Şifrem?
161 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AKP Milletvekilinden Türban Yorumu
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, türbanla ilgili karşı yorum ve söylemlere sert tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Üniversitelerde başörtüsü serbestliğini düzenleyen Anayasa değişikliğinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından bir bardak suda fırtına koparıldığını kaydeden Öztaylan, "Sen istediğin yerde okuyacaksın, ister anga, ister tanga giyineceksin, ben istediğim gibi giyinince, 'Tu kaka, hayır' diyeceksin. Nasıl demokrasi bu?" diye tepki gösterdi.

   AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları'nın genel kurulunda konuşan Milletvekili Cemal Öztaylan, türban sorununu özellikle anlamazlıktan geldiklerini, bunların algılamaktan nasibini almamış "algılamasızlar" olduğunu söyledi. Son bir hafta 10 gündür ülkenin ana gündeminde yer alan türbanla ilgili Meclis'te sabaha kadar mesai yaptıklarını kaydeden Öztaylan, başörtüsünün Türk milletinin örfü, adeti, dini, devleti ve bayrağına sahip çıkmakla özdeşleşen bir olgu olduğunu ifade etti. Bunu anlamayanların asıl algılamasızlar olduğunu söyleyen Öztaylan, başkaları tanga giyerken karışılmazken, bu tarafta başını örtenlere karşı çıkan zihniyeti anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. Öztaylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

   "Demokrasi var, hukuk var, adalet var. Kamu var, kamunun alanı kamusal alan var, sel'ler, sal'lar vs. var. Bu memlekette örfüne, adetine, dinine, devletine, bayrağına sahip çıkmak, onunla özdeşleşmek, 'onu temsil ediyorum' demek sanki suçmuş gibi, yanlışmış gibi, algılamadan nasibini almayan algılamasızlar bizi böyle mütalaa ediyorlar. Eğer, bu dediklerim suç ise ben bu yaşıma kadar bu suçları işledim. Allah bu tende bu canı tuttuğu müddetçe de işlemeye devam edeceğim. Bu nasıl iştir ya? Sana gelince
demokrasi, insan hakkı, eşitlik, bize gelince kapının önü. Sen okulda okuyacaksın, isteğin yere gideceksin, ister anga, ister tanga giyeceksin. Ben de istediğim gibi giyineceğim, 'Tu kaka, hayır' diyeceksin. Nasıl demokrasi bu? Bu ülkede ne cumhuriyet elden gider, ne laiklik elden gider, ne padişahlık gelir, ne İran olur. Ya kardeşim, ben burada parmak kaldıran 550 insandan biri olarak padişahlık getirirsem ben milletvekili olmam. Salak mıyım ki ben getireceğim padişahlığı? Eğer ki İran rejimini buraya
getirecek olsak, getirecekmişiz, öyle diyorlar ya. Onlar yıllarca sosyalizmi getiremediler, biz İran'ı getirecekmişiz. Ya, ben molla falan değilim. Hiç kimse değil, ilk karşı çıkacak insanlardan biri de benim. Muhalefet de yapıcı olmalı. Bu ülkede oy veren halkın yüzde 75 temsilcisi olan 411 milletvekilini yok saymaya, onlara söz söylemeye, hakaret etmeye, kendini demokrat zanneden bazı insanların okuma haklarını bile gasp eden insanların bunları ve bizleri tu kaka göstermeye hakkı yok. Böyle bir hakkı
onlara bu millet de vermedi, Allah da vermedi, biz de vermiyoruz. Eşinsinler dursunlar. Sözlerimle kimseyi kırmak, gücendirmek, hiç kimseye de gönderme yapmak gibi bir derdim yok. Aslım bu, neslim bu. Her şeyi asılları yüce eder, benim aslım da bu. Bizim orada, 'Beğenen beğensin, beğenmeyen küçük kızını vermesin' derler. Biz böyleyiz. Sürçü lisan ettiysek affola."

"NE AMMANLIYIZ, NE UMMANLI, BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ"
   Konuşması salondaki partililer tarafından uzun süre alkışlanan Öztaylan, "Şimdi 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, duruşuyla, letafeti, zarafeti, bilgi ve becerisiyle Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil ediyor, ammaaa...', 'Ekonomik darboğazdan çıkmaya çalışan, milli geliri 12 bin dolara çıkarmak için çalışan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan çok başarılı, ammaaa...' deniliyor. Ya kardeşim, amma, amma. Ne bu ammalar? Biz ne Ammanlı'yız, ne Ummanlı'yız. Biz Türkiye'yi yöneten insanlarız.

   Ammalı, ummalı insan değiliz. Biz milletimize ne söz verdiysek, bu ülke, bu vatan, bu halk için yaptık. Bize ammalı soru işaretleriyle bakmayın" diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Edip Uğur ve İl Başkanı Adil Çelik de, Türkiye'nin geriye değil, aksine çok daha ileriye gittiğini, AK Parti hükümetinin ülkeyi aydınlığa götürdüğünü savundular. İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir'de 72 yıl aradan sonra seçilerek Meclis'e gönderilen ilk bayan milletvekilinin AK Parti'li olduğunu hatırlatarak, "Bunu gerici dedikleri AK Parti yaptı. Şimdiye kadar kendileri iktidar oldu veya hükümette bulundular, peki akılları neredeydi? Bunu kendileri düşünmediler. Madem çağdaşsınız, laiksiniz, niye kimsenin aklına gelmedi. Ama, bunu AK Parti yaptı. Seçilebilecek bir sırada bayan milletvekili adayı koydu ve onu Meclis'e yolladı. Türkiye'de bir ilk daha AK Parti Artvin İl Başkanı bir bayan. Bizim başı açık veya kapalı diye bir kıstasımız yok. Bunları söyleyenlerin var. Bizim kimseyle hiçbir sorunumuz yok. Herkesi kucaklıyoruz. 81 ilin hepsinden milletvekilimiz var. Biz bu ülkeyi kucaklıyoruz, bu milleti temsil ediyoruz. Hazmedilmeyen budur. Gündemimizin birinci maddesi de türban değil, işsizlik ve terördür. Ama yıllardır bir sorun olmuş. Mesele, zamanı değil denilerek hep ileriye atılmış. Ülkemizin selameti için bir tehdit unsuruna dönüşen bu meseleyi çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

   AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü ise, gençlik kollarının partide angarya işlerini yapan kesim olmaktan çıkarak toplumun sorunları ile ilgilenen bir birim olduğunu kaydetti. AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur da, muhalefetin türban konusunda rejim üzerinden siyaset yapmak istediğini, meseleyi sokakta çözmeye çalıştığını, ancak bunların afaki olduğunu kaydetti. Uğur, "Bu ülkenin meseleleri sokakta bağırıp çağırmakla çözülmüyor. Bunlar muhalefetin işi. Rejim üzerinden siyaset yapmak istiyorlar, ama, bunu başaramıyorlar. Bunlar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de sokağa döküldüler, 22 Temmuz seçimlerinde cevaplarını aldılar" dedi.

   AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları'nın 2. Olağan Kongresi'ndeki seçimlerde daha önce atamayla başkanlığa getirilen Ragıp Başlı, 50 kişilik yönetim kuruluyla birlikte yeniden başkan oldu. Kongre sonunda AK Parti İl Gençlik Kolları yeni yönetim kurulu sahnede herkesi selamladı. Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki kongreye milletvekilleri Ahmet Edip Uğur ve Mehmet Cemal Öztaylan, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Gençlik Kolları Genel Başkanı Hakan Tütüncü, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı,
Balıkesir İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

   Divan başkanlığını AK Parti Gençlik Kolları MYK üyesi İrfan Aydın'ın yaptığı kongrede AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da salonda alkışlandı.

11.02.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AKP Milletvekilinden Türban Yorumu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi