Şifrem?
199 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MUSİAD'da Yeni Başkan Erdem ÖZER
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu, Genel Başkan Abdurrahman KAAN’ ın katılımı ile gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu, Genel Başkan Abdurrahman KAAN’ ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Çömez'in yaptığı olağan üstü genel kurul dernek binasında gerçekleşti ve MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanlığa ERDEM ÖZER seçildi. Olağanüstü Genel Kurul sonrası düzenlenen akşam yemeğine Balıkesir Valisi Erzin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, Karesi Belediyesi Dinçer Orkan, Emniyet Müdürü Hasan ONAR, MHP il başkanı Ekrem Gökay Yüksel, İş dünyasından bir çok isim ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.



MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanlığı’na seçilen Erdem ÖZER akşam yemeğinde yaptığı konuşmasında; “Balıkesir, doğası, tarihi dokusu, doğal kaynakları, madenleri, orman ürünleri, tarım, hayvancılık, turizm ve sanayi potansiyeliyle dikkat çeken, bitkisel ve hayvansal üretimde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biridir. Bu sebeple “Tarım’ın Başkenti” ve “Türkiye’yi Doyuran İl” olarak anılır. Balıkesir - Kütahya yolu ve Çanakkale köprüsünün tamamlanmasıyla, şehrimiz İç Anadolu ve Trakya bölgesine daha rahat bağlanacak, böylece Türkiye’de bütün yolların kesişim noktası olacaktır. Yapımı devam eden bu yolların tamamlanarak biran önce hizmete açılması en büyük temennimizdir. Bu yollar tamamlanıp, Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine kısa mesafede ulaştığımızda sloganımız; “ Her yol Balıkesir’den geçer” olacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları biliyoruz. Hiç bir mazeretin ardına sığınmaksızın, sorumluluklarımızın bilincinde olarak, ülkemiz ve şehrimizin gelişimine katkı sağlamak adına çalışacağız. Bizler MÜSİAD Balıkesir olarak; üreten ve ürettiğini en verimli şekilde değerlendiren ve istihdama katkıda bulunan bir Balıkesir için, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak projeler üretmeye hazırız.

Bu şehrin geleceği için, “Benim Şehrim Balıkesir” duygusunu bu şehirde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yürekten hissedebilmeleri için, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bir olmamız, iri olmamız, diri olmamız lazım. Bu sebeple bütün odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla MÜSİAD değerlerini göz önünde bulundurarak diğer STK ve Odalar ile birlikte elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Bu duygularla, Büyük MÜSİAD ailesine, Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan Beye ve onun şahsında MÜSİAD merkezine şükranlarımı sunuyorum.

MÜSİAD Balıkesir Şubesinin ilk kurucu başkanından, bugüne kadar görev alan tüm başkan ve yönetim kurullarına yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum.” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan konuşmasında Balıkesir'in ülke ekonomisindeki önemine değindi.

Ülkedeki perakende ticaretin yüzde 55'inin Marmara Bölgesine ait olduğuna vurgu yapan Kaan, "Balıkesir'de bu altın çemberin içerisinde. Ülkemiz ekonomisi için önemli bir değer. İş dünyası olarak kaynakları değerlendirerek ülkemiz ekonomisiyle insanına kazandırmamız gerekiyor. Bu amaçla çalışan camiamız iş insanlarının birbirine sahip çıkmalarını istiyorum. Beraber üretelim, beraber kazanalım, ülkemizle birlikte büyüyelim." dedi.

Kaan, cari açığın bu yılın ocak-temmuz döneminde 1,7 milyar dolara gerilediğini aktararak, "İhracatın ilk 9 ayda 111,4 milyar dolar olmasıyla ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 84,4'e ulaşmıştır. Yılın ikinci çeyreğinde yatırımların yıllık bazda yüzde 22,8 oranında daralmasıyla ekonomimiz ivme kaybetti. Önümüzdeki süreçte faiz oranlarının daha alt seviyelere inmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Kur saldırılarına da değine KAAN, "Kur saldırıları, ekonomimizin yıllık ortalama yüzde 5,7 oranında büyüdüğü başarılı bir dönemde başladı. Türkiye ekonomisi, yılın başındaki negatif büyüme beklentilerine rağmen pozitif büyümeye doğru ilerliyor. Kıymetli dostlar, bu yoğun tempo artık bizim rutinimiz olacak. Daha çok çalışacağız, gece gündüz demeden hedeflerimize ilerleyeceğiz. Yeni dönemde sahanın nabzını tutarak topladığımız tüm verileri, başta üyelerimiz olmak üzere ülkemizin menfaatleri doğrultusunda işlemeyi ve üretmeyi sürdüreceğiz."

Akşam yemeğine katılan tüm misafirler ile çekilen aile fotoğrafı sonrası ile program sona erdi.

Balıkesir Haberleri

23.10.2019

müsiadkongreErdem Özer

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MUSİAD'da Yeni Başkan Erdem ÖZER

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi