Şifrem?
122 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sahte İstihbaratçılar Yakalandı
Düzenledikleri sahte kimlik ve evrakla kendilerini istihbarat ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli olarak tanıtıp kurdukları çete ile kendilerine maddi menfaat sağladıkları öne sürülen 8 kişilik sahte istihbarat çetesi, jandarma tarafından çökertildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Kaymakamlığı'ndan edinilen bilgilere göre, ele başlarının Mardin ilinde olduğu öne sürülen 8 kişilik sahte istihbarat çetesinin mensupları, İzmir'de 1, İzmit'te 1 ve Balıkesir'in Burhaniye ile Edremit ilçelerinde 6 ev ve iş yerinde yapılan baskınlar neticesinde jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulan ve 2'si uzman erbaşlıktan sözleşmeleri biterek ayrılan çete mensupları H.K., T.S., H.K., H.Ç., M.D., H.K., A.D. ve F.T.'nin
alınan ilk ifadelerinde, sahte istihbarat çetesinin Mardin ilindeki bir şahıs tarafından yönetildiği ve ülkenin çeşitli bölgelerinde oluşum içinde oldukları öğrenildi. Ayrıca, çete mensuplarının, kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT), Jandarma İstihbarat Teşkilatı (JİTEM) ve TSK mensubu olarak tanıtıp, kendilerine gerçek isimlerini kullanarak kartvizit bile bastırdıkları tespit edildi.

SGK'YI DA KANDIRIP SİGORTALI OLDULAR
Çete mensuplarının, hazırladıkları TSK ve istihbarat teşkilatlarına ait toplam 3 adet sahte mühür ve kaşeyi kullanarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak istihbarat görevlileriymiş gibi kendilerini sigortalı yaptırdıkları öğrenildi. Jandarma ekipleri, yaptıkları baskınlar neticesinde, 8 şüphelinin ev ve iş yerlerinden, orijinalleriyle aynı 3 adet sahte mühür ve kaşe, adlarına düzenlenmiş sahte görev kaşesi ile kartvizitler, 2 klasör dolusu istihbarat teşkilatlarına ait sahte resmi evrak, bunlara ilave olarak 6 torba dolusu evrak, 3 kuru sıkı tabanca ele geçirdi. Çete mensuplarının sahtecilik usulüyle yaklaşık 100 bin TL gelir elde etikleri ileri sürüldü.

Çetenin tüm bağlantılarını öğrenmeye çalışan jandarma, soruşturmaya genişleterek devam ediyor. Kiraladıkları otomobillerle kendilerini istihbaratçı olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran çete üyelerinin, otomobillerinin ön camlarına koydukları sanılan istihbarat birimlerine ait sahte araç tanıtım kartları da ele geçirildi.

Edremit Adliyesi'nde geniş güvenlik tedbirleri altında jandarma tarafından getirilen 8 şüpheli, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Sakin tavırlarıyla dikkat çeken bazı zanlıların anne ve babaları saatler öncesinden adliye binası önünde bekledi. Sözleşmesi biterek görevden ayrılan ve sahte istihbarat çetesine karıştığı sanılan bir şüphelinin anne ve babası, adliye binası önünde çocuğunun ve arkadaşı olan eski uzman erbaşa tepki gösterdi. Baba, oğlunun ve arkadaşının yüzüne tükürmeye çalışırken, jandarma tarafından engellendi ve adliye binası içinde bekleyen anne ise sinir krizleri geçirdi. 8 şüphelinin adliyedeki sorgulamaları sürüyor.

30.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

A.Ozdemir / Rotterdam/38
Hayret.
Hep birlikte biraz daha uyanik olur da,supheli kisileri ihbar edersek,gorevlilerde biraz sorumluluk duygusu ve is disiplini konularinda tekrar egitimden gecerlerse bu parazitleraramizda barinamaz. Bu ne cesaret ya? Slm.lar.
03.02.2010 19:57:28
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sahte İstihbaratçılar Yakalandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi