009 tarihinde "155 Polis İmdat" hattına gelen bir ihbar ile 'puzzle'ın karelerini tamamladı. İddiaya göre, polisi arayan şahıs gözaltındaki 7 şüpheliden biriydi. Kayıp gençlerin cesetlerinin nerede, hangi noktada gömdüklerini ayrıntılı olarak anlatan şahsın ifadesine göre yapılan kontrollerde cesetlere ulaşıldı. Yine iddiaya göre, suçunu itiraf eden ihbarcı şüphelinin cinayetleri isim yapmak için, yani nam olsun diye işlediklerini söylediği ileri sürüldü.

DÖVMELİ ÇETE
Öte yandan, polisin aydınlattığı cinayet olaylarıyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin hemen hepsinde aynı özellik dikkat çekti. 'Çarli' lakaplı şüpheli ile birlikte diğer 6 kişinin hepsinin ellerinde benzer şekildeki dövmelerin olduğu gözlerden kaçmadı.

İddiaya göre; seri cinayetlerin başlangıcında halen cezaevinde olan bir şahıs ile ortak kahvehane işleten Mehmet Durna, kendilerinden haraç istediği iddia edilen, "Çarli" lakaplı M.E.Ç.'yi bir süre önce kaldırıp dövdü. M.E.Ç., Mehmet Durna'yı intikam almak için 5 Ocak tarihinde arkadaşlarıyla birlikte dağa kaldırıp öldürdükten sonra define için kazılan bir çukura gömüp üzerini kaya ve taşlarla kapattı. Yine iddiaya göre, cinayeti işleyen aynı grup, bu olaydan 4 gün sonra aralarında bir hesaplaşma olduğu belirtilen, "Arap" lakaplı Serkan Özmen'i Vicdaniye Mahallesi'ndeki kaldığı evden alıp kaçırdı. Sabah erken saatlerdeki olayda Serkan ile birlikte olan Samet ve Ercan'ı da olayın görgü tanıkları oldukları için beraber götüren şüpheliler, daha önce öldürdükleri Mehmet Durna'yı gömdükleri çukurun başında Serkan Özmen'i öldürüp gömdü. Zanlılar, verdikleri ifadede Serkan Özmen'in kendilerine silah çektiğini, bu sırada şüphelilerden birinin elindeki tüfeğin ateş aldığını ve kurşunun Serkan Özmen'in başına isabet ettiğini, olay yerinde ölen Özmen'i de çukura gömüp üzerini ağaç dalları ve taşlarla kapattıklarını iddia etti. Şahısların, bu olaylar yaşanırken cinayetin görgü tanıkları olan Samet ve Ercan'ı da kendilerini ihbar etmemeleri için öldürüp aynı bölgedeki bir dağın tepesinde açtıkları çukura gömdükleri iddia edildi.
Ülke genelinde büyük infial uyandıran Balıkesir'deki seri cinayetlerle alakalı olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma genişletilerek devam ediyor.

05.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

gerek yok / balıkesır
serefzler
bunlar tam bı serefsız ya bole cınayetmı olur kanun cezalrını versın
08.02.2010 00:37:52
ismi lazim degil / turkiye
hasta bunlar
bunlar mafya degil hasta ruh hastasi ne istediler gencecik insanlardan insallah hak ettikleri cezalari bulurlar.
07.02.2010 01:54:51
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tüyler Ürperten Cinayetin Tüm Detayları

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi