Şifrem?
191 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BTO ve KOSGEB'den Sıfır Faizli Kredi Açıklaması
Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın, ekonomik krizle ilgili olarak esnaf ve KOBİ'lere yönelik planladığı, "Sıfır" faizli kredi imkanından yararlanmak isteyen durumları uygun firmaların başvuru için elini çabuk tutması istendi. Balıkesir Ticaret Odası (BTO), sıfır faizli kredinin ciddi anlamda bir "can suyu" niteliğinde olduğunu belirterek tüm üyeleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İSTİHDAM İÇİN ÖNEMLİ
Balıkesir Ticaret Odası (BTO), imalatçı esnaf ve KOBİ'lere yönelik sıfır faizli kredi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. BTO Genel Sekreteri Erdoğan Dur'un KOSGEB Balıkesir Müdürü Erdoğan Yüksel ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, söz konusu kredinin şu ortamda çok iyi bir fırsat olacağı bildirildi. BTO Başkanı Erdoğan Dur, "Başvuruların zamanında yapılması gerekiyor. Sıfır faizli kredi oldukça faydalı bir imkan.

İşletmelerimiz konunun önemini iyi anlamalılar. Krediden yararlanmak isteyen işletmelerin mutlak suretle KOSGEB'in veri tabanına kayıtlı olması gerekiyor. Teminat sıkıntısı yaşayan firmalarımız Kredi Garanti Fonu A.Ş. kurumundan faydalanabilirler.

Maalesef ilimizde böyle bir şirketin varlığından haberdar olan pek kimse yok. Sıfır faizli kredinin istihdama yönelik olması, bu öncelik alması çok önemli bir adım. Yani, şu kadar işçi çalıştıran bir kuruluşa devlet kalkıp da aferin sana deyip ödüllendirmiyor. O bakımdan, KOSGEB'in 9'ün üzerinde istihdamda bulunan işletmelerde kişi başına 2 bin YTL. kredi imkanı sunması çok iyi.

Ülkemiz ekonomisindeki en büyük sıkıntı işsizlik. İşsizliğin çözümü istihdam olduğuna göre, KOSGEB'in sıfır faizli kredi imkanı bu manada çok önemli ve doğru bir sistemdir. İstihdama yönelik '0' faizli krediyi önemli ve olumlu buluyoruz' dedi.

SON BAŞVURU 26 KASIM
KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel de, Balıkesir'de faaliyete başlayalı tam 1 yıl olduğunu, daha önce Bursa'dan hizmet alan Balıkesir'in artık hizmeti kendi yerinde aldığını, Çanakkale'nin de Balıkesir'e bağlandığını söyledi. Sıfır faizli kredinin imalatçı esnaf ve sanatkar ile KOBİ'lere yönelik olduğunu hatırlatan Erdoğan Yüksel, "Bir ile 250 arasında işçi çalıştırıyor olmaları gerekli.

KOSGEB'in veri tabanında kayıtlı olan, 1 Ekim'den itibaren uygulanan Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olmaması yada borcunu yapılandırmış olması gerekiyor. Durumları bu kriterlere uyan imalatçı esnaf ve sanatkarlarımız ile KOBİ'ler sıfır faizli krediyi kullanabilecekler. Daha önce KOSGEB'in imkanlarından yararlanan işletmeler hazırlıklı oldukları için avantaj sağlıyorlar.

Tüm firmalar bu imkanı iyi kullanmalılar" dedi.
KOSGEB yetkilisi, sıfır faizli krediyle ilgili 7 banka ile anlaşma sağladıklarını, diğer bankaların olumsuz dönüş yaptıkları, bunların faiz oranlarını düşürmek istemeyen bankalar olduğunu belirterek, bu durumda faizleri en düşük olan Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB ve Fortisbank ile anlaşma sağladıklarını kaydetti.

KOSGEB'in "0" faizli istihdam endeksli cansuyu kredisi desteği ile 10 bine yakın İmalatçı Esnaf ve Sanatkar ile KOBİ'lerin yararlandırılması planlanan programda, kredi kullanımının 350 milyon YTL'lik kaynakla sınırlı olacağı bildirildi. Bu programdan yararlanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lerin kredi taleplerinin başvuru sırasına göre değerlendirileceği, bu sebeple KOSGEB merkez müdürlükleri ile irtibata geçilip başvuruların ivedilikle yapılması gerektiği, kredi destek başvurularının 26 Kasım 2008 Çarşamba günü mesai saati başlangıcı itibariyle, anlaşma yapılan banka şubelerinden herhangi birine yapılabileceği bildirildi.

İŞLETME BAŞINA KREDİ ÜST LİMİTİ
İmalatçi Esnaf ve Sanatkar ile Mikro Ölçekli KOBİ (üst limit) 2008 Ekim ayı sonu itibari ile çalışan sayısı 1-9 arasında olanlar 25 bin YTL, İmalatçı Kadın Esnaf ve Sanatkar (üst limit) 2008 Ekim ayı sonu itibari ile çalışan sayısı 1-9 arasında olanlar 30 bin YTL, Küçük ve Orta Ölçekli İşletme KOBİ (üst limit) 2008 Ekim ayı sonu itibari ile çalışan sayısı 10-250 arasında olanlar 100 bin YTL şeklinde olacak.

KOBİ'lerde 9'un üzerinde çalışanı olanlara, bu sayının üzerindeki çalışan başına 2 bin YTL artı olmak üzere üst limit 100 bin YTL olarak uygulanacak. Çalışan başına artı 2 bin YTL'nin 25 bin YTL'lik limitin üzerine ekleneceği belirtildi. Örneğin, 20 çalışanı olan bir KOBİ işletmesi, 25 bin YTL'lik kredi tabanının üzerine, 11 artı çalışan hesabıyla 22 bin YTL daha kullanacak, toplam kullanacağı kredi üst limiti 47 bin YTL olacak.

35 çalışanı olan bir KOBİ İşletmesi, 25 bin YTL'lik kredi tabanının üzerine, 26 artı çalışanı hesabıyla 52 bin YTL daha kullanacak, toplam kullanacağı kredi üst limiti 77 bin YTL olacak. 47 çalışandan fazla istihdamı olan küçük ve orta ölçekli işletmeler ise üst limit olan 100 bin YTL krediyi kullanabilecekler. Kredi vadesi ise ilk 3 ayı ödemesiz, kalanı aylık eşit taksitler halinde ödenmek üzere toplam 12 ay olarak belirlendi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
"İmalatçı Esnaf ve Sanatkar ile KOBİ'lere Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği" programından yararlanmak isteyenlerin, imalat sanayinde faaliyet göstermesi, 250'den az çalışanı olması ve yıllık net satış hasılatı yada mali bilançosu 25 milyon YTL'yi aşmaması, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması, KOSGEB'e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi ve YDTF (Yararlanıcı Durum Tespit Formunun) onaylanmış olması gerekmektedir.

Ayrıca, İmalatçı Esnaf ve Sanatkar için Esnaf ve Sanatkar Sicil Belgesine sahip olması gerekiyor. Bundan başka, vergi dairesine ve sosyal güvenlik kurumuna vergi borcu bulunmaması yada borcun yapılandırılmış olması ve TESK onaylı kapasite raporu olması gerekiyor. KOSGEB İmalatçı Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek programı kapsamında destek alan işletmelerin bu programdan yararlanamayacakları hatırlatıldı.

Kredi desteğinin bölgelere göre kontenjanı ise şöyle;
'Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi yüzde 20, Diğer Kalkınmada Öncelikli Yörelere yüzde 20, Normal Yöre ve Gelişmiş Yörelere yüzde 60 oranında bölgesel kontenjan ayrıldığı bildirildi.

KOSGEB yetkilisi Erdoğan Yüksel, Balıkesir'de, merkez bin 700, Çanakkale'den 500 olmak üzere toplam 2 bin 200 kayıtlı işletmenin bulunduğunu, aktif olan işletme sayısının ise daha az olduğunu belirtti. KOSGEB Balıkesir Merkez Müdürlüğü Anafartalar Caddesi, Özel İdare İşhanı'nda faaliyet gösteriyor.

21.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BTO ve KOSGEB'den Sıfır Faizli Kredi Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi