Şifrem?
105 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Sanayi Odası Ödül Töreni
Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) geleneksel ödül töreni yarın yapılacak. BSO'nun geleneksel ödül töreninin bu yılki konuğu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek olacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

GELİR VERGİSİ'NDE YIRCALI
Gelir Vergisi'nde BSO üyesi veya odanın üyesi olan kuruluşların yönetiminde görev alanlar içerisinden merkez ve ilçelerde 2008 Gelir Vergisi ödüllendirme esaslarına göre, 180 bin YTL. ve üzerinde vergi ödeyenler altın madalya, 120 bin ile 179.999 YTL. arasında vergi ödeyenler gümüş ve 72 bin ile 119.999 YTL. arasında vergi ödeyenlerin ise bronz madalya ve belge ile ödüllendirilmesi kararlaştırıldı.

BSO, üyelerin Balıkesir Vergi Dairelerine bağlı mükellefler olması gerektiğini, ayrıca, üyelerin 2008 yılı içindeki bugüne kadar olan ödemelerini gerçekleştirmiş olmaları şartının arandığını bildirdi. Buna göre, 2007 yılı için en yüksek Gelir Vergisi ödeyenlerden il merkezinde A. Rona Yırcalı altın madalyanın sahibi olurken, Mevlüt Yolcu ve Recep Yormaz gümüş, Yalçın Aksoy, Hüseyin Salı, A. Memduh Yolcu ve Yakup Bozkurt bronz madalyaya hak kazandı.

Bandırma'da Yahya Kemal Gencer altın, Osman Bor, Ali Bor ve Ahmet Gencer gümüş, Ferdi Kapçak bronz madalya alırken, Burhaniye'de Necdet Uysal altın, Gönen'de M.Davut Kavuzoğlu gümüş madalyanın sahibi oldu.

KURUMLAR VERGİSİ'NDE BANVİT VE BEST2008
Kurumlar Vergisiyle ilgili olarak da, 4 milyon YTL. ve üzerinde vergi ödeyenler altın madalya, 1 milyon - 3 milyon 999 bin 999 YTL. arasında vergi ödeyenler gümüş, 400 bin - 999 bin 999 YTL. arasında vergi ödeyenler bronz madalya ve belge ile ödüllendirilecek.

BSO yönetim kurulunun aldığı karar göre, üyelerin Balıkesir Vergi Dairelerine bağlı mükellef olması, ayrıca, 2008 yılı içindeki bugüne kadar olan ödemelerini de gerçekleştirmiş olmaları gerekiyor. Buna göre, 2007 yılı için en yüksek Kurumlar Vergisi ödeyenlerden altın madalyanın sahibi Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. ve Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. oldular.

Hidrojen Peroksit San. Tic. A.Ş., İşbir Sentetik Dokuma San. A.Ş., Mauri Maya San. A.Ş. ve Arı Rafine Yağ San. A.Ş. gümüş madalya, Paksan Makine San. ve Tic. A.Ş., Turyağ Gıda San. ve Tic. A.Ş., Tellioğlu Yem Gıda Entegre Tesisleri San. ve Tic. A.Ş., Yarış Kabin San. ve Tic. A.Ş., Yavaşçalar Av Spor Mlz. San. ve Tic. A.Ş., Kula Yağ ve Emek Yem San.Tic. A.Ş., Yemmak Makine San. ve Tic. A.Ş., Şayakçı Bilecik Mermer İşl. San.Tic.A.Ş. ise bronz madalyaya hak kazandılar.

İHRACAT
BSO'nun, 2008 yılı ihracatta ödüllendirme esaslarına göre ise, 50 milyon Dolar ve üzerinde ihracat yapan üyeler altın madalya, 20 milyon - 49 milyon 999 bin 999 Dolar arasında ihracat yapan üyeler gümüş madalya, 5 milyon - 19 milyon 999 bin 999 Dolar arasında ihracat yapan üyeler de bronz madalya ve belge ile ödüllendirilecek.

Üyelerin ihracatlarını gümrük müdürlüklerinden ve bankalardan alacakları belgeler ile BSO'ya bildirmeleri zorunluluğu var. Buna görde, 2007 yılı içinde yüksek derecede ihracat yapan BSO üyelerinden Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri (BEST) A.Ş. ile İşbir Sentetik Dokuma San.A.Ş. ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikası İşletme Müdürlüğü altın madalyanın sahibi oldular.

Assan Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile Kocaman Balıkçılık İhr. ve İth. Tic. Ltd.Şti. gümüş madalya, Kermes Tarım Ür. San. ve Dış Tic.Ltd.Şti., Yersa Sentetik Dokuma San.A.Ş., Kalemaden Endüstriyel Hammadeler San. ve Tic. A.Ş., Simtek İth.İhr. San. ve Tic.Ltd.Şti., Banvit Bandırma Vitaminli Yem San.A.Ş., Turyağ Gıda San. ve Tic. A.Ş., Burcu Gıda Konservecilik San. ve Tic. A.Ş. ile Deneks Gıda San. ve Dış Tic. A.Ş. bronz madalyaya hak kazandılar.

CİROLARI İLE TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI
BSO üyesi olan, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü (Susurluk), İpragaz A. Ş. (Balıkesir), Akçansa Çimento San.ve Tic. A.Ş. (Edremit), Banvit Bandırma Vitaminli Yem San.A.Ş. (Bandırma), Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Ve Tic. A.Ş. (Balıkesir), Starwood Orman Ürünleri Sanayi A.Ş. (Balıkesir), Set Çimento San. ve Tic. A.Ş.(Balıkesir), Yörsan Gıda Mamulleri San. Ve Tic. A.Ş. (Susurluk), Bagfaş Bandırma Gübre Fab.A.Ş. (Bandırma), Tamek Gıda ve Konsantre San.A.Ş. (Manyas), Şeker Piliç ve Yem San.A.Ş. (Bandırma), Set Beton Mad.San. ve Tic. A.Ş. (Balıkesir),Yudum Gıda Sanayi veTicaret A.Ş. (Ayvalık), Tukaş Gıda San. Ve Tic. A.Ş. (Manyas), Mar Tüketim Maddeleri İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş. (Balıkesir), Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (Balıkesir), İşbir Sentetik Dokuma San.A.Ş. (Balıkesir), Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş.(Gönen), Çimbeton Hazırbeton Ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş , (Burhaniye), Arı Rafine ve Yağ San.A.Ş. (Balıkesir), Turyağ Gıda Yağ San.ve Tic. A.Ş.(Balıkesir), Lafarge Beton . A.Ş (Bandırma),Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammad. San. ve Tic. A.Ş (Bandırma) isimli şirketler 2007 yılında elde ettikleri ciroları ile Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldı. Bundan başka, Assan Gıda San. ve Tic. A. Ş. (Susurluk), Kalemaden Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic.A.Ş. (Balıkesir), Ticaret ve Sanayi Kontuarı T.A.Ş. (Ayvalık), Kula Yağ ve Emek Yem San. Tic. A.Ş. (Balıkesir), Bupiliç Entegre Gıda San. Tic. A.Ş.(Bandırma), A.B. Gıda San. ve Tic.A.Ş. (Bandırdma), Tellioğlu Yem-Gıda Entegre Tesis. San. ve Tic. A.Ş. (Balıkesir), Teksüt Süt Mamulleri San. Ve Tic. A.Ş. (Gönen), Yarış Kabin San. ve Tic. A.Ş.(Balıkesir) ile Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş.(Bandırma) isimli şirketler de yine 2007 ciroları ile Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldı.

Yukarıda belirtilen Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, ihracat ve cirolarıyla Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alan BSO üyeleri ile üye kurum ve şirketlere ödülleri, yarın Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılacağı törenle verilecek.

05.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Sanayi Odası Ödül Töreni

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi