Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bandırma Belediyesi'nde Davullu Zurnalı Kutlama
Bandırma Belediyesi ile belediye işçilerinin bağlı olduğu sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi davul zurnalarla kutlandı. Belediye Başkanı Pekel, sendika başkanı ve işçilerle davul zurna eşliğinde oynadı, işçiler Başkan Pekel'i omuzlarında taşıdılar.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Bandırma Belediyesi ile belediye işçilerinin bağlı olduğu Genel İş Sendikası Bandırma Şubesi arasında 2 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Sözleşmeni imza töreni Bandırma Cumhuriyet Meydanı'ndaki nikah salonun altında kutlama şeklinde yapıldı. Törende işçilerin alkışları ve tezahuratları arasında konuşan Belediye Başkanı Sedat Pekel, işçilerin haklarını gözeten bir sözleşme yaptıklarını belirterek, Bandırma'daki belediye ile işçiler arasında bu anlayışın heryere örnek olmasını istedi. Başkan Pekel, "2 ay önce başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. Bandırma Belediyesi olarak çalışanların hakkını vererek, Bandırmalılara da hizmet götürmek görevimizi unutmadan, dengeli ve adaletli bir şekilde şartlarımızı zorlayarak sözleşme imzalandı. Biz işçilerimizin hakkını teslim etmekte kararlıydık ve bunu yaptık. Seçimler öncesinde geçmiş dönemde yapılamayan 105 liralık zamla birlikte, 10 yıllık işçilere yüzde 21, 20 yıllık işçilere yüzde 16'yı aşan oranlarda zam yapıldı.

Bandırma Belediyesi'ndeki bu çalışma barışının Bandırma geneline yayılacağına inanıyorum. Emeğin en kutsal değerlerden olduğu bilinciyle bugünlere geldik. Ben bu güzelliği gerçekten özlemişim. Geçmiş başkanlık dönemimde de sözleşmeler bu şekilde davullar zurnalarla yapılırdı. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Mertkan Güner'de sözleşme sayesinde zam ve çalışma, sosyal haklarını aldıklarını belirterek, sözleşmenin yapılmasından dolayı Başkan Pekel ve belediye yönetimine teşekkür etti. İş sözleşmesi görüşmelerinin barışçıl ve insancıl bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Güner, "Biz seçim öncesinde 13 günde 13 eylem yapmıştık. Geçmiş belediye yönetiminde 5 yılda bütün haklarımız geriye gitmişti. O dönemde neler çektiğimizi bir biz bir de Allah biliyor. Toplu sözleşme görüşmeleri masalarında çok küfürler duymuştuk. Seçimler döneminde CHP'yi desteklemiştik çünkü Sedat Pekel ve ekibinin işçilerin hakkını vereceğini biliyorduk. Biz 2 aydır belediyede sözleşme görüşmeleri yapıyorduk. İnsanca, barışçıl bir şekilde görüşmeler sürdü. Tüm komisyon üyelerine ve Başkan Pekel'e teşekkür ediyorum. 2003'den gelen toplu iş sözleşmesindeki haklarımızı koruduk ve istediğimiz çoğu hakkımızıda bu sözleşmede aldık. Biz belediye yönetimiyle bundan sonra 2 yada 3 sözleşme daha yapacağız ve umuyoruzki o sözleşmelerde de haklarımızı daha ileriye götürecekler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI VE İŞÇİLER DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE OYNADILAR

Konuşmaların ardından törende Genel İş Başkanı Güner, Başkan Pekel'e çiçek vererek teşekkür etti. Kurulan masada sözleşmenin imzalanmasının ardından baklava yenildi. Törende davul zurnalar eşliğinde Belediye Başkanı Pekel, Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza, Genel İş Sendikası Başkanı Mertkan Güner ile belediye işçileri ve zabıtalar karşılıklı oyun havaları oynadılar. Belediye işçileri ve zabıtalar daha sonra Başkan Pekel'i 'En büyük başkan bizim başkan' sloganları eşliğinde omuzlara alarak taşıdılar.

08.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bandırma Belediyesi'nde Davullu Zurnalı Kutlama

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi