Şifrem?
123 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Ok:'Asfalt Parasını Almayacağız'
Belediye Başkanı İsmail Ok düzenlediği basın toplantısıyla asfalt parası ve su faturalarındaki sabit ücretle ilgili olarak kesin konuştu, 'Almayacağız'.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Binasında çok sayıda basın mensubunun katıldığı bir toplantıyla konuya açıklık getiren Başkan Ok şunları söyledi:

“Değerli basın mensupları, kıymetli hemşehrilerim;

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazırlanırken, birinci önceliğimizin, halkımızın sıkıntı duyduğu konuların çözüme kavuşturulması olduğunu, halkımızın mutluluğunun ve memnuniyetinin, bizim mutluluğumuz ve memnuniyetimiz olacağını hep söyledik. Ve bu hususta yapacaklarımızı, seçim taahhüdümüz olarak beyannamemize yazdık.

Hepinizin bildiği gibi, tüm Balıkesirli hemşehrilerimizin en çok muzdarip oldukları konu, evlerimizin önünden geçirilen asfalt uygulamalarının karşılığı olarak, bizlerden istenen ve halkımızca “asfalt parası” diye adlandırılan uygulama ile her 2 ayda bir otomatik olarak su makbuzlarına eklenen 5 lira tutarındaki “sorma ver” diye adlandırılan uygulamalar olmuştur.

Biz yerel yönetimde iktidara geldiğimizde, bu hatalı ve yanlış uygulamaları ortadan kaldıracağımıza dair hemşehrilerimize söz verdik. İşte bugün, burada bu hatalı uygulamalara son vereceğimizi müjdelemek için sizleri topladık. Sizlerin aracılığıyla bunu halkımıza duyurmak istedik.

Balıkesir Belediye Meclisi’nin 05.04.2007 tarih ve 89 sayılı kararı ile, 2006 yılında tamamlanarak halkın istifadesine sunulan yollarla ilgili olarak, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86 ila 94 maddeleri gereğince, “Yol harcamalarına katılım payı” alınması kararlaştırılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Bu uygulamalar ile ilgili olarak, göreve başladığımız ilk günden bu yana, hemşehrilerimizden şikayet dilekçeleri almaktayız. Bu yöndeki şikayet dilekçeleri, önceki Belediye Yönetimi zamanında da Belediyemize gönderilmiş, ancak bu gayri yasal ve haksız uygulama inatla devam ettirilmiştir. Yaptığımız incelemeler neticesinde, söz konusu uygulamanın, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86, 89 ve 90. maddelerine aykırı olarak yapıldığını tespit ettik. Yasalara aykırı olarak başlatılan ve sürdürülen bir uygulamaya devam edilmesinin mümkün olmayacağı ortadadır. Bu nedenlerle, önümüzdeki ilk Meclis toplantısında, bu hatalı uygulamanın sona erdirilmesine karar verilecek ve “asfalt parası” alımı son bulacaktır.

Şu ana kadar “asfalt parası” ödemiş olan hemşehrilerimiz ise, belediyece kendilerine tahakkuk ettirilecek olan emlak, çevre ve su paralarının mahsubu suretiyle, yani Belediyeye yatırmış oldukları asfalt paraları karşılığı kadar emlak, çevre vergisi ve su parasını ödememeleri sağlanmak suretiyle, işlemleri sona erdirilecektir.

İkinci olarak, 03 Ağustos 2006 tarih ve 159 sayılı Meclis kararı ile, daha önceki dönemlerde de 0.50 lira olarak uygulanmakta olan aylık sabit gelir parasının 5 kat artırılarak 2.5 lira olarak uygulanmasına karar verilmiştir. Su paraları 2 ayda bir tahakkuk ettirildiğinden, bu oran her su faturasına 5 lira olarak yansıtılmaya başlanmıştır.

Belediyemiz ile su aboneleri arasında aktedilen su abone sözleşmelerinde ise, böyle bir hüküm bulunmamaktadır. Böyle bir uygulamanın başlatılması, ancak su abone sözleşmelerinde karşılıklı varılacak bir anlaşma ile mümkündür. Dolayısıyla, bu uygulama da haksız ve gayri yasal bir uygulamadır.

Bu nedenle, önümüzdeki ilk meclis toplantısında bu hatalı uygulamanın sona erdirilmesine karar verilecek, böylelikle “sorma ver parası” uygulaması da ortadan kaldırılacaktır.
İnanıyorum ki, halkımızı bu kadar yakından ilgilendiren bu haksız ve gayri yasal uygulamaların sona erdirilmesine yönelik Meclis kararları oybirliği ile Meclisimizden geçecektir.

Yeni Belediye yönetim anlayışımızın ilk örneği olacak bu uygulamanın hayata geçirilecek olmasından dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtiyor, her şeyimizle ve tüm gücümüzle, halkımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Borcumuz 226 Milyon TL

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Ok, bir soru üzerine, “Toplam borcumuz 226 milyon 491 bin TL’dir” dedi. Bu bilgileri asla birileriyle polemiğe girmek için açıklamadığı belirten Başkan Ok, “Burada genel olarak Belediye’nin bir fotoğrafını çekiyoruz. Bunları asla birilerine cevap vermek amacıyla söylemiyorum. Belediyenin Sadece iller bankasına 90 milyon TL’nin üzerinde borcumuz var. Toplam borcumuz ise net rakamlarla 226 milyon 491 bin TL’dir” dedi.

Vergileri en alt limitten alacağız

Kendi yönetim anlayışlarının farklı olduğunun altını çizen Başkan Ok, “Belediye’nin gelirlerini arttıracağız diye bu kriz ortamında sosyal belediyecilik anlayışından vazgeçemeyiz” diye konuştu. Başkan Ok, “Özellikle krizin etkisini gösterdiği ve işsizliğin arttığı bir ortamda Belediye’nin gelirlerini arttırmak uğruna vatandaşlarımızın sırtına yüksek vergi borçlarını yükleyemeyiz. Alacağımız tüm vergileri en alt limitten tahsil edeceğiz” dedi.

Bundan Sonraki istikametimiz hizmettir

Göreve gelmeden önce söyledikleri her sözün arkasında olduklarını belirten Başkan Ok, “Artık bundan sonraki istikametimiz hizmettir. Tüm bunları Belediye’nin durumuyla ilgili olarak bir durum analizi olarak ortaya koymak için açıklıyoruz. Artık tüm enerjimizi bulunduğumuz yerden daha iyi yerlere nasıl geleceğimiz üzerine harcayacağız” dedi.

23.04.2009

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Ok:'Asfalt Parasını Almayacağız'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi