Şifrem?
66 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bandırma Belediyesi'nin İhalesi İptal Oldu
Bandırma Belediyesi tarafından otogar alanının üst kullanım hakkı, alışveriş merkezi ve belediyeye yapılacak olan projelerle ilgili açtığı ihale katılım olmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Bandırma Belediyesi'nin yapılacak alışveriş merkezi için otogar alanının üst kullanım hakkı, eski otogar alanına yapılacak projelerle, belediye hizmet binası, yeni otobüs terminali, tır parkı, oto galericiler sitesi ve katlı otopark yapılmasıyla ilgili açtığı ihale ikinci defa hiçbir firmanın katılmaması sebebiyle yapılamadı. İhaleye katılımın olmamasının ardından basın toplantısı yapan Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın, toplam maliyeti 35 milyon doları bulacak olan projelerin Bandırma'nın geleceği olacağını belirterek, projelerin hayata geçirilmesini önlemek isteyenlerin bilinçli bir şekilde Bandırma'ya zarar verdiğini söyledi. İhale sürecininin artık sona erdiğini belirten ancak ilerleyen zamanlarda firmalardan talep geldiği takdirde yeniden ihale açılabileceğini kaydeden Başkan Eraydın şöyle konuştu:

   "Bandırma Belediyesi'nin 29 yıllık üst kullanım haklı alışveriş merkezi birinci ihalesi, kamuoyuna duyurduğumuz gibi ihaleyi alan yatırımcı kuruluşun evraklarında ve şartnamedeki noksanlıklarından dolayı iptal edilmişti. Bunun üzerine, Bandırma'nın gelecekte çehresini değiştirecek, bir çok hizmet projesini içinde barındıran, büyük projenin hayata geçirilmesi için ikinci ihale hazırlıkları yapıldı. 28 Mayıs'ta yapılan ihaleye, şartname aldıkları halde hiçbir yatırımcı kuruluş katılmadı. İhale Kanunu gereği 4 Haziran'a ertelenen ihaleye yine katılan yatırımcı kuruluş olmadığından ihaleler gerçekleştirilemedi.

   Ancak bu konu ile ilgili, partililere, gazetelere, ihaleye girmek isteyen yatırımcı kuruluşlara mektuplar gönderenler, ihaleye girmek isteyen yatırımcı kuruluşlara doğru olmayan, asılsız, mesnetsiz, yalan yanlış bilgiler vererek yatırımcı kuruluşların aklını karıştırıp, güvensizlik ortamı meydana getirerek, yatırımcı kuruluşları ikileme düşürmüşlerdir. Bandırma'nın geleceği olan bu projelerin hayata geçirilmesi için ahlak dışı hareketleri sergileyenler, bilinçli bir şekilde Bandırma'ya ve Bandırmalılara zarar vermektedirler. Gelecek günler bu ahlaksız hareketleri yapanları su yüzüne çıkartacaktır. Bandırma'nın geleceğini karartmak isteyenleri halkımız iyi tanıyacaktır.

   Bütün bu olumsuzluklara rağmen Bandırma Belediyesi, Bandırma'nın önünü kesmek, yapılanları baltalamak isteyen menfaatçi gruplara teslim olmayacaktır. Bu projelerin gerçekleşmesi, hayata geçirilmesi için vargücümüzle çalışarak, bütün engelleri aşarak bu önemli yatırımları mutlaka Bandırma'ya kazandıracağız"

   Belediye Başkanı Recep Eraydın, CHP Bandırma İlçe Başkanı'nın Ömer Lüftü Kayalar'ın ihaleyle ilgili kendilerine bir ihbar mektubu ulaştığını ve mektubun Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiklerini açıklamasıyla ilgili de konuşarak, söz konusu mektubu gönderenin isminin CHP yönetimi tarafından açıklanması gerektiğini söyledi.

   Asılsız ve yalan ihbarların yer aldığı mektupları partilere ve firmalara göndererek ihale sürecini olumsuz etkileyen, Bandırma'nın önünü kesen kişilerin açığa çıkması gerektiğini savunan Eraydın, "Eğer gönderilen mektup imzasızsa her gönderilen imzasız mektup neden ciddiye alınıyor?

   Eğer altında imza varsa bunun açıklanması gerekir. Bandırma'nın önünü kesmek isteyenler kimler herkes öğrensin. Daha önce 3 firma ihale dosyası almıştı. Bizde belediyemize bir firmadan gelen talep üzerine ihale açtık. Ancak bu kadar büyük yatırım yapacak olan firmalar, gittikleri yerde güven ortamı ararlar, tedirginlik, belirsizlik istemezler. Bu projeler Bandırma'nın menfaatineydi ancak Bandırmalıların bundan yararlanması istemediler, Bandırma'ya yatırımın önünü kestiler. Bu işten 400 kişi de ekmek yiyecekti. Bu kadar harcanan emeklere yazık oldu" dedi.

04.06.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bandırma Belediyesi'nin İhalesi İptal Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi