Şifrem?
304 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İstanbullular Edremit Körfezi'ne Akın Etti
Edremit Körfezi'nde, 4 günlük tatil fırsatı oluşturan İstanbulluların gösterdiği talep nedeniyle yoğunluk yaşanırken, konaklama tesisleri ve kiraya verilen yazlık ikinci konutlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Körfezi'nde, 4 günlük tatil fırsatı oluşturan İstanbulluların gösterdiği talep nedeniyle yoğunluk yaşanırken, konaklama tesisleri ve kiraya verilen yazlık ikinci konutlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran, Edremit ilçeleri sınırlarındaki Kazdağları, Madra Dağı, Şeytan Sofrası, Atatürk Kayalıkları ve Seyit Onbaşı Anıt Alanı'yla, termal sağlık turizmi ve mavi bayraklı plajlarıyla turistlerin rağbet gösterdiği Edremit Körfezi, bu hafta sonu adeta doldu taştı. 

Balıkesir’i Çanakkale, İzmir ve Bursa’ya bağlayan karayolları 34 plakalı araçlarla doldu. Kış sezonu boyunca kapalı olan birçok trafik sinyalizasyonu Karayolları ekipleri tarafından aktif hale getirildi. Bölgeye gelen yerli turistler hafta sonunu plajlarda, alışveriş merkezlerinde, tarihi mekanlarda, termal tesislerde ve Kazdağları’nda geçirdi.

Körfezin turizmde lider ilçesi Ayvalık'ın tek ana arteri Atatürk Caddesi ile Cunda Adası ve Sarımsaklı Plajları'na giden yollar İstanbul plakalı otomobillerle doldu. İstanbullu tatilciler, gurme turizminin en güzel örneklerinin bulunduğu otantik tarihi dokulu Cunda Adası ile gezinti de yapılabilen 17 kilometrelik "dünyanın en uzun 2. kumsalı" Sarımsaklı Plajları'nı doldurdu.

- "Bölgemize Ankara ve İstanbul uçakları sürekli dolu geliyor"

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaz sezonu öncesi 1 Mayıs tatilinin de fırsat bilinmesiyle yoğunluk yaşandığını belirtti. Yavuz,  "Yazlıkçılar bölgeye geldi ve yine yaz nüfusuna yakın bir nüfusa ulaştık. Nüfus 1 milyona yaklaştı. Bölgemize Ankara ve İstanbul uçakları sürekli dolu geliyor. En fazla İstanbul’dan yoğunluk söz konusu. Otobüs şirketleriyle de görüşüyoruz. Onlarda da yoğunluk var." dedi.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin de sadece Ayvalık'ta değil, körfez genelinde 1 milyonu aşkın kişinin İstanbul’dan tatil için geldiğini tahmin ettiklerini dile getirerek, "Bu da zaten rezervasyonlarımızdan belli. Hafta sonuna 1 Mayıs'ı birleştirip 4 günlük tatil oluşturanların yoğunluğu bölge ekonomisine son derece olumlu yansıdı." diye konuştu.

Ayvalık Turizm Altyapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri de olan Özgültekin, "Bu yoğunluk aslında turizm sezonu öncesinde yaz mevsimine hazırlanacağımız olumlu bir 4 gün oldu. Bu yüzden de turizmciler olarak bu sonuçtan son derece memnunuz." değerlendirmesinde bulundu.

- Tatilcilerin Ayvalık ilgisi 

İstanbul’dan gelen tatilcilerden Tahsin Orhan, 4 günlük tatil fırsatını değerlendirmek için Ayvalık'a geldiğini dile getirerek, "Bu güzel yerleri görmek istiyordum zaten. Ben de 1 Mayıs tatil fırsatını bulunca amcamın yanına geldim. Çok beğendim. Yarın döneceğim." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Cunda Uygulama Oteli'nde tatilini geçiren Gökçe Türkaslan da ailece Ayvalık'ı çok sevdiklerini, Kazdağları'na ise adeta aşık olduklarını kaydetti. Küçük kızının tatilde temiz hava alması için bu bölgeye geldiğini anlatan Türkaslan, "Çünkü İstanbul artık bizi adeta boğuyor." ifadesini kullandı.

Gökçe Türkaslan’ın eşi Mustafa Türkaslan ise hafta sonuna bir gün izin ekleyip 1 Mayıs ile birleştirdiğini ve kendilerine 4 günlük tatil günü oluşturduklarını belirterek, "Ayvalık'ı İstanbul’a yakın olması ve temiz havası nedeniyle tercih ettik. Mesela burada insan terlemiyor. İmkan bulursak denize de gireceğiz. 3 gece kalıp tekrar İstanbul'a döneceğiz." dedi.

Çok sevdikleri Ayvalık’ta tatillerini geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mine Gürsu da "Eşimin işi nedeniyle geçmişte uzun yıllar Ayvalık'ta yaşadık. Ayvalık'ı çok seviyoruz. Bir anlamda 1 Mayıs tatili nedeniyle İstanbul'dan kaçtık. Tatilimizi Ayvalık'ta en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bol bol denize de gireceğiz." diye konuştu.

Balıkesir Haberleri

30.04.2018

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İstanbullular Edremit Körfezi'ne Akın Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi