Şifrem?
76 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Karen Mühendislik Makine İmalatına Başladı
Amaçlarının ürünlerin mühendislik çalışmaları sayesinde daha kısa zamanda ve daha uygun maliyette yapılması olduğunu belirten Karen Mühendislik'in kurucusu İlker Karanfil, mühendisliği ön plana çıkarmak istediklerini belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Karen Mühendislik, henüz 10 ay önce kurulmuş çok yeni bir firma. Tarım makineleri üreten firma tamamen 3 boyutlu projelere dayalı üretim yapıyor. Zaten firma sahibi İlker Karanfil de genç bir makine mühendisi. 2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni bitirip Balıkesir Üniversitesi’nde yüksek lisansa başlayan İlker Bey, yaklaşık 4-5 yıldır üzerinde çalıştığı ve ilgilendiği projeleri imalat aşamasına getirmesi gerektiğini düşünerek daha önceden çeşitli firmalar için gerçekleştirdiği imalatı şimdi kendi firmasında hayata geçiriyor. 2007 yılının Haziran ayında kurulan Karen Mühendislik ileriye yönelik pek çok yeni projeyle makine imalatlarını sürdürüyor.

ASIL AMACIMIZ TARIM MAKİNELERİ ÜRETMEK

   Asıl kuruluş amaçlarının tarım makinesi üretmek olduğunu söyleyen İlker Karanfil, “Pek çok yerde yem tesisleri kurduk. Özellikle katı gübre sıyırıcısı bizim çok önem verdiğimiz bir makine. Amacımız öncelikle bu makinenin bilinirliğini ve işlevselliğini artırmak” dedi. Pek çok farklı alanda ve farklı firmalarda yaptıkları çalışmaları artık kendi atölyelerinde yapma isteğiyle imalata yönelerek Karen Mühendislik’i kurduklarını belirten ve aynı zamanda danışmanlık desteği verdikleri fabrikalar olduğunu söyleyen Karanfil, “Fabrikaların istekleri doğrultusunda farklı makine imalatlarımız oluyor. Fabrikalar bizden istiyor, bizler de projelendirip imal ediyoruz” dedi. Sipariş üzerine özel makine de yaptıklarını vurgulayan Karanfil, ürünleri 3 boyutlu programlarda modelledikten sonra analizini gerçekleştirdiklerini ve sonrasında üretime geçtiklerini söyledi.

ARTIK MÜHENDİSLİK ÖN PLANDA

   Firmaların büyük bir hızla geliştiğini ve teknolojiye çok daha fazla ihtiyaç duyduklarını söyleyen Karanfil, “Firmaların bu tür açıklarını kapatmaya çalışıyoruz. Artık mühendislik daha fazla ön plana çıkmaya başladı, projelendirme önem kazandı. Usta çırak ilişkisini bozmak demeyelim buna ama mühendisliği daha fazla ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi.

   İlker Karanfil özel makine üretimi yaptıklarını çünkü her yerin otomasyona ve mekanik düzene geçtiğini söyleyerek özel makinelere duyulan ihtiyacın arttığını ve bunu sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Özel üretimlerin çok daha fazla zamanlarını aldığını söyleyen Karanfil, “Özel makinelerin projelendirilmesi biraz uzun sürüyor. Sonrası da zaman alan bir çalışma gerektiriyor” dedi.

TANITIMIN ÜZERİNDE DURULMASI GEREKİYOR

   Daha önce reklam ve pazarlama çalışması yapmadıklarını belirten Karanfil, buna ihtiyaç duymaya başladıklarını düşündükleri sırada Balnet’le tanıştıklarını söyledi. Henüz çok yeni oldukları için her şeyi tek başına kontrol etmesi gerektiğini belirten Karanfil, bunun çok yorucu olduğunu, tanıtımın mutlaka üzerinde durularak yapılması gereken bir iş olduğunu ancak kendisinin buna zaman ayıramadığını sözlerine ekledi. İmalat kısmında 5 çalışanları olduğunu söyleyen Karanfil, “Gerekli olduğu zamanlar bu sayı 10-12 kişiye çıkabiliyor, ancak şu anda 5 kişiyle beraber çalışıyoruz” dedi. Taşeron olarak kullandıkları 3 tane daha atölyeleri olduğunu söyleyen Karanfil sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖZEL MAKİNE ÜRETİMLERİ ZAMAN ALIYOR

   “Kuruluş aşamasından bu yana bir takım sıkıntılarla da karşılaştık ancak çok da fazla sıkıntı yaşadığımızı söyleyemem. Daha önce diğer taşeron firmalarla anlaşıp üretim yapıyorduk, 6 aydır ise kendi atölyemizde üretim yapıyoruz. Çünkü çalıştığımız firmalar artık bizden kuruluş olarak bir şeyler beklemeye başladılar ve bunun üzerine cesaret alarak Karen Mühendislik’i kurduk ve üretime başladık. Tüm bunların yanında zaman sıkıntısı çok çekiyoruz. Bir makinenin imalatı, tüm aşamalarıyla yaklaşık 3-4 ayı buluyor. Aynı zamanda sektör çok zor bir sektör. Hammadde fiyatları artıyor, fiyatlar artınca maliyetler artıyor ve makine fiyatları da buna paralel olarak yükseliyor. Kurulduğumuzdan bu yana üretim hatlarını kurduğumuz makineler var. Tamamen imal ettiğimiz 8-9 tane makinemiz var. Toplamda ise 20’ye yakın oldu. Bu da aslında bizim için iyi bir rakam.”

KISA ZAMAN VE UYGUN MALİYET

   Aynı zamanda iklimlendirme sistemleri ve havalandırma çalışmaları yaptıklarını da vurgulayan Karanfil, “Makine ürettiğimiz firmaların havalandırma sistemlerini kuruyoruz. Çalıştığımız firmaların bu tür istekleri olduğunda bunu karşılayabiliyoruz” dedi. Daha önce pek çok farklı alanda çalışma yapan, çelik konstrüksiyon üzerine çalışmaları da olan ancak bundan sonra özellikle tarım makineleri ve yem siloları üzerine çalışmak istediklerini söyleyen Karanfil, “Tarım makineleri ve yem tesisleri üretmek öncelikli olarak önem verdiğimiz konu. Zaten şu anda otomatik ve manuel yem tesisleri hazırlıyoruz, ancak teknoloji sürekli ilerlerken bizim de sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Mesela İtalyanlar tarafından yapılmış olan bir yem makinesi var, bunu geliştirmek istiyoruz.. Alanımıza giren her türlü işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar çelik konstrüksiyonla ilgili özel işler de yaptık. Örneğin Citibank kredi şubesinin içindeki çelik merdiveni biz yaptık. Söğüt Kafe’nin yangın merdivenlerini biz yaptık” diyerek amaçlarının ürünlerin mühendislik çalışmaları sayesinde daha kısa zamanda ve daha uygun maliyette yapılması olduğunu belirterek, üretim kapasitelerini artırmak istediklerini de sözlerine ekledi. 

01.04.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Karen Mühendislik Makine İmalatına Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi