Şifrem?
93 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Güre'de Turizm Atağı
Gürenin Efsane Belediye Başkanı Kamil Saka, deniz, dağ ve termal turizmin bir arada bulunduğu beldesindeki turizm atağını anlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yaz aylarında yapımı tamamlanarak hizmete açılan 5 yıldızlı termal oteliyle ve yapımı devam eden Avrupa’nın en büyük termal otel, sağlık kompleksi ile turistlik tesisleriyle Edremit Körfezi’nin göz bebeği beldesi olan Güre’de yeni lüks termal ve turistlik tesislerin yapılacağı müjdelendi. Beldedeki yeni yatırımları basın mensuplarıyla paylaşan bağımsız Belediye Başkanı Kamil Saka, Güre Belediyesi Afrodit Termal Tesislerinde bir toplantı düzenledi.

Basın mensuplarına ikramlarda bulunarak yeni yatırımları anlatan başkan Saka, beldedeki termal ve turistlik tesis kapasitesini 5 bin yatağa ulaştırmak üzere olduklarının altını çizdi. Mevcut 5 yıldızlı termal turistlik otel, yapımı süren Avrupa’nın en büyük termal otel, sağlık kompleksi ve turistlik otelinin yanında, yakın zamanda beldeye 3 yeni 5 yıldızlı standartlara sahip termal ve turistlik tesis daha yapılması için gerekli ihalelerin gerçekleştirileceğini vurgulayan başkan Kamil Saka, bunların yanında beldeye çok amaçlı bir kapalı spor salonu kompleksi kazandırdıklarını ve Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin yapımına başlandığını söyledi.

BAĞIMSIZ KALMAYI TERCİH EDİYORUM
Bölgedeki halk arasında ve yerel medya organlarında zaman zaman hakkında dedikoduların çıktığını söyleyerek siyasi tutumunu anlatmak zorunda kaldığını söyleyen efsane başkan Saka, “Seçimin üzerinden 1 yıl geçti ve sanırız neler yaptığımızı insanlar merak ediyor.

Bilgi eksikliklerinden kaynaklanan bilgi kirlilikleri bizleri zaman zaman sıkıntıya sokuyor. Öncelikle, bağımsız aday olmama rağmen seçim süresince bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Biz, ülkemizin en uzun süreli Belediye Başkanlığı görevi yürüten yönetimi olduk. Siyasi polemiklerden uzak olduk, ülkemizin ve belde halkımızın menfaatleri dışında hiçbir şeyin altını imzalamadık, hiçbir karanlık iş çevirmedik. Bunların aksini iddia eden varsa buyursun gelsin.

Seçimlerden bu güne, koskoca bir kapalı spor salonu yaptık ve kullanıma hazır duruma getirdik. Şu anda göze çarpabilecek en büyük hizmetimiz bu oldu. Belediyemiz bünyesindeki beldemizin iftiharı durumundaki Afrodit Termal Otel ve Termal Tesislerimize ilave otel inşaatımıza başladık ve oldukça fazla aşama kaydettik. Bunların yanında, alt yapı çalışmalarımızın çok büyük bir kısmını yeniledik ve yenilemeyi sürdürüyoruz. Çok önemli bir hizmetimiz ise, beldemize kazandırdığımız jeotermal ısınma sistemidir” dedi.

BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ YAPIMINA BAŞLANACAK
Bir süredir yerel medyada olumlu ve olumsuz söylentilerin hedefi haline gelen arıtma sıkıntısı söylentilerine de son noktayı koyan başkan Saka, Güre beldesinin yakın zamanda kendi biyolojik arıtma tesisini kurmaya başlayacağını müjdeledi.

Başkan Kamil Saka, “Edremit Körfezi Belediyeler Birliği (EKBB) Atık su Arıtma Tesisi üyeliğinden Edremit ilçemiz ile birlikte Güre beldesi olarak ayrılma kararı aldık. Beldemiz zaten boru hattı sağlıklı olmadığı için bu hizmetten faydalanmamakta idi. Biz de düşündük ve kendi biyolojik arıtma tesisimizi kurma kararı aldık. İlk etapta belediyemizin kaynaklarına hiç dokunmadan devlet desteği ile bu işe başlayacağız. Yaptığımız temaslar neticesinde, biyolojik atık su arıtma tesisimiz için gereken toplam maliyetin yüzde 10’unu ilk etapta devletten finanse ettik ve kasamıza koyduk. Bu para ile tesisimizi, projelendirdiğimiz yer olan Güre Çayı kenarına inşa edeceğiz. Hatta ilk olarak ta, halkımızın için rahat olsun diye tesisimizin çıkış suyunu da çaya aktaracağız.

Halkımız, dereden akan suyun renk değiştirmediğini, kokmadığını görecek ve bizler de çevreyi hiçbir şekilde kirletmediğimizi analiz raporlarıyla ispatlayacağız. Bizler hiçbir zaman yapmayacağımız ve yapamayacağımız vaatleri sunmadık. Bu nedenle zaten en uzun süreli belediye başkanlığı görevi yapan yönetimiz. Beldemiz, ülkemizde turizm desteklemesi alan tem beldedir” diye konuştu.

BEN HALA BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANIYIM
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) uzun yıllar belediye başkanlığı görevi yürüterek 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nde bağımsız aday olarak yeniden (6. kez) Belediye Başkanı seçilen Kamil Saka, hala herhangi bir siyasi partiye dahil olmadığını hatırlattı.

Bu konuda açık biçimde tavrını ortaya koyan efsane başkan, “Ben hiçbir siyasi partiye geçmedim. Bu konuda da söylentiler kulağımıza geliyor ve rahatsız ediyor. Herhangi bir partiye geçecek olursak kapsamlı bir toplantı yaparız ve bunu da kamuoyu huzurunda gerçekleştiririz. Ben hiç kimseden bir şey saklamam. Beni tanıyanlar bilir. Zaten bu gibi faaliyetlerin saklanmasında veya açıklanmasında bir menfaat söz konusu da olamaz. Bizim bu konuda hiç kimseye bir diyet borcumuz da yoktur. Birilerine yalakalık yapılacaksa, birilerinin karşısında ceket iliklenecekse buz bunu sadece ve sadece halkımıza yaparız. Kimse bize bunu yaptırıp ta başımızı öne eğdiremez. Varsa yaparım diyenler, onları beldemize bekliyoruz. Bazıları sırça saraylarında her şeyi doğru bildiklerini ve doğru düşündüklerini sanıyor. Bırakalım öyle sansınlar.

Seçimler her şeyi anlattı, ama onlar anlamamakta direniyorlar. Seçim öncesinde hiç yapamayacağımız vaatlerde bulunmadık. Hizmet ile bir yere gelebilmek arasında fark vardır. Bir yığın milletvekilimiz var Balıkesir’de. Ama sandık başında hepimiz birer seçmeniz. Düşünün, şu an hangi milletvekilimize gönül rahatlığıyla oy verebiliriz. Bizler, maalesef zengin bir ülkenin fakir bir yaşam sunan yönetimleriyiz.

Önümüzde bir seçim var, ama umutla bakabileceğimiz bir gücü görememekteyiz. Ülkemizde sanal ortamlarda gönderilmiş ihbarlarla bile tutuklamalar, göz altılar yapılıyor. Türkiye başka bir rejime doğru sürükleniyor. CHP’nin ilçe kongresini maalesef üzüntü ile izledim. Ülke bu noktaya gelmişken bile burada kişiler karalanmaya çalışılıyor. Ülkemizde sivil darbe olursa göre dönüşümü de olamaz. Muhalefet işini yapmıyor ve Deniz Baykal da, Devlet bahçeli de, genel başkanlıklarını korumaya çalışıyor. Hedefler olmalı ve bu hedeflerin en büyüğü sadece ve sadece iktidar olmalıdır” dedi.

“BELDEDE TERMAL TEDAVİ BÖLGESİ OLUŞTURULACAK”
Başkan Kamil Saka, siyasi konuşmalarıyla dikkat çekerken, en büyük projelerinin beldeyi bir termal tedavi bölgesi haline getirmek olduğunu belirtti. Güre Çayı yakınlarında, Güre Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 750 öğrenci kapasiteli bir Anadolu Turizm Lisesi yapımına başlandığını da söyleyen başkan Saka, çok amaçlı hizmet verecek olan Kapalı Spor Salonu Kompleksi binası ve okul inşaatını basın mensuplarına gösterdi.

Otobüs ile basın mensuplarına yatırımları gezdiren Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, “Vakıf tarafından 300 dönümlük arazi üzerine Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi yapımına başlanmıştır. Geçtiğimiz haftalarda Valilik binasında Milli Eğitim ile vakıf arasında bir protokol imzalandı ve inşaat bittikten sonra okul binası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bünyesine bırakılacaktır. Kapalı spor salonumuz ise, sadece çok amaçlı spor kompleksi olmakla kalmayıp, içinde konferans ve toplantı salonlarını da barındırmaktadır ve ayrıca salonumuzda büyük toplu organizasyonları da yapılabilecektir. Gördüğünüz gibi spor salonumuzun yapımı tamamlanmıştır. Tüm bu yatırımlar ve yapımları tamamlanacak olan ve yapımına başlanacak olan tesisler ile birlikte beldemiz kabuğundan çıkarak ülkenin en değerli ve gözde mekanlarından bir tanesi olacaktır” diye konuştu.

01.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Güre'de Turizm Atağı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi