Şifrem?
424 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Belediyesi'nin Bütçesi 110 Milyon Ytl
Balıkesir Belediye Meclisi, 2009 yılı Belediye Bütçe görüşmeleri tamamlandı. Sabri Uğur'un başkanlığında toplanan mecliste her bir kalem için ayrı ayrı yapılan oylamaların neticesinde 110 milyon YTL. olarak belirlenen tahmini bütçe oy çokluğu ile kabul edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Bütçenin gerçekleş oranının 103 milyon YTL. olduğu, İller Bankası'ndan alacaklı olunan 7 milyon YTL. ile bu açığın kapanarak bütçenin denkleşmiş olacağı kaydedildi.

"GERÇEKÇİ BÜTÇE YAPIYORUZ"

Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir Belediyesi olarak gerçekçi bütçe yaptıklarını belirtirken, bütçe performansı açısından Türkiye'de ilk üç belediye içerisinde yer aldığını söyledi. Dün akşam yapılan ve geç saatlere kadar süren meclis toplantısının tek gündem maddesi, 2009 Yılı Belediye Bütçesi oldu. Mecliste konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur, günümüzde artık tüm belediyelerin bütçelerini, 'analitik bütçe' yöntemiyle yaptıklarını kaydetti.

Başkan Uğur, "Türkiye'de tüm belediyeler, analitik bütçe denilen, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı tarafından benimsenmiş hesap planı çerçevesinde bütçelerini hazırlıyorlar. Bunun anlamı şu, tüm belediyelerin bütçelerini birbiriyle karşılaştırma imkanı sağlıyor. Önceden her kurum istediği bütçe yöntemini kullanabiliyordu. Türkiye'de yapmış olduğu bütçe açısından, en yüksek anlamda, kesin hesapla ulaşan ilk üç belediyeden biriyiz. Bu, bakanlık ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kayıtlarında mevcut. Ve, bakanlık yetkililerinin bize söylediklerinden anlıyoruz. Bu da gerçekçi bütçe yaptığımızı gösterir" dedi.

BÜTÇE 110 MİLYON YTL.

Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde, Balıkesir Belediyesi'nin 2009 yılı bütçesi 110 Milyon YTL. olarak kabul edildi. Bütçede 103 Milyon YTL gelir beklenirken 7 Milyon YTL. de borçlanılacağı, İller Bankası'ndan alacaklı olunan 7 milyon YTL. de ilave edildiğinde bütçenin denkleşeceği bildirildi. 2009 yılı bütçesinde en büyük harcama kalemini 34 milyon YTL. ile Fen İşleri Müdürlüğü oluştururken ikinci büyük harcama kalemi ise 15 milyon 24 bin YTL. ile Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün oldu.

Balıkesir Belediyesi'nin Müdürlük harcamaları çerçevesinde 2009 yılı bütçesinde yer alan diğer harcama kalemleri ise şöyle; "Özel Kalem Müdürlüğü 775 bin YTL., İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü 4 milyon 263 bin YTL., Sağlık İşleri Müdürlüğü 1 milyon 91 bin YTL., Bilgi İşlem Müdürlüğü 1 milyon 265 bin YTL., Hukuk İşleri Müdürlüğü 376 bin YTL., Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 1 milyon 508 bin YTL., Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 6 milyon 563 bin YTL., Destek Hizmetleri Müdürlüğü 5 milyon 608 bin YTL., İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2 milyon 488 bin YTL., İşletme ve İştirakler Müdürlüğü 4 milyon 646 bin YTL., İtfaiye Müdürlüğü 1 milyon 752 bin YTL., Park ve Bahçeler Müdürlüğü 9 milyon 431 bin YTL., Strateji Geliştirme Müdürlüğü 130 bin YTL., Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü 4 milyon 895 bin YTL., Temizlik İşleri Müdürlüğü, 11 milyon 216 bin YTL., Veteriner İşleri Müdürlüğü 237 bin YTL., Yapı Kontrol Müdürlüğü 465 bin YTL., Yazı İşleri Müdürlüğü 835 bin YTL., Zabıta Müdürlüğü 2 milyon 826 bin YTL."

Belediye Meclis toplantısında söz alan muhalefet parti üyelerinin sorularına da cevap veren Başkan Sabri Uğur, bir süre önce gerçekleşen ihale operasyonuyla ilgili soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan tüm personel hakkında idari soruşturma açıldığını, konunun tüm yönleriyle soruşturulduğunu söyledi.

Başkan Uğur, Karatepe mevkiindeki projenin kendi imkanları içinde parselasyon yapılacağını, burada vatandaşlara bir şey ödetmenin söz konusu olmadığını, geri ödemenin belediye tarafından yapılacağını belirtti. Daha önce bütçe üzerinde söz isteyen CHP'li İsmail Dönmez, halka iyi hesap verilmesi gerektiğini söyledi. Dönmez, "Hesap vermeyenin hesap sormaya da hakkı yoktur. 5 yılın hesabını vermeliyiz ki, gelecekte biz de hesap sorabilelim. İyi niyet ve sevgi çok önemli. Bütçenin İller Bankası'ndan gelecek 7 milyon YTL. ile denk olacağı açıklandı. O halde, bu 110 milyon YTL.'lik bütçe 7 milyon YTL. açık vermiştir, yani gerçekleşen bütçe 103 milyon YTL. demektir. Belediyemizin gayri menkul satışlarından elde edilen gelirlerin açıklaması bütçede belirtilmemiş" dedi.

CHP Grup Başkanı İsmail Dönmez'e cevap veren Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Meclisler kendi sorumluluk alanlarında bölgeyle ilgili ne düşüncesi varsa bunu hayata geçirme yetki ve sorumluluğuna sahip olmalıdırlar. Ama, maalesef böyle bir konu yok. Konuyu gündeme alma yetkimiz yok. Yetki, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Tüm dünyayı saran ekonomik kriz umuyoruz ki daha da derinleşmeden biter. Ancak, etkilenmemek de mümkün değil. Bütçe Gerçekleşmesi yaklaşık yüzde 95'lerde oldu. Gayrimenkul sattık, ama, aldıklarımız da oldu. Organize Sanayi Bölgesi'ne giden Batı Çevre Yolu, 15 km. İstimlakının tamamı belediyemizce yapıldı. 2. etap istimlakın tamamı da belediyemizce yapılacak. Et Balık Kurumu'nun arkasında kalan 80 bin dönümlük alan 200 bin dönüm olacak" dedi.

CHP'li İsmail Dönmez, mecliste söz alan ve uzun bir konuşma yapan BBP'li Bülend Sağlam'a tepki gösterdi. Dönmez, "Biz mecliste dilimize hep sahip olmaya çalıştık. Burada bütçe dışı bir konuşma yapılmasını uygun görmüyoruz" dedi.

CHP'li 3 üyenin mazeretleri sebebiyle katılmadığı Belediye Meclisi'nde her bir kalemi için gizli oyla tek tek oylanan toplam 110 milyon YTL.'lik 2009 yılı bütçesi CHP Grubu'nun 7 üyesinin ret oyuna karşılık 21 AK Parti ve 1 BBP'li üye olmak üzere 22 üyenin evet oyu kullanması sonucu oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Sabri Uğur, toplantıya katılan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

15.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Belediyesi'nin Bütçesi 110 Milyon Ytl

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi