Şifrem?
60 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İvrindi'de Zehirlenen Öğrenci Sayısı 700'e Ulaştı
İvrindi'de yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 700'e ulaştı. Taşımalı eğitim merkezlerine yemek dağıtan özel şirketin 2 yetkilisi gözaltına alındı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   İvrindi'de yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 700'e ulaşırken, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, taşımalı eğitim merkezlerine yemek dağıtan özel şirketin 2 yetkilisinin İvrindi İlçe Emniyet Amirliği'nce gözaltına alındığını açıkladı.

   Edinilen bilgiye göre, İvrindi merkezde bulunan Gazi Evrenoz İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistemle çevre köylerden getirilen 150 öğrenci, özel şirket tarafından çıkarılan şehriyeli çorba, tavuklu pilav ve yoğurt mönüsünden oluşan öğle yemeğini yedi. Mide bulantısı ve kusma vakalarının görülmesinin ardından öğrenciler, İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada, Korucu ve Kayapa beldeleri ile Büyük Yenice, Küçük Yenice ve Evciler'deki köy ve yatılı bölge ilköğretim okullarından da çok sayıda
öğrenci, araçlarla hastanelere sevk edildi.

   İlk etapta 425 olan hastanelerdeki öğrenci sayısı, akşam saatlerinde 700'e ulaştı. Olayın hemen ardından İvrindi'ye giden Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, yetkililerden bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, zehirlenme vakasıyla ilgili öğrencilerin genel durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Vali Hatipoğlu ise, "Şu ana kadar çocuklarımızda hayati bir tehlike söz konusu değil. Konuyu etraflıca araştırıyoruz. Gerekli soruşturma da başlatılmıştır. İlgili yemek şirketinden 2 yetkili, İvrindi Emniyeti'nde gözlem altına alınmıştır. Öğrencilerin büyük bir bölümü Balıkesir'deki hastanelere sevk edildi. Sağlık durumu ağır olan öğrenci yok" dedi.

   Bu arada, İvrindi Devlet Hastanesi'nde 20 civarında öğrencinin müşahede altında tutulduğu, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde 350 öğrenciden 270'inin yataklı, 80'inin ayakta tedavi gördüğü, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde de 210 öğrencinin 60'ının ayakta tedavi olup gönderildiği, 150'sinin ise yatırıldığı öğrenildi. Zehirlenme vakasıyla ilgili olarak müracaat sayısının 700 civarında olduğu bildirildi.

AMBULANSLAR YETMEDİ

   Zehirlenme olayının duyulmasının ardından İvrindi ve Balıkesir'deki devlet hastaneleri, ailelerin akınına uğradı. Sevk edilen hastalara, acil servislerin yetersiz kalması sebebiyle hastanelerin koridorlarında müdahale edildi. Sedye ve tekerlekli sandalyelerde üst üste taşınan çocukların büyük bir kısmı yaşadıkları olayın şokunu üzerlerinden atamazken, paniğe kapılan aileler ise gözyaşlarına boğuldu. Zehirlenen yüzlerce öğrencinin hastanelere sevklerinde il merkezi ve diğer ilçelerden çok sayıda ambulans gönderilmesine rağmen araç yetersiz kaldı. Öğrenciler köy minibüsleri ve özel araçlarla hastanelere yetiştirildi.

   Olayla ilgili konuşan Küçük Yenice İlköğretim Okulu Müdürü Celalettin Karakuş, okuldaki 135 öğrencinin tamamının öğle yemeğinden zehirlendiğini söyledi. Nöbetçi öğretmenlerin yemekleri kontrol ettiğini de belirten Karakuş, "Öğleyin 12.30 ila 13.30 arasında yemek yenildi. Belirtiler saat 14.30 gibi başladı. Biz saat 15.00'ten itibaren tüm öğrencileri hastaneye gönderdik. 8-10 öğrenci kusmaya başladı, ondan sonra farkına vardık ve tüm öğrencileri taşıma araçlarıyla hastaneye sevk ettik. Ben yemekten yemedim, nöbetçi öğretmenlerim kontrol amacıyla birer ikişer kaşık alıyorlar. Şu anda durumu ağır olan yok. Pilavdan şüpheleniliyor, kesin bir bilgi yok" dedi.

NUMUNELER İNCELENECEK

   İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, zehirlenen öğrencilerin yediği yemeklerden numunelerin alındığını, Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuarı ile Tarım Müdürlüğü'nün laboratuarında inceleneceğini, ayrıca bu numunelerin İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu'na gönderileceğini, sonuçların daha sonra açıklanacağını söyledi.

   Yine olayın ardından İvrindi'ye giden İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Aslan, toplam sayısı 9 olan yatılı bölge ilköğretim okulu ve taşıma merkezlerinde yemek yiyen öğrenci sayısının bin 166 olduğunu, bunlardan zehirlenme şüphesiyle 700 civarında öğrencinin hastanelere müracaat ettiğini kaydetti. İlhan Aslan, aynı özel şirketin 3 yıldır yemek dağıtım işini yaptığını, bugüne kadar bir problemle karşılaşılmadığını ancak bugünkü olayla ilgili de gereken soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. İlhan Aslan, "İvrindi ile Balıkesir'den görevlendirdiğimiz ekipler gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacak" dedi.

SAVCININ EŞİ FARKETTİ

   İvrindi'deki zehirlenme olayıyla ilgili edinilen bilgilerde, ilçede görev yapan cumhuriyet savcısının öğretmen olan eşinin öğle yemeğinde verilen pilavda yeşilimsi değişik maddeler fark ettiği, bu durumu da hemen eşine söylediği ileri sürüldü. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerden biri de, "Öğle yemeği verildiğinde arkadaşlarım 'pilavda başka şeyler var, yeme' dediler. Ama ben karnım çok aç olduğu için yedim" diyerek, tavuklu pilavda anormallik olduğunu savundu.

   Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'na zehirlenme olayıyla ilgili ayrıntılı bir rapor gönderildiği, bakanlık tarafından da konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

07.03.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İvrindi'de Zehirlenen Öğrenci Sayısı 700'e Ulaştı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi