Şifrem?
151 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Musluklardan Su Yerine Çamur Akıyor
Bigadiç Altınlar köyü sakinlerinin, yıllardır çamurlu şebeke suyu kullandıkları öne sürüldü. Köyü ilk defa ziyaret eden yeni Kaymakam gördükleri karşısında şaşırarak, 'Olmaz böyle şey' diye tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Bigadiç'e bağlı Altınlar köyünde yaşayan vatandaşların evlerindeki çeşmelerden 12 yıldır çamurlu su aktığı iddia edildi. İlçede kısa bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Süleyman Yıldırım'ın köyleri ziyareti sırasında ortaya çıkan çamurlu su olayı, duyanları hayrete düşürdü. Beraberinde İlçe Jandarma Komutanı ve diğer mülki amirler olduğu halde köy ziyaretlerine çıkan Kaymakam Yıldırım, Altınlar köyünde vatandaşlarla sohbet etti.

Köy meydanındaki toplantıda vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını soran Kaymakam Süleyman Yıldırım, Altınlar köyünde yıllardır yaşanan su meselesini öğrenince şaşırdı. Köylüler, bir dereden gelen suyu şebeke suyu olarak kullandıklarını, bu derenin içine domuz leşleri ile daha birçok pisliğin karıştığını, evlerine verilen şebekeye bu suyun verildiğini, musluklardan her gün su yerine çamur aktığını, çaresiz kaldıklarını öne sürdü. Köy muhtarının köyün sorunları ile ilgilenmemesinden şikayet eden köylüler, Kaymakam Süleyman Yıldırım'dan bir an önce su sorununa çare bulmasını istedi.

Altınlar köyünde musluklarından akan çamurlu suyu içip yemeklerinde ve çamaşırlarında kullanmak zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, söz konusu şebeke suları için, içilemez ve kullanılamaz raporu verildiğini ancak başka çarelerinin de olmadığını belirtti. Kullanmak zorunda kaldıkları suyla ilgili ellerinden bir şey gelmeyen Altınlar köylüleri, başka yerden taşıma su bulamadıkları zaman çamurlu pis suyu yemeklerinde kullanıp susayınca da içtiklerini söyledi.

"MUHTAR VE AZALAR TEMİZ SU KULLANIYOR"

Altınlar köyünde çamurlu ve pis kokulu suyu kullanmak zorunda bırakılan köylüler, muhtar ve 3 azasının köy içindeki temiz su akan çeşmeleri kestirip buradaki temiz suları kendi evlerine bağlattıklarını ileri sürdü. Altınlar köyündeki su sorunuyla ilgili muhtar ve azalarını da suçlayan bir vatandaş ise, "Bu su içilmez diye rapor var. İçinde domuz ölüsünden değişik canlılara kadar her şey var depoda. Su, köyümüze yaya olarak 1,5-2 saat mesafedeki Kır Deresi'nden geliyor. İçilmez raporu Ankara'dan alındı,
sonra da bu su kullanılmaz diye rapor geldi. Çeşmelerden şu anda başka su akıyor, içilmez raporu olan su evlere veriliyor. Kullanan kullanıyor. Dışarıda Devlet Su İşleri'nin getirmiş olduğu suyumuz var. Su saatine bağlandı evlere alındı, muhtar bağlattı. Çamur halinde akıyor, çok pis kokuyor. Vatandaş bunun parasını ödüyor, 1,5 lira metreküpü, şehirlerde bile bu kadar değildir. İçilmez haldeki suyu parayla alıyoruz.

Yaz aylarında temiz su akan çeşmeleri muhtar ve azalar kestiler. Muhtar ve azalar kendi evlerine aldılar suyu. Çamaşır makinelerindeki çamaşırlar simsiyah çıkıyor. Tekrar elle yıkanıp temizleniyor. Köyün çeşmelerindeki temiz su akan çeşmeleri muhtar söktürdü. Amaçları tarladan gelen pis suyu vatandaşa içirip para kazanmak" iddialarında bulundu.

Köylü kadınlar da, "Sularımız çok pis, çamur akıyor. Mecbur kullanıyoruz, hem biz hem hayvanlarımız. Yapacak bir şeyimiz yok. Çeşmelerimizden suların temiz akmasını istiyoruz. Çeşmelerdeki suları yemeklerde, çamaşırlarda kullanıyoruz. Evdeki çeşmelere saat taktılar ama simsiyah akıyor. Mümkün olduğunca içmiyoruz, başka yerlerden içmek için su getirmeye çalışıyoruz" diyerek yaşadıkları zorluğu anlattı.

Köylülerle sohbet ederken öğrendiği su meselesi karşısında hayrete düşen Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, soruna derhal el koyacağını söyledi. İlk defa ziyaret ettiği köyde karşılaştığı bu sorun karşısında şaşıran Kaymakam Yıldırım, köydeki suyun mutlaka temizlenmesi gerektiğini, bunun için de en kısa zamanda arıtma tesisi kurulmasına çalışacaklarını belirterek, köylülere içlerinin rahat olmasını ancak mümkün olduğunca bu pis suyu içmemelerini söyledi. Daha sonra köy camisini gezen Yıldırım, imamı dinledikten sonra caminin kapı ve pencerelerini de yeniletme sözü verdi.

11.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Musluklardan Su Yerine Çamur Akıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi