Şifrem?
106 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Personel Sıkıntısına Rağmen Hizmet Aksamıyor
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde yılbaşından beri yaşanan hizmet alımından kaynaklanan personel sıkıntısına rağmen hastanedeki hizmetlerin aksatılmadan sürdüğü bildirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Hastanede yemek, temizlik, güvenlik ve bilgi işlem gibi hizmetlerin, Kamu İhale Kurumu'na (KİK) tabi olarak gerçekleşen ihaleler ile özel şirketlerden hizmet alımı yoluyla gerçekleştiğini kaydeden Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Sabri Yılmaz, bilgisayar hizmetiyle ilgili önceki firma ile sözleşmenin 31 Aralık 2007 tarihinde sona erdiğini, yeni ihaleyi yaptıklarını ve KİK'ten onay beklediklerini, bundan kaynaklanan sıkışıklığın ise hastane personelinin özverili çalışması sayesinde giderildiğini, hizmetlerde bir aksamanın söz konusu olmadığını söyledi.

   Önceki hafta firma çalışanlarıyla ilgili konunun Türk-İş Sendikası temsilciliğinin yaptığı açıklama ile hastanenin sanki işverenmiş gibi ücretsiz ve sigortasız işçi çalıştırdığı şeklindeki açıklamalarının kamuoyunu yanıltıcı olduğunu belirten başhekim Yılmaz, bundan son derece büyük üzüntü duyduklarını, kendilerine sorulmadan, görüş almadan yapılan yayınların da yanıltıcı olduğunu, bu şekilde hastanenin töhmet altında bırakılmaya çalışıldığını ifade etti.

   Başhekim Murat Sabri Yılmaz, "Hizmet alım ihalelerini yaptık, burada yasal süreçleri bekleme noktasında olduğumuz açık. Bu dönem içerisinde bizle çalışan arkadaşlarımıza hastane olarak bir ücret ödeme veya sigorta yapma şansımız yok. Dolayısıyla böyle bir imkan varken, 'Hastane yapmıyor' diye bir şey de söz konusu değil. Nihayetinde biz arkadaşlarımıza bu süreç içinde kendilerine teşekkür edip, gidebileceklerini söyledik. Ancak, 2 senedir bizde çalışan arkadaşlarımız buranın bir kamu hastanesi olması, kamuya hizmet vermesi, bir sağlık teşekkülü olması ve sürecin mutlaka sonuçlanacağının açık olması nedeniyle gönüllülük esasına tabi olarak bize yardımcı oluyorlardı. Ancak, maalesef çeşitli yayınlar sebebiyle hastanemiz giderek farklı ithamlarla karşılaştı. Bundan dolayı, hem idaremizin sıkıntı yaşamaması, hem de olayın gündemden düşmesi amacıyla biz arkadaşlarımızdan gelmemelerini istedik. Bu gönüllü hizmetlerini de artık kabul edemeyeceğimizi söyleyip, teşekkür ettik. Onlar da hastaneden ayrıldılar. Şu anda hastanemizin kendi personeli ile çok büyük bir özveri ve cansiperane bir çalışma ile hizmetleri sürdürüyoruz. Mutlaka bu süreçte vatandaşlarımızla ilgili istenmeyen bir takım aksaklık ve sıkıntılar olmuştur, bunlar için de kendilerinden özür diliyoruz. Ancak, gene de bunlar beklenilen seviyeye ulaşmadan yapılan çalışmalarla en asgariye indirildi. Biz hizmetimize devam ediyoruz. Amacımız kaliteyi daha da yükseltmek, vatandaşımızın en iyi hizmeti en kısa sürede almasını temin etmek" dedi.

   Dışarıdan, yemek, temizlik, güvenlik, bilgisayar otomasyon yazılım alanlarında ve görüntüleme hizmetlerinin ihale ile alındığı hastanede, temizlikte 110, bilgisayar otomasyon hizmetinde 103, güvenlikte 34 olmak üzere yaklaşık 250 kişi çalışıyordu. Bu hizmetlerden yemek ve temizlik hizmeti hala sorunsuz olarak devam ederken, güvenlik ihalesinin KİK tarafından iptal edildiği, bunun üzerine 3 aylık doğrudan temin ihalesi yapıldığı, bilgisayar yazılım noktasındaki dosyanın da KİK'ten geldiği ve komisyon kararının hemen verilerek firmalara gerekli tebliğlerin yapıldığı, her iki hizmet alımıyla ilgili itiraz vb. bekleme sürecinin bu hafta sona ereceği ve önümüzdeki haftadan itibaren bu hizmetlerin de normal olarak satın alınmış olacağı bildirildi.

   Şu anda hastanede yaşanan önemli bir aksaklığın olmadığını söyleyen Murat Sabri Yılmaz, "Bu büyüklükteki bir hastanede hizmetin hızlı verilebilmesi için çalışması gereken personel sayısı belli. Bu arkadaşlarımızın bizimle beraber olmaması en azından poliklinik hizmetlerinin ki, burada yatan hasta hizmetlerinde hiçbir aksama yoktur, yoğun bakım hizmetlerinde, ameliyatlarda, doğumlarda, acil müdahalede aksama yoktur. Sadece poliklinik hizmeti, o da yoğun bir hizmet olduğu için sürenin biraz uzaması söz konusu. Yani hastanın hasta kabulden polikliniğe ulaşma süreci uzamıştır. Onun haricinde hizmetin kalitesinde bir düşüş veya verilememesi söz konusu değil" diye konuştu.

   İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan da Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek başhekimden bilgi aldı. Hastanede hiçbir hizmetin aksatılmadan verildiğini kaydeden Mehmet Çalışkan, başhekim Yılmaz ile tüm personele teşekkür etti. Çalışkan, "Çalışmalar aksamadan sağlık hizmetinin en iyi şekilde yürütülmesi için gereken yapılıyor. Ben arkadaşlara bu fedakarca davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Problemin en kısa zamanda hiçbir sıkıntı kalmayacak şekilde çözüleceğine inanıyorum. Hizmet aksamadan sürüyor, bizim teşekkürden başka yapabileceğimiz bir şey yok. Hastanenin bunda bir payı veya suçu olduğu gibi düşüncede değiliz. Arkadaşlar gereken çalışmaları yapıyor. Hafta sonuna kadar bu iş bitmiş olacak" dedi.
Öte yandan, bazı gazetelerde çıkan haberlerin üzerine Atatürk Devlet Hastanesi'ne gönderilen sigorta müfettişlerinin ücretsiz ve sigortasız çalıştırıldığı ileri sürülen işçilerle ilgili inceleme yaptığı, ancak, hastane açısından herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı, dışarıdan alınan hizmetlerde çalışan işçilerle ilgili muhatapların o işin sahibi olan özel şirketler olduğu kaydedildi.

   Bu arada, hastanede sıra beklemekten başka sıkıntılarının olmadığını söyleyen vatandaşlar, bunun her hastanede yaşanan olağan bir şey olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar da sabah erken saatlerde hastaneye yüzlerce insanın akın ettiğini, doktorların yapacak fazla bir şeyleri olmadığını belirterek sağlık çalışanlarına da hak verirken, bir doktora yüzlerce hastanın düştüğünü, bunun 15'lere çekilmesi halinde herkesin daha rahat olacağını ifade ettiler.

22.01.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Personel Sıkıntısına Rağmen Hizmet Aksamıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi