Şifrem?
57 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yeni Perşembe Pazarı Kuruluyor
Karaoğlan mahallesine yeni perşembe pazarı kurulması kararlaştırıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Karaoğlan Mahallesi´ne Perşembe Pazarı´nın kurulması konusunda MHP´li üyeler ile AKP ve CHP´li üyeler uzlaşamadı. MHP Belediye Meclis Üyeleri Karaoğlan Mahallesi´nde pazar kurulmasının doğru olacağını belirtirlerken, AKP ve CHP´li Belediye Meclis Üyeleri bu konuda destek vermediler. Konu yapılan oylama sonucunda 16 kabul oyuna karşılık 15 ret oyuyla kabul edildi.

Belediyenin yapacağı düzenlemeler neticesinde de Perşembe günleri Karaoğlan Mahallesi´nde de 29 tezgahtan oluşan bir pazar yeri mahalleli ve pazarcı esnafının isteği üzerine kurulacak. Yapılan oylama sonucunda ilgili maddede yer alan köylülerin de Salı ve Pazar Pazarı olarak adlandırılan pazarda tezgah açması oy birliği ile kabul edilmiş oldu.

İstek mahalle halkından geldi
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Ok konunun mahalle sakinleri ve pazarcı esnafının istekleriyle kabul edildiğini ifade etti. Ok ayrıca Pazar Pazarı ve Salı Pazarı´nda da yine esnafların isteği doğrultusunda köylülerin de pazarda satış yapmalarına yönelik istek bulunduğunu da belirtti. Ok,"Karaoğlan Mahallesi´nde camiiye yakın yerde teraslı şeklinde iki katlı bir yer var. Sadece oraya, sokak aralarına sarkmayacak bir biçimde sınırlı sayıda pazarcı esnafı o mahallede oturanların ihtiyaçlarını her şekilde karşılayacak şekilde pazar yeri kurulacaktır.

Bu istek bize mahalle sakinleri tarafından iletilmiştir ve pazarcı esnafının da bunun olması yönünde oda başkanlığından olumlu görüş alarak bize başvuru yapmalarının ardından kararlaştırılmıştır. Yine özellikle pazarcı esnafının isteği ile Gümüşçeşme Mahallesi´ndeki Salı Pazarı, Pazar Pazarı diye tabir edilen yerde Cumhuriyet İlköğretim Okulu kısmına bakan Pazarcı Esnafının ısrarlı isteği ile oraya köylülerin gelmesi, yine köylülerimizin de pazarda mallarını satamamaktan şikayetleri var. Bu istekler göz önünde bulundurularak önümüzdeki günlerde oraya da köylülerimizin girmesine imkan sağlayacak düzenlemeleri, çalışmaları yapıyoruz."diye konuştu.

Bir çok sıkıntıyı beraberinde getirecektir
AKP Grup Başkan Vekili İlyas Kapısız ise Karaoğlan Mahallesi´nde kurulacak Pazar Yeri´nin Semt Pazarları Yönetmeliğine uygun olmayacağını belirterek buna karşı olduklarını söyledi. Kapısız pazar kurulacak alanın çok dar olmasının da asayiş ve yangın gibi konularda sıkıntılar doğurabileceğini belirterek konuya destek vermeyeceklerini ifade etti. Kapısız,"Biz prensip olarak AKP grubu olarak pazarların mahalle ve sokak aralarında olmasını tasvip etmiyoruz.

Çünkü buralarda kurulacak pazarlar oradaki yoğunluğu arttırıyor. Karaoğlan Mahallesi´nde bahsettiğiniz alan çok dar bir alan. Orada belki 30 veya 50 kişilik bir pazar kurulabilir. Bu önümüzdeki günlerde belediyeye yine başvurular artarak yapılacak ve pazar sokak aralarına kadar yayılacak. Bilindiği gibi bu bölgede daha önceden de pazar yeri vardı. Buradaki pazar sokak aralarındaki pazarların kaldırılması ilkesi gereği başka bir bölgeye taşınmış ve yeni bir pazar yeri kurulmuştu.

Evet biraz uzak bir pazar yeri olabilir ama Karaoğlan Mahallesine sokak arasında mahalle arasında pazar kurulması gerek asayiş yönünden, gerek yangın yönünden, gerek mahalle içindeki kişilerin rahatsız edilmesi yönünden bir takım şikayetleri de beraberinde getireceği düşüncesindeyiz. Bu sebeple bu görüşe karşıyız. Çünkü çağdaş belediyecilik anlayışına karşıdır.

Balıkesir´de yeni bir pazar yerinin yapılmasına da karşıyız. Çünkü Balıkesir´de her gün bir veya iki pazar yeri mevcuttur.Bunun dışında diğer bir konu da köylülerin pazarı gelmesi var. Köylülerin pazarda halden mal satın alıp satanlarla aynı yerde bulunması tabi pazara bir canlılık ve hareket getirebilir. Fakat bu konuda Tarım Bakanlığı´nın pazarlarla ilgili yönetmeliklerinde mal satmalırının bir sıkıntısı var. Çünkü üretici pazarı ile satıcı pazarlarının ayrılması yönünde mevzuatlar var. bu konuda da dikkatinizi çekmek istedim."diye konuştu.

Bizim görüşümüz pazar kurulması yönünde olacaktır
Karşı görüşler sonrasında konu ile ilgili olarak bir daha söz alan Belediye Başkanı İsmail Ok, Karaoğlan Mahallesi sakinleri ve pazarcılardan gelen talep doğrultusunda böyle bir karar aldıklarını belirterek,"Kesinlikle belirlenen alanın dışına mazeret ne olursa olsun tezgahlara izin verilmeyecektir. Buraya yaptığımız ölçümler sonrasında 29 tane tezgahın kurulmasını kararlaştırdık. Burada 30 tane tezgah olmayacaktır.

Burada yer alacak pazarcıları da Perşembe Pazarı´nda tezgah açan pazarcılar arasında çekeceğimiz kura ile belirleyerek kimseye haksızlık yapmayacağız. Orada tezfah açmak için Belediye Zabıtası´na başvuru yapan esnafları ileriki günlerde çağırarak kura çekimini gerçekleştireceğiz. Bizler yönetim olarak daha önce söz verdiğimiz gibi mahallenin, ilgili kişi ve kirilişların görüşünü, isteklerini göz önünde bulundurarak çevreye zarar vermeyecek şekilde pazar kurulmasına karar verdik. Bizlerin de görüşü bu şekildedir. Salı Pazarı´nın kurulduğu alanda ise köylülerin gelmesini özellikle pazarcılar bizden istemiştir."diye konuştu.

09.09.2009

pazar

Yorumlar   Yorum Ekle

nurullah / balıkesir
tepeden inme
daha önce degişen pazar yerini mahalle muhtarının istegi üzere geri getirdiler pazarcı arkadaşlara ökarar alınmıs ondan sonra sordular osatten sonra neeeee söylenir
07.12.2009 23:43:09
Ünal Günsay / Balıkesir
Bravo
Bir ramazan yeri yaptınız köylere kurulan panayır gibi,bi pazar yeri yaptınız pazar demek için şahit lâzım.Parasız link servisi ne münasebet benim verdiğim vergilerle milleti bedava taşıyorsun.Böyle saçmalık olurmu.
29.09.2009 18:03:38
mehmet kanbay / balıkesir
çağdaşlık
balıkesir gelişen çağdaş yüzü olarak gösterilen toki konutları bölgesinde bile doğru dürüst bir pazar yok.hele ulaşım bir tekelde kalmış alternatif toplu ulaşım araçları ne yazıkki konmuyor.bu mu belediyecilik
27.09.2009 22:32:24
hasan yılmaz / balıkesir
Modernleşme hayal
Yine sokak araları pazar yerlerine dönecek. Balıkesir asla modern bir kent havasına bürünemeyecek. Yazık!
13.09.2009 09:23:35
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yeni Perşembe Pazarı Kuruluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi