Şifrem?
183 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'AKP Davasının Türkiye Ekonomisine Maliyeti 32 Milyar Dolar'
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AKP'ye yönelik açılan kapatma davasıyla birlikte haklarında siyasi yasak istenilen partililerden olan AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, bu davanın Türkiye ekonomisine maliyetinin 32 milyar dolar olduğunu belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Öztaylan, "Bir kişi suçu ispat edemeden birilerini suçluyorsa o kişi müfteridir. 'Efendim mahkemeye gitsinler temizlensinler' diyorlar. Mahkeme Gönen hamamı mı ki temizlenelim" dedi.

   Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BANSİAD) Ticaret Odası'nda düzenlediği toplantıya katılan Milletvekili Cemal Öztaylan, AK Parti hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anayasa Mahkemesi'ne açılan kapatma davası ve kendisi hakkında yaptığı bir konuşmadan dolayı siyasi yasak istenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Davanın açılmasından sonraki pazartesi günü yaşananların Türkiye ekonomisine maliyetinin 32 milyar dolar olduğunu söyleyen Öztaylan, hiç kimsenin sanayicinin, iş adamlarının, yatırım yapanların hakkını, hukukunu ve huzurunu bozmaya hakkı olmadığını kaydetti.

   Yapılan suçlamaların ispat edilmesi gerektiğini, aksi takdirde suçlamayı yapanın 'müfteri' olacağını ifade eden Öztaylan, "Ekonomik dalga gelmekte ve bekleniyor. Şu anda para arzı olmaması, Amerika'nın dünyayı sarsacak olan 5. banka batımı ile bu sarsıntının Türkiye'deki etkilerini nasıl azaltabiliriz diye uygulanan ekonomik politikalardan dolayı. Bu ortamda benim ülkemin, benim işveren, aş veren sanayicimin, yatırımcımın hakkını, hukukunu ve huzurunu bozmaya kimin hakkı vardır? Suç isnat edilir, suç varsa isnat edilir. Hiç kimsenin kimseye, eylemi olmadıktan sonra, eyleme dönüşmedikten sonra, rüyada görmüş olduğu halüsinasyonlardan dolayı, bu vehim çerçevesinde söz söylemeye, sen busun demeye hakkı ve hukuku yoktur. Suç isnat edilip, bunu ispat edemiyorsa o müfteridir. Ben size 'Siz hırsızsınız' dediğim zaman, onu ispat edemiyorsam, elimde kanıtı ve belgesi yoksa, bu suçu isnat edemem, etmemeliyim. 'Efendim, mahkemeye gitsinler temizlensinler, suçu yoksa o temizler'. Mahkeme affedersiniz Gönen hamamı mı ki? Oraların işi insanları temizlemektir. Pazartesi gününün Türkiye Cumhuriyeti ekonomisine maliyeti 32 milyar dolardır. Bu paraya neler yapılır, sizler daha iyi bilirsiniz" dedi.

   Kendisi hakkında siyasi yasak istenmesine de değinen Öztaylan, "Burhaniye'de kadın kollarının bir toplantısı vardı. Orada da Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenmiş. Bu yürüyüşü düzenleyenler demokratik haklarını kullanmıştır. Bu kullanımda kimsenin mukaddesine, hakkına hakaret etmeye hakları yoktur. Ben nasıl birisinin başörtüsü için örteceksin diyemezsem, açmasına da karışamam. Benim ailemde de başörtülü, türbanlı kimse yok. Nasıl örtmek haksa, açmak da demokratik haktır. Başı örtülü oturmak da hakkıdır. Ben
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bu yaşa kadar hem Türk milliyetçiliğini, hem de Atatürk milliyetçiliğini savunmuş ve savunacak birisiyim. Bu ülkede, bu vatanda, bu yurtta onlar 'Cumhuriyet çocuğuyuz' diye bağırıyorlar, ben de 'Biz Patangonya çocuğu muyuz' diye söylemişim. Ondan dolayı 5 yıl siyasi yasak istiyorlar" diye konuştu.

22.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'AKP Davasının Türkiye Ekonomisine Maliyeti 32 Milyar Dolar'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi