Şifrem?
151 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir BBP 7. Olağan Kongresi Yapıldı
BBP'DE YENİ BAŞKAN MUSA OĞCU OLDU


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto
   Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Teşkilatının 7. olağan genel kurulu yapıldı. Kongrede tek listenin aday olduğu seçimleri kazanan Musa Oğcu, BBP il başkanı oldu.

   BBP'nin Hardaloğlu düğün salonunda yapılan kongresine partinin üst düzey yetkilileri, il, merkez ilçe ve ilçe teşkilatları ile Alperen Ocaklarından çok sayıda genç katıldı. Oybirliği ile divan başkanı seçilen BBP MKYK Üyesi Ekrem Alpaklı, BBP'nin gücünü milletten aldığını ve sadece Allah'a güvendiğini belirterek, çalışıp milletle buluşmayı sağladıkları taktirde Büyük Birlik hareketinin ilk seçimlerde başarılı olacağını söyledi. Alpaklı, Türkiye'de 7 yıldır ekonomi ve siyasi depremlerin yaşandığını, en dikkat çekici konulardan birinin kurumlar arasındaki mutabakatsızlığın olduğunu, bu anlaşmazlığın ülkeye çok büyük zararlar verdiğini kaydetti. BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadetinin sürecinde 1 milyon oy aldığını belirten Ekrem Alpaklı, BBP'nin sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil bütün Türk İslam dünyasının da umudu olduğunu söyledi. Mili tablonun okunduğu kongrede BBP Balıkesir İl Teşkilatının 3 yıllık tahmini bütçesi 43 bin TL. olarak açıklandı. Bunun 20 bin TL.'sinin genel seçim, 5 bin TL.'sinin basınla ilgili harcamalar, 3 bin lirasının haberleşme ve ulaşım kalemlerinin oluşturacağı, tahmini gelirin de 43 bin TL olarak gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi. Adli görevlilerin gözetiminde gerçekleşen kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde söz alan BBP İl Başkan Adayı Musa Oğcu, delegelerin teveccühü ile seçildikleri halde görevlerini en iyi şekilde yapıp emin adımlarla hizmeti daha ileriye götüreceklerini, yeni yönetim olarak Balıkesir'e güzel hizmetler sunacaklarını söyledi. Daha sonra söz alan BBP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, 18 yaşında Mamak Cezaevi'nde hapis yattığı günleri anlatırken duygulandı. Bu yaş grubundaki Alperen Ocaklı gençlere seslenen Remzi Çayır, "Ben ihtilalları hep kitaplarda okumuştum. Yaşım 18, Mamak Cezaevinde hücrede tek başınayım. Bize merhum Alpaslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini vermemizi istediler, karşılığında serbest bırakacaklarını söylediler. Evet demedim, 13 yıl yattım yine evet demedim. Rahmetli genel başkanım hücrelerde 8 yıl yattı. İdam sehpasında can veren arkadaşlarımız oldu. Bu ülke için bizim kuşak canla başla mücadele etti. Biz siyaseti memleket ve millete hizmet aracı olarak yapıyoruz. Her şeyi tartışırız ama, Allah'ın birliğini ve Peygamberin elçiliğini asla tartışamayız. Büyük Birlik Partisi'ni siyasette tertemiz bir kara benzetiyorum. Neticeyi, sonucu Allah'tan beklemek ve takdiri O'na bırakmak en doğrusu. Büyük Birlik Partisi'ni var eden irade o 1983'te de bütün dünyalık tekliflere hayır diyen iradedir. 1991'de inancımıza uygun olmadığı için terk ettiğimiz yapılara kendi ideologumuzu ortaya koyan bir yapıdır. Bugün reel siyasette, siyasetin icaplarını yerine getiremezseniz başarılı olamazsınız. Önce kendimizi değiştirmekten başlamalıyız. Alışageldiğimiz siyasi bir takım kaprisleri, günlük uğraşları ve telaşları bir tarafa bırakalım. Şu an oynanan orta oyununu da bir kenara bırakalım. Bu davanın temeli adaletli olmaktır" dedi.

  Belediye Başkanlığı döneminde okuduğu şiir yüzünden cezaevinde hapis yatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın o zaman mazlum olarak yanında yer aldıklarını anlatan Remzi Çayır, Erdoğan'ın bugün hükümetin başında mazlum günlerini unutmakla itham etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "Bir şiir okudu diye 3 ay mahpus damında yatarken sen zulme uğradın, sana bu yapılan zulümdür deyip yanında yer aldık. O zaman başbakan değildi bir belediye başkanı olarak görevi bırakmış, hapis yolundaydı. Ama bugün güçlü, ülkenin muktedir başbakanı. Önüne geleni, kendisi gibi düşünmeyeni, hoşuna gitmeyeni yerle bir etmeye artık azmetmiş. Yani dünün mazlumu bugün zulmetmekten kendini alamıyor. Biz dün de adaletin peşindeydik bugün de adalet peşindeyiz, yarın da öyle olacak" dedi.
BBP'nin hazirun cetvelinde kayıtlı olan 93 delegesinden 50'sinin katılımıyla gerçekleşen kongrenin seçim maddesinde divana tek liste sunuldu. Yapılan seçimlerde tüm oyları alan Musa Oğcu il başkanı seçildi. Musa Oğcu'nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Ahmet Fidan, M. Bülend Sağlam, Zekai Çakır, Mehmet Dagan, Murat Ören, İlyas Kozluoğlu, Kadir Yıldız, Muharrem Ayaz, Doğan Kargın, Nuri Göl, Özcan Coşkun, Hayrettin Şahin, İsmail Yılmaz, Zekeria Çakır, Ahmet Dinç ve Tahsin Baydar yer aldılar.

   Kongreye BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır ile birlikte MKYK üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Balıkesir Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Alperen Ocakları Başkanı Süleyman Atak ile partililer katıldı.

28.12.2009

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir BBP 7. Olağan Kongresi Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi