Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BALGÜÇ İlk Genel Kurulunu Yaptı
Balıkesir'de, ilk defa 2000 yılında kurulan ve geçici yönetim kurulu ile geçiş süreci yaşayan, "Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı"nın (BALGÜÇ), ilk genel kurulunda yeni yönetim kurulu seçildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Otel Basri'de gerçekleşen Balgüç Vakfı'nın ilk genel kuruluna ilgi de yüksek oldu. Geçici yönetim kurulu başkanı olarak kongrenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, gerekli paranın temin edilemediği için kuruluşu geciken vakfın bugün hayat bulmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

   18 Eylül 2007 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak resmi kimliğine kavuşan Balgüç Vakfı'nın 66'sı gerçek, 48'i tüzel olmak üzere toplam 114 kurucu üyeden oluştuğu, banka hesabında 362 bin YTL nakit parası olduğu bildirildi. Vakfın önemli amaçları olduğunu vurgulayan Vali Hatipoğlu, "Her türlü taşınır ve taşınmaz mülk edinebiliyoruz. Bunun yanında yurt içi ve dışında ilimizi tanıtma görevimiz var. Aynı şekilde fuar ve sergiler düzenleyebileceğiz. İlimizde eğitim, kültür ve sportif tesisler yapabilecek veya destek verebileceğiz. Ekonomik endüstriyel gelişmenin sağlanması için çalışmalar yapabileceğiz. İlimizi ülke ve dünya çapında temsil eden önemli kişilere destek verecek, onları onurlandıracağız. Balıkesir'imizin yer üstü ve yer altındaki tüm doğal kaynaklarını değerlendireceğimiz toplantılar yapacak ve yapılanlara da destek vereceğiz. Doğal afetlerle ilgili çalışmalara destekler vereceğiz. Sosyal hizmet kuruluşlarına destek vereceğiz. Balıkesir'imizin folklor değerlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için her türlü desteği sağlayacağız. Bu vakfımız ilimizde tüm kuruluşları bir noktada tek çatı altında toplayan önemli bir kuruluş olacak. Balıkesir'de yapılan çalışmalar ilimizdeki çıtayı yükseltmiştir. Çıta bundan sonra daha da yükseklere çıkacaktır, halkımız da bizden bunu beklemektedir. Onun için bu vakıf önem arz ediyor. Cansiperane bir şekilde çalışarak başaracağımızın inancı içerisindeyiz. İnşallah yeni yönetim kurulu ile beraber Balıkesir'in bayrağını daha yükseklere dikeriz. Balıkesir'in sorunları tespit edilmiştir. Bu vakıf da büyük katkı sağlayacaktır. Katılım ve destek için teşekkür ediyorum" dedi.

   Valinin açılış konuşmasının ardından Divan Başkanı Tarık Erülgen, gündemi sundu. Buna göre, Vali Hatipoğlu'nun başkanlığındaki Balgüç Vakfı'nın geçici yönetim kurulunun faaliyet ve hesap raporları okunarak ibra edildi. Geçici yönetim kurulunun faaliyetleri oy birliği ile kabul edildikten sonra seçimlere geçildi. Bundan önce yapılan açıklamalarda, Balgüç Vakfı'nın hesabında 362 bin 715,69 YTL nakit parası bulunduğu bildirildi. Daha sonra, 60 kişinin oy kullandığı seçimlerde önerilen liste aynen kabul edildi.

   Balgüç Vakfı'nın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
"Selahattin Hatipoğlu (Vali, başkan), Sabir Uğur (Belediye Başkanı, başkan yardımcısı), Mehmet Akif Okur, Sanayi Odası (Ahmet Rona Yırcalı), Ticaret Odası (Erhan Ortaköylü), Faruk Kula, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mesut Aşanel) Balıkesirliler Birliği (Mehmet Reşit Kıpçak) ve Tarık Erülgen."

   Vakfın yıllık tahmini bütçesi 30 bin YTL. olarak belirlendi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Sabri Uğur, çok önce başlayan bir çalışmanın hayırlı bir şekilde sonuçlanmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Uğur, "Amaçlar, hedefler son derece geniş, doğru ve son derece gerekli. Bütün bunların yapılabilmesi ciddi kaynak gerektiriyor. Umuyorum ki bundan sonraki dönemde öncelikle vakfımızı güçlendirmek, daha sonra da Balıkesir'imizin standartlarını ve hedeflerini yükseltmeye çalışmak en büyük hedefimiz olacaktır" dedi.

   Son olarak söz alan AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün de vakfın önemine işaret etti. Milletvekili Özgün, "Balgüç vakfını el birliğiyle özellikle ekonomik yönden ele alarak güçlendirmeliyiz. Herkes elini taşın altına koymak suretiyle buna destek olunmalıdır. Mesele Balıkesir olunca bence gerisi teferruattır" dedi.

   Yeni yönetim kurulu ve katılımcıların hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiği genel kurul, tüm katılımcılar için verilen kokteyl ile sona erdi.

26.01.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BALGÜÇ İlk Genel Kurulunu Yaptı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi