Şifrem?
59 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şişecam'dan Cam Uygulamaları Sertifika Programı Mezunlarına İstihdam
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Şişecam Topluluğu ve Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Cam Uygulamaları Sertifika Programı" istihdama katkı sağlamaya başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Şişecam Topluluğu ve Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Cam Uygulamaları Sertifika Programı" istihdama katkı sağlamaya başladı.

Şişecam Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, "Cam Uygulamaları Sertifika Programı" BAÜN, Şişecam Topluluğu ve Balıkesir İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde hayata geçirildi.

Program, istihdama katkı sağlamaya başladı. Sertifika programında başarılı olan 52 mezun, programın ardından İŞKUR aracılığıyla işbaşı eğitimlerini de tamamladıktan sonra Şişecam Kimyasallar bünyesindeki Cam Elyaf Sanayi AŞ’nin Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında iş hayatına adım attı.

Şişecam Topluluğu yetkilileri, istihdam ile sonuçlanan iş birliği çalışmalarını değerlendirmek ve yeni projeleri görüşmek üzere Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, kamu-üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde kurumlar arasında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Başkanı Şengül Demircan, şunları kaydetti:

"Şişecam Topluluğu, üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem veriyor ve bu alanda topluma değer katan iş birliklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Üniversite-sanayi iş birliğini sektörümüze yetişmiş insan gücü kazandırmaktan yeni istihdam yaratmaya ve çeşitli ortak projelerden Ar-Ge çalışmalarına kadar geniş bir açıdan ele alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Balıkesir’deki Cam Uygulamaları Sertifika programını tamamlayan mezunların cam elyaf teknolojisi konusunda uzman Şişecamlılar tarafından yetiştirilmesini, Topluluğumuz bünyesinde istihdam edilmelerini önemsiyoruz. Projenin hem bölgedeki istihdamın artırılması hem de üniversite-sanayi iş birliği açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz."

 

- "Şişecam ile iş birliğini önemsiyoruz"

 

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ise Şişecam Topluluğu ile gerçekleştirilen iş birliğini önemsediklerini belirterek, "Şişecam’ın Türkiye’nin tek cam elyaf tesisini Balıkesir’de kurmasını hem şehrimiz hem de üniversitemiz açısından önemli buluyoruz. Balıkesir Cam Elyaf Sanayi AŞ açılışını takiben teknik eleman ihtiyacı üniversitemiz mezunlarından karşılamıştır. BAÜN ve Şişecam Topluluğu’nun iş birliği, Balıkesir Üniversitesi mezunu 52 yetişmiş gencimizin Balıkesir Şişecam Elyaf Sanayi AŞ’de istihdamı ile ilk önemli sonucunu vermiştir." ifadelerini kullandı. 

Değer üreten bir kurum olarak, üniversite-sanayi iş birlikleri çerçevesinde istihdama ve Ar-Ge çalışmalarına dair yapılanların sürdürülebilir olması adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Kuş, Şişecam mensuplarına ve iş birliğine katkı verenlere teşekkür etti. 

Cam Uygulamaları Sertifika Programı’ndan mezun olduktan sonra Şişecam Kimyasallar bünyesinde faaliyet gösteren Cam Elyaf AŞ’de çalışma hakkı kazanan gençler, Şişecam Topluluğu bünyesinde çalışıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, iş birliği için Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a ve Şişecam yetkililerine teşekkürlerini iletti. 

Balıkesir Haberleri

03.04.2019

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şişecam'dan Cam Uygulamaları Sertifika Programı Mezunlarına İstihdam

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi