Şifrem?
74 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Tabiat Parkı Bilinci Yeniden Doğuyor
Ayvalık'ta, Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkı olarak nitelendirilen Ayvalık Ada ve Yarımadaları için Çevre ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan revizyon planına itirazlar yeni bir oluşumu, yepyeni bir bilinçle meydana getirmeye başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çevre ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan 1/25 bin ölçekli revizyon planına ilçede tepkiler sürerken, ÇEKÜL Temsilcisi ve Küçükköy Kalkındırma Eylemi Platformu Koordinatörü Dr. Yusuf Atilla Denizalp ile Deniz Ticaret Odası Ayvalık İlçe Temsilcisi Ali Sadan ve arkadaşları tarafından öncülük edilen harekete, ilçede faaliyet gösteren pek çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti destek vermeye hazırlanıyor.
Önceki akşam ilçede bir butik otelde toplanan ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, Bakanlık tarafından hazırlanan revizyon planına karşı çıkma ve bu karşı çıkışı kitlesel bir hareketle çeşitli eylemlere dönüştürmek için düğmeye bastı.

REVİZYON PLANI REDDEDİLECEK

Bir dizi eylem planı uygulaması öncesinde gerçekleştirilen toplantıda, Bakanlık tarafından Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için 2009 yılına ait revizyon planı anlatıldı. Ayvalık Demokrasi Platformu adına konuşan Havva Taylan, “Tabiat Parkımız çocuklarımızın ve Ayvalık’ın geleceğidir. Bu nedenle de burada bulunan herkes siyasi düşüncesini ve rozetlerini bir yana bırakarak, ortak payda olan Ayvalık ve Tabiat Parkı için bir araya geleceğiz’’ dedi.

Ayvalık Demokrasi Platformu adına konuşan Havva Taylan’ın ardından söz alan Deniz Ticaret Odası Ayvalık Temsilcisi Ali Sadan, Dünya ve Türkiye genelinde ki Tabiat Parkları konusunda bilgiler verirken, UNESCO’nun bu alanda yapmış olduğu çalışmaları anlattı.
Küçükköy Kalkındırma Eylemi Platformu (KÜYAP) Koordinatörü ve ÇEKÜL Temsilcisi Dr Yusuf Atilla Denizer, toplantıya katılanlara Tabiat Park alanları ve geleceğin en önemli yaşamsal zenginliklerden Biorezerv konusunda bilgiler verdi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkını gösteren harita ile uzaydan çekilmiş fotoğrafların incelenmesiyle başlayan slayt gösterili sunumda, Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkının bulunduğu Ayvalık’ta Biyosfer Rezervi’nin önemini anlattı.

Ayvalık’ın özel bir yer olduğunun altın çizen Denizalp, “Ayvalık Adaları Tabiat Parkında bulunan ilaç sanayinde hammadde olarak kullanılan çeşitli bitkilerle doğa dengesini sağlayan bazı hayvan türlerinin mutlaka korunması gerektiğinin altını çizen Denizalp,’’ Ayvalık Biyosfer rezervi haline getirilecek bir bölgedir. Tabiat zenginlikleriyle Ayvalık dünyanın en özel bölgelerinden biridir. Ancak bizler bu özelliğin belki de şimdiye kadar farkında bile değildik. Çevre ve Orman Bakanlığında özellikle 2004 yılında hazırlanan planın sonlandırılarak, 2009 yılında yeni bir plan hazırlaması manidardır’’ dedi.

Toplantıda söz alan Gazeteci Şükrü Kaygısız, boğaz kısımlarına yerleştirilen askeri kontrol noktalarının ihtiyaç üzerine mi yerleştirildiği, Tabiat parkının zengin kesimin arazi almasının ardından gündeme getirilen revizyon planının bu kesimin korunması için bir jest olabileceğinden endişeli olduğunu söyledi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MELİH ÇAKIRCA’DA TOPLANTIDAYDI

Ayvalık Tabiat Parkı Revizyon Planı’na karşı olabilmek için yapılan toplantının ilk bölümüne Ak Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca’da katıldı. Ancak Çakırca’nın, toplantının ikinci bölümüne katılmadığı dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Tabiat Parkı revizyon planına karşı bilinci geliştirmek amacıyla yapılan toplantıya DP İlçe Başkanı Hüsamettin Özdemir, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri, Hatice Arga, Arif Tünek, Sema Ünver, Hakan Ediz, Serkan Gülsever’de katıldılar. Dr Yusuf Atilla Denizalp’in sunum sırasında 2004 yılında yapılan revizyon planına karşı çıkılmadığını söylemesinin ardından söz alan 29 Mart Yerel seçimleri öncesi Ayvalık Belediye Meclis Üyesi görevinde bulunan Mesut Nail Akın, O dönemler Ayvalık Belediyesi olarak Orman Bakanlığının hazırladığı bu revizyon planına karşı çıktıklarını ve hatta Bakanlığı mahkemeye verdiklerini belgeleriyle açıkladı.

Ayvalık Tabiat Parkı ile ilgili sunumu yapan Dr Yusuf Atilla Denizalp’in, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen hakkında olumsuz düşüncelerini açıklamasını ardından Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyeleri Arif Tünek ve Hatice Arga toplantıyı terk etti.

7 ŞUBAT’TA KONFERANS VAR
Toplantı sonrasında Ayvalık Tabiat Parkı için oluşturulan yürütme kurulu 7 Şubat tarihinde yörede uzun yıllar çalışmalar yapan Prof Kerim Alpınar ile EGEÇEP’ten de bir öğretim görevlisinin konuşmacı olarak katılacağı bir konferans için hazırlıklara başladı.

14.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Tabiat Parkı Bilinci Yeniden Doğuyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi