Şifrem?
146 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Banvit Beyaz Etten Sonra Şimdide Kırmızı Ette Lider Olmayı Hedefliyor
Banvit, Beyaz Etten Sonra Şimdi de Kırmızı Ette Lider Olmayı Hedefliyor


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, Beyaz Et Sektöründe 2008 Yılı Sonu Rakamlarıyla Yüzde 12 Pazar Payıyla Lider Konumda Olduklarını Belirterek, Kırmızı Et Piyasasında Halen Yüzde 1 Olan Pazar Payını 2011'e Kadar Yüzde 2'ye Çıkararak Bu Alanda da Liderliği Hedeflediklerini Söyledi.
 
Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, beyaz et sektöründe 2008 yılı sonu rakamlarıyla yüzde 12 pazar payıyla lider konumda olduklarını belirterek, kırmızı et piyasasında halen yüzde 1 olan pazar payını 2011'e kadar yüzde 2'ye çıkararak bu alanda da liderliği hedeflediklerini söyledi.

Banvit markasının beyaz etle bütünleştiğini kaydeden Görener, "Marka bilinirliliği ve güvenilirliği nedeniyle Banvit ile kırmızı markasını bir süre daha birlikte kullanacağız. Türkiye'de beyaz et sektörünün öncüsü Banvit ismi beyaz et markası olarak yoluna devam ederken, kırmızı ette de giderek kırmızı markasını öne çıkaracağız" diye konuştu. 
 
Bandırma'da şirketin kırmızı et yatırımları hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Ömer Güvener, Banvit'in ilk adımını 2005'te attığı kırmızı et yatırımlarını 2009'da pazara girerek önemli bir aşamaya getirdiğini belirterek, kırmızı et sektöründe de kademeli bir büyüme stratejisi izleyeceklerini söyledi.

Görener, "Banvit'in kırmızı et tesisleri Türkiye'de en büyük yatırım.Bu alandaki iddiamız yeni yatırımlarla artarak sürecek" dedi. 2009 yılıyla birlikte sektöründe 41. yılını kutlayan Banvit'in, kırmızı et satışının 2008'de 30 milyon TL olduğunu ve bugüne kadar 45 milyon dolar yatırım yaptığını söyleyen Ömer Görener, "Beyaz et üretimindeki uzmanlığımızı şimdi bu alana da taşıyoruz" diye konuştu.

Görener, Balıkesir'in Bandırma ilçesi yakınlarında bin dönüm arazi üzerine kurulu olan besi çiftliklerindeki büyük baş hayvan sayısının 20 bine ulaştığını ve bu alanda en yüksek sayıya sahip kuruluş olduklarını ifade ederek, "2011 yılına kadar 50 bin baş sürü oluşturmak istiyoruz.

Bu da yılda 12 bin 500 ton et ve yüzde 2 pazar payına ulaşmak anlamına geliyor" dedi. Banvit'in 2008'de 635 milyon TL ciro gerçekleştirdiklerini söyleyen Görener, 'Banvit Kırmızı' markasıyla ciroda da hissedilir bir artış beklediklerini söyledi. Görener, "Bu yıl grup ciromuzu 750 milyon TL'ye çıkarmak istiyoruz" dedi.

-"İKİ KİLOLUK TAVUK 200 KİLOLUK DANAYI SIRTLAMIŞ DURUMDA"-

Ömer Görener, kırmızı et üretim sürecinde hammadde maliyetlerinin dünya ortalamalarının çok üzerinde olduğuna ve Türkiye'de büyükbaş hayvan üretiminin azaldığına işaret ederek, "Bir anlamda 2 kiloluk tavuk, 200 kiloluk danayı sırtında taşıyor. Bu nedenle dana etinden şimdiye kadar para kazanmadık 2010 sonuna kadar bu böyle devam edecek. 2010'dan sonra kırmızı ette de karlılığı yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Görener, Banvitaş'ı şirketin şemsiye kuruluşu olarak oturtacaklarını ve bunun altına Banvit, Kırmızı, Körpe ve Gözde şirketlerini koyacaklarını söyledi.

-"KIRMIZI ETTE POTANSİYEL YÜKSEK"-

Kırmızı et üretiminin Banvit'in beyaz et üretim süreçleriyle oldukça uyumlu bir yapıda yer aldığını vurgulayan Görener, Türkiye'de halen kırmızı et üretiminin dünya ortalamasına kıyasla çok düşük olduğunu ve pazarda çok sayıda oyuncu olması nedeniyle en fazla pazar payının yüzde 1'i bile aşmadığını, bu nedenle de pazarın büyüme potansiyeli olduğuna dikkat çekti. "Biz de Banvitaş şemsiyesi altında kırmızı ette aşamalı olarak büyüme hedefindeyiz" diyen Görener, şöyle devam etti:

"Gelecek yıllarda Banvit'in toplam cirosunda kırmızı etin cirosunu yüzde 20'ye çıkarmayı planlıyoruz. Çünkü kırmızı et, varolan dağıtım ve pazarlama ağımızla çok iyi örtüşüyor."

-HAYVAN GÜBRESİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ-

Banvit çiftliklerinde yetiştirilen büyük baş hayvanların dışkısıyla ortaya çıkan metan gazından elektrik üreteceklerini, bu konuda 6 milyon Euro'luk yatırım planlandığını belirten Görener, bu kaynağın 5 milyon Euro'luk bölümünün Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan (TSKB) alınması konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Görener, bu yolla 3 megavatlık elektrik elde edeceklerini kaydederek "Bu rakam işletmenin elektrik ihtiyacının 3'te 1'ine denk geliyor. Bu yolla yılda 2 milyon TL'lik tasarruf etmiş olacağız" diye konuştu.

-ÜRÜN SAYISI 90'A ULAŞTI-

Kırmızı etteki ürün çeşitliliğini her geçen gün arttırdıklarını kaydeden Ömer Görener, "Biz tüketicilere kuşbaşı, kıyma, sucuk, sosis, biftek, şiş ve köfte gibi ürünler sunuyoruz. Şu anda kırmızı ette ürün çeşidimiz 90' ulaştı. Piyasa koşullarına ve taleplerine bakarak ürün çeşitlemesine de gideceğiz. Yurtdışındaki danışmanlarımız ve ekibimizle bu alana yönelik çalışmalarımız sürüyor" dedi.

-"RAMAZAN'DA KIRMIZI ET FİYATI DÜŞMEZ"-

Ramazan ayına yönelik tavuk eti ve kırmızı et piyasasıyla ilgili bilgiler veren Görener, "Ramazan'da beyaz et sektöründe üretici firmalar iddialı planlar yapıyorlar. Tavuk eti arzında artış olacağı için tavuk etinde fiyatlarda düşüş beklenebilir. Ancak kırmızı ette fiyat düşüşü beklemiyoruz" dedi. Türkiye'de tarım politikalarından da yakınan Görener, meraların ıslah edilmesi gerektiğini, hayvancılığın sağlıklı gelişimi için bu alanların gerçek mera özelliğine kavuşturulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.(
 

17.08.2009

çiftlik

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Banvit Beyaz Etten Sonra Şimdide Kırmızı Ette Lider Olmayı Hedefliyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi