Şifrem?
146 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

En Şanslı Tıp Öğrencileri
Balıkesir'de 2009 yılında ilk defa faaliyete giren tıp fakültesinde 41 öğrenci eğitim ve öğrenim görüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye'nin en şanslı tıp öğrencileri olan BAÜ'lü öğrenciler bu durumdan son derece memnun olduklarını söylediler. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, tıp fakültesinin Balıkesir halkı için başlı başına bir hizmet olduğunu söyledi.

2009-2010 eğitim-öğretim döneminde BAÜ Tıp Fakültesi'ni kazanıp kayıtlarını yaptıran 41 öğrenci profesyonel akademik kadro ile eğitimlerini sürdürürken bir taraftan da geçici olarak kurulan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde de öğrendiklerini tatbik imkanı buluyorlar. BAÜ Tıp Fakültesi ve fakültenin bünyesindeki 200 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesiyle ilgili bilgi veren rektör Şerif Saylan, 41 öğrencinin fakültenin geçici binasında eğitim ve öğrenimlerini sürdürdüğünü belirtti. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, "Öğrencilerimizle konuşuyoruz. Sayı az olduğu için diğer öğrencilere nazaran çok şanslılar. Çünkü diğer fakültelerdeki sınıflarda öğrenci sayısı 150-200 civarında. Bu şekilde dersi dinlemek oldukça zor, burada 40 kişiyle, ağabey-kardeş ilişkisiyle eğitimlerine devam ettiklerini gördük.

Tıp fakültesinde küçük ameliyatlar başlamış durumda, poliklinik hizmetleri veriliyor. Yaklaşık iki buçuk sene gibi kısa bir zamanda hem öğrenci hem hastane hizmetleriyle bu boyuta geldiğimiz için herkes memnun. Ama, bu memnuniyet yetmiyor tabi. Diğer noksan olan polikliniklerin tamamlanması en önce yapılması gereken işlerimizden birisi. Şu anki hastanenin alanı 10 bin metrekare, 35 bin metrekarelik diğer hastanenin temelini de yakın zamanda atacağız. İhalesi tamamlandı, KİT'te
bekliyor. KİT'ten okey aldığımızda temel atacağız. Sanıyorum devletin bugünkü bütçe durumuna göre bize ayrılan payla 2011'in sonunda 33 - 35 bin metrekarelik yeni hastane binamız devreye girecek. Buna biraz tolerans koyarsak hastanemiz 2012'nin ortalarında yeni binamızda faaliyetlerine devam edecek. Öğretim üyelerinin sayısıyla ilgili bu sene Tıp Fakültesiyle için ikinci ilanı verdik, sayıları 45'e ulaşacak" dedi.

"ARTIK HASTALARIMIZI BURSA VE İZMİR'E SEVK EDERKEN KAYBETMİYORUZ"
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, tıp fakültesinin kampusta üniversitenin bünyesinde kalacağını ileriye dönük kalıcı projeleri de buna göre hazırladıklarını söyledi. Tıp fakültesinin diğer fakültelerle birlikte olmasında sakınca olmasına rağmen iyi yönetilmesi halinde bu fakültenin üniversitenin bünyesinde bulunmasının kendine özgü yararları olduğu bildirildi.

Balıkesir'de tıp fakültesi hastanesinin de faaliyete geçmesiyle birlikte kentteki sağlık hizmetleri alanında gözle görülür biçimde bir rekabet oluştuğunu bunun kesinlikle Balıkesir'in, vatandaşların yararına olduğunu savunan Şerif Saylan, "En azından artık hastalarımız Bursa veya İzmir'e sevk edilirken yolda hayatlarını kaybetmiyor, bu kalktı" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Rektör Saylan, "Tıp fakültesi Balıkesir için başlı başına bir hizmet. Bu hizmeti yapmaktan dolayı ben de mutluluk duyuyorum. Tıp fakültesi hastanesi ilimizdeki sağlık hizmetlerini tetikledi. Sağlık problemi artık kalktı. Benim bundan önceki senelerde en büyük rahatsızlık duyduğum konu bir hastamızın yolda Bursa veya İzmir'e giderken vefat etmesiydi, sanırım bu boyutu ortadan kalktı. Özel has"taneler, devlet hastanesindeki gelişmeler, yeni yapılanmalar. Artık bir hastamızı buradan İzmir veya Bursa'ya gönderirken kaybetmiyoruz" dedi.

41 KERE MAŞALLAH.. ÖĞRENCİLER ÇOK MEMNUN

BAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinden tüm arkadaşları adına duygularını ifade eden Saliha Erkan, Denizli'den geldiğini ve Balıkesir'i özellikle tercih ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Erkan, "Burada birçok üniversitedeki arkadaşlarımızın sahip olmadığı olanaklara sahibiz, özellikle hocalarımız açısından. Bu daha da gelişecek, daha da büyüyecek" dedi. Balıkesirli olan Çağra Sanbaş, "İmkanlar güzel, hocalarla arkadaş gibiyiz. Bizi birebir tanıyorlar, rahatız" dedi. İstanbullu olan Merve Özdemir de Balıkesir'e gelmekten çok memnun olduğunu söyledi.

Merve Özdemir, "İstanbul'dan geliyorum, Balıkesir'i zaten bekliyordum, geldiğim için de memnunum. Öğretmenlerimden, derslerimden çok memnunum. 41 kişi olmamızın bize çok büyük bir avantaj sağladığını düşünüyorum, hocalarımızla birebir iletişim kuruyoruz. Böylelikle daha çok imkan sağlanabiliyor" dedi. Bursa'dan gelen Ömer Faruk Gökgün, "Bursa Mustafa Kemalpaşa'dan gelmiyorum, zaten buraya avantajlarını duyup da geldim. Yeni açılması ve yakın olması bakımından benim için ideal bir yerdi onun için yazdım. Az kişi olmamız bizim için büyük avantaj, hocalarımızla içli dışlıyız" dedi. Cihat Yörük isimli öğrenci de , "Balıkesirliyim, Balıkesir Tıp Fakültesini isteyerek yazdım, önceden de gelip gördüm ve hocalarımla tanışmıştım. Geldiğim için de gayet memnun ve mutluyum. Sayımızın az olması bizim için büyük avantaj bence. Bu avantajı inşallah yeteri kadar değerlendireceğimizi düşünüyorum. Burada arkadaş ortamı da gayet güzel" diyerek memnuniyetini iade etti.

VETERİNER FAKÜLTESİ HAZIR
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, veteriner fakültesinin de gündemlerinde olduğunu, fakültenin Bigadiç yolu üzerindeki hindi çiftliğinde faaliyete gireceğinin müjdesini verdi. Saylan, "Veteriner fakültemize önümüzdeki sene öğrenci alacağız. Derslik binalarını ocak ayı içinde tamamlamak üzereyiz. Hindi çiftliğinde, onarımlar devam ediyor. İdari ve derslik blokları, kantin ve yemekhane kısımları tamamlandı. Hızla devam ediyoruz" dedi.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, üniversiteyle ilgili yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini, milletvekillerinin gösterdiği ilgi ve alakadan son derece memnun olduklarını, Türkiye'nin en saygın üniversiteleri arasındaki yerini koruyan BAÜ'nün başarı trendini en üst seviyelere ulaşması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

FAKÜLTE HASTANESİNDE GÜNLÜK 5 AMELİYAT
BAÜ Tıp Fakültesi 200 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fuat Erel şu anda 5 dahiliye ve 9 cerrahi olmak üzere 14 poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi. Başhekim Doç. Dr. Fuat Erel, "Şu anda dahiliye branşında gastrontroloji, kardiyoloji, alerji ve göğüs hastalıkları, nöroloji ve psikiyatri, cerrahide ise anestezi, algoloji (ağrı), genel cerrahi, ortopedi, kadın doğum, üroloji, plastik cerrahi, kal damar ve göz polikliniğimiz faal. Yakın dönemde kulak burun boğaz, intaniye poliklinikleri de hizmet vermeye başlayacak.

Fakülte hastanemizde cerrahi branşlarda hastalar yatıyor. Ameliyatları yapılıyor. Günlük ortalama 5 hastaya ameliyat yapılıyor. Hastane polikliniklerindeki hekimlerimizin hepsi aynı zamanda öğretim üyesi. 4 profesör, 11 doçent, 11 yardımcı doçent mevcut. Günlük poliklinik sayımız 160 hasta civarında, talepte hiç sıkıntımız yok. 9 ameliyathane planlı, şimdilik akti halde 2 ameliyathanemiz mevcut. Ekimde bin, Kasımda bin 470, Aralık ayında ise 2 bin 100 civarında hastaya bakıldı. Nisan ayında asistan eksikliğimiz giderilecek. Fakülte hastanemizde SGK çatısı altındaki tüm hastalara bakılıyor" dedi.

Uzun yıllar GATA'da Tabip Albay rütbesiyle görev yaptıktan sora emekli olup 3ay önce BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başhekim olarak göreve başlayan Doç. Dr. Fuat Erel, burada bulunmaktan mutlu olduğunu iade etti. Doç. Dr. Fuat Erel, Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı. Yine GATA'dan emekli Doç. Dr. Tunay Karlıdere başhekim yardımcısı olarak görev yapıyor. Karlıdere aynı zamanda BAÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı.

11.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Çağrı Hasanbaş / Balıkesir
isim...
Bu haberi yazan kişiyi tebrik ediyorum. İsmim Çağrı Hasanbaş. Düzeltilirse sevinirim...
14.04.2010 17:02:19
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir En Şanslı Tıp Öğrencileri

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi