Şifrem?
529 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şahika Ercümen'den Doğru Nefes Dersleri
Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde "nefes teknikleri" eğitimleri verilmeye başlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde "nefes teknikleri" eğitimleri verilmeye başlandı.

Polonyalı dalış rekortmeni Emilia Biala ile ilçedeki butik bir otelde, "Doğru nefes nasıl alınır?", "Stres, öfke, kaygı, kriz yönetimi gibi durumlarda nefes çalışmasının önemi", "Farkındalık, konsantrasyon, performans ve motivasyon artırıcı nefes teknikleri" konularında dersler veren Ercümen, kursiyerleri meditasyonla ilgili de bilgilendiriyor.

Şahika Ercümen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 seneyi aşkın bir süredir profesyonel sporcu olduğunu belirterek, dalış alanında yeni sporcular yetişmesini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Asıl hedefinin, her gün binlerce kez alıp verilen nefesin kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Ercümen, "Doğru nefes nasıl alınır, doğru tekniklerle bu nasıl geliştirilir? Kursiyerlerimizle bu çalışmaları yapıyoruz." dedi.

İnsan vücudunun binlerce kez nefes alıp verme işlemini istem dışı ve otomatik olarak yaptığını vurgulayan Ercümen, bu ne kadar kaliteli olursa bedenin daha verimli çalışacağını dile getirdi.

Sadece rekor kırmaya odaklanmadığını anlatan Ercümen, şöyle devam etti:

"Hedeflerimden biri, özellikle genç kızlarımızın, genç sporcularımızın sanatla, bilimle, sporla daha çok buluşmasına vesile olabilmek. Kendi adıma onları sporla, daha çok da su sporlarıyla tanıştırmak istiyorum. Bu anlamda elimi tam da taşın altına koydum, eğitimler veriyorum. Yer alabildiğim kadar farklı sosyal etkinliklerde yer alıyorum. Bundan sonra da bazı küçük projelerimiz var. Mesela, çocuklarımız için su altını tanıtacak bir çocuk kitabı yazdık. Yakında o proje var. Böylesi sportif etkinliklerle sürekli alttan sporcu yetiştirmeye ve ülkemizin gelecekte bayrağını dalgalandırabilecek yeni sporcuların ortaya çıkmasına katkı sağlamaya çalışıyorum."

 

- Yeni bir dünya rekoruna hazırlanıyor

 

Ercümen, özellikle yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarına dikkati çekti.

Bu olayların önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Ercümen, "Verdiğimiz dalış eğitimlerinde, bu tür boğulma durumlarıyla karşı karşıya kalındığında, kişinin kendisini nasıl kurtarabileceğini, neler yapabileceğini ve tabii ki öncelikle yüzmeyi öğretmeye çalışıyoruz. Kişinin başına bir şey geldiğinde, mesela bir anda dalga çıktığında, geriye dönemediği durumlarda, akıntıya kapıldığında veya su yuttuğu için nefes alamadığı durumlarda ne yapması gerektiğine ilişkin bilgilendirme çalışmaları ve egzersizler yapıyoruz." diye konuştu.

Dalış eğitimleri vermesinin yanı sıra yeni bir rekor denemesine hazırlandığını aktaran Ercümen, "Kıracağımız dünya rekoru için halen destek arayışlarımız sürüyor. İnşallah ağustos ayının sonunda ülkemize yeni bir dünya rekoru kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Polonyalı dalış rekortmeni Emilia Biala da Ercümen ile Mısır'da tanıştığını belirtti.

Daha sonra Burdur'daki Salda Gölü'nde Şahika Ercümen'e rekor dalışında güvenlik dalgıcı olarak eşlik ettiğini, şimdi ise eğitimler için ikinci kez Türkiye'de bulunduğunu anlatan Biala, şunları kaydetti:

"Dalış sporu, bir sporcu için kendi limitlerini geliştirmek ve kendisini aşmaktır. Bu yüzden de ben bu sporu bir başkasını geçebilmek amacıyla yapmadım. Tam tersine biz Mısır'da antrenman yaparken oradaki dalışlarımda Şahika beni çok destekledi. Şimdi de ben onun antrenmanlarına destek oluyorum. Dalış sporu, aslında sporcuların birbirlerini destekleyebilmek amacını taşıyan bir spor dalı çünkü aşmamız gereken kendi limitlerimiz. Bu yüzden de ben Şahika'ya ve başarılarına bu gözle bakıyorum."

Balıkesir Haberleri

15.07.2019

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şahika Ercümen'den Doğru Nefes Dersleri

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi