Şifrem?
88 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Önceki Yaşamımda Yaşayan Bir Ölü Gibiydim'
Uyuşturucu bataklığından kurtulmak için "ilaçsız" yöntemi tercih ederek bir vakfın Balıkesir'in Edremit ilçesindeki tesisinde uyguladığı programa devam eden 25 yaşındaki genç, "Önceki yaşamımda yaşayan biri ölü gibiydim." diye özetlediği eski günlerini geride bırakıp tertemiz bir hayata başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"İlaçsız Uyuşturucu Rehabilitasyon Programı" (Narconon), merkezi Ankara'da bulunan Kurtuluş Vakfınca 6 yıldır uygulanıyor.

İlçenin kırsal Zeytinli Mahallesi'nde, Kazdağları'nın eteklerinde zeytinlikler arasındaki tesisteki programa katılan uyuşturucu ve alkol bağımlıları yeni bir hayata "Merhaba" diyerek gelecek planları kuruyor.

Vakıftan aldığı destekle bağımlılıktan kurtulan gençlerden Hüseyin F. (25), AA muhabirine, tesiste uyuşturucuyu bıraktırmanın yanı sıra hayata bağlamakla ilgili de çalışmalar yapıldığını anlattı.

Eğitmenlerden aldığı derslerde belli bir aşamaya geldiğini belirten Hüseyin F, "4 gün bırakma dönemim oldu. Sonra belirli aşamaları aşarak, uyuşturucuyla alakalı bir şey görmedim, duymadım. Sadece hayata bağlı olmam, hayatta bir adım önde gidebilmem için gereken şeyleri öğreniyorum." dedi.

Hüseyin F, tamamen kendisi iradesiyle programda yürütülen çalışmalara katıldığını, bağımlılıktan kurtulmanın başkasının zorlamasıyla olmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bundan önceki yaşamımda yaşayan bir ölü gibiydim aslında. Yaşıyordum evet, sabah yine kalkıyordum, yine yemek yiyordum ancak ne yediğim yemekten ne kalktığım sabahtan ne de güneşten bir tat alıyordum. Sadece yaşıyordum. Bir gün ölmek için her gün yaşıyordum. Hayatım tamamen bitmişti. Aile bağlarım kopmuştu. Özlem, duygu, sevgi, bunların hiçbirini anlamıyordum. Hepsi bana yabancı geliyordu.

Buraya geldikten sonra her şey değişti. Buradaki rehberlik ve eğitim döneminden sonra artık aynaya bakmaktan korkmaz oldum, cesur oldum. Hayattan korkmuyorum, şu anda çok iyiyim. Ailem bana telefonda, 'Özlüyoruz seni.' dedi. Ben de onları özlediğimi hissettim. Bir özlem duygusu olduğunu hissettim kendimde. Ben de bir insanmışım. Robotlaşmıştım bundan öncesinde ama şimdi bir insanmışım, bunun farkına vardım."

- "İyi ki buraya gelmişim, iyi ki görmüşüm"

Hüseyin F, Narconon ile tamamen hayata bağlandığını belirtti.

Babasının daha önce tedavisi için uğraştığını, kendisinin hiçbir şey yapmadığını söyleyen Hüseyin F, "Babam beni tedavi kurumlarına yönlendirmeye çalışıyordu ve gidiyorduk. Zaten ailemin baskısından dolayı duruyordum o tedavi kurumlarında." ifadelerini kullandı.

Hüseyin F, ilaçsız tedavi olabileceğini öğrenince Kurtuluş Vakfına başvurduklarını, aradan bir zaman geçince de "İyi ki buraya gelmişim, iyi ki görmüşüm." dediğini aktardı.

Narconon'un kendisiyle yüzleşmesini de sağladığına dikkati çeken Hüseyin F, şunları kaydetti:

"Ben askerliğini yapmış bir kişi olarak 3 saat, 6 saat nöbet tuttuğum oldu askeriyede. Tek başımaydım, yalnızdım. Kendimi sorgulamam için koskoca bir 6 saat vardı ama hiç kendimi sorgulayacağım vaktim olmadı çünkü elimde ya telefon ya da uğraşacağım başka şeyler oluyordu. Buraya geldim, televizyon yok, internet yok. Kitap okuyorum, kitap okurken kendimi sorguluyorum. Kitabın sayfalarında beni anlatan mesajlar oluyor. Oradan kendimi buluyorum ya da kitapta anlatılan bazı mesajlarda eksik yanlarım oluyor, onu fark ediyorum. Güzel manzaralar olduğu için gidiyorum manzaraya karşı oturuyorum, kendimi dinleme fırsatı oluyor. Kendimi dinledikten sonra da eksik yanlarımı, tamamlamam gereken yanlarımı buluyorum ve hayatıma yön vermek için daha da kolaylaştırma moduna giriyorum."

28.06.2019

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Önceki Yaşamımda Yaşayan Bir Ölü Gibiydim'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi